Адв. Мария Петрова: Ваксинирането в молове и градинки е рисково

Преди ваксиниране подлежим на пълен преглед, което там е невъзможно
75
Адв. Мария Петрова: Ваксинирането в молове и градинки е рисково
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Имунопрофилактиката, част от която е и ваксинацията, трябва да се провежда на съответни места в лечебните заведения, без значение извънболнична или болнична помощ. Разкриването на такива пунктове в молове, в градинки, в паркове и къде ли още не е изключително рисковано," казва Мария Петрова, адвокат по медицинско право за предаването "Брюксел 1" което ще бъде излечно днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR.

"Първо, защото не е ясно дали там хората могат да практикуват този тип дейност спрямо всички правила на медицинската наука и практика, това от една страна. От друга страна наредбата, която отговаря за ваксините казва, че трябва да подлежим на пълен медицински преглед преди да се подложим на съответната имунопрофилактика. Сами си даваме сметка, че един лекар, който или една медицинска сестра, която няма нашето здравно досие, не ни познава във времето като пациенти, на една опашка, на която чакат още десетки хора, нямайки нито ресурса, нито времето, а вероятно и не познавайки закона, нарушават тази наредба и от това могат да произтекат много негативни последици за здравето на хората, защото в краткия период, в който се развива тази комуникация нито можем да гарантираме процеса по информиран избор и съгласие на хората, нито може да гарантираме, че сме съблюдавали достатъчно добре и сме обезпечили процеса, и сме направили нещата по верния начин. Така че, да не рискуваме повече тяхното здраве, тоест да спазим и основния принцип на медицината – преди всичко да не вредим," коментира адв. Мария Петрова.

Целия разговор на Милена Милотинова с нея - в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по  Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ваксиниМария Петрова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
30
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Важното е двете дупки от игла . Добре , че още не са започнали в гръб да ни изненадват по улиците с тия спринцовки . Абсолютни маниаци .
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега да се потърси отговорност на пунктовете, които са нарушили наредбата и ваксат в мола! Ясно е, че няма да стане, ама е редно все пак. Наредба е това.
20
4
 
17
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Аз не се присмивам на страха, а на нелогичните глупости, които се вършат от страх. Колкото и да те е страх, може да потърсиш какви доказателства има за носенето на маски. Или да потърсиш къде изобщо са помогнали. Това е като да сложиш 6 презерватива по време на с.екс - и един върши работа, ама то не е лошо човек да го е страх...
19
3
 
24
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Теб да не са те размразили днес? Я преброй колко математици се изказват за пандемията и колко антивакс адвокати. Преброй броя статии "за" ваксините и броя статии против. Защо мислиш, че е така? 80% от народа имат причини да не се ваксинират и никоя медия не представя тяхната гледна точка. По-лошо, опитват се да я изопачат, че било страх от чипиране. Някъде да си прочел колко много учени и хиляди лекари са против ваксините?
18
2
 
14
 
! Отговори
Рисково е ! преди 2 години
От там излизат заразоносители по улиците и в дома.
17
5
 
22
 
! Отговори
До Шаши преди 2 години
Иронията е, че се опитват да изкарат анти-ковид-ваксърите неинформирани и наивни, а това са точно ковид-ваксърите...
16
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето един нагледен пример как бюрокрацията пречи. В щатите ваксинират на паркинги, в аптеки и т.н. При нас само пречки се измислят. Трябва да се изчака 15-20 минути за всеки случай и да има медицинско лице наблизо, това е. Какъв специален преглед очаквате да ви направи лекаря? Тази адвокатка явно си търси клиенти.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е видяла ,,пълно,,медицинско досие? В най- добрия случай е нещо ,в масива на НЗОК.
14
7
 
28
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
За ваксърска пропаганда се наливат милиони. Няма критично мислещ човек, който умее да прави заключения и да е ваксър. Никой не ни дава пари да сме против Ковид ваксината. Тук става въпрос за нашият живот. За децата ни.
13
3
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Ами да - всички в болниците носят маски, значи всички са предпазени от другите. Ама явно пак ви е страх всксърите
12
1
 
12
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Сделка - ние спираме с адвокатите, а вие спирате с математиците?
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ваксърите ги е страх да ходят по болници да не се заразят, да разбираме, че маските не вършат работа?
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планетата на маймуните е този свят,само преди 2 години ако някой ми беше казал че ще има ваксинация срещу смъртоносен вирус по молове и градинки и шях да се измея,а сега положението си е за рев!!
9
4
 
38
 
! Отговори
Ветеринар преди 2 години
Не ваксинираме куче или котка без пълен преглед. Най-небрежните от нас поне температура мерят. А третиране с какъв да е инжективен препарат по градини и паркинги при условие, че няма катастрофа, бедствие или друг катаклизъм, е просто несериозно. Меко казано.
8
4
 
21
 
! Отговори
До Тъжно преди 2 години
Айде стига преувеличава, който е поискал, се е ваксинирал, има 100 места. Скоро във всеки к.енеф ще има мобилен пункт. Все някой ви пречи на вас да се ваксинирате, или пък видиш ли пари плащал някой на антиваксъри да се борят против ваксините...
7
33
 
10
 
! Отговори
Тъжно преди 2 години
Антиваксърите вече ангажират и адвокати за да пречат с всички сили някой да не би да се ваксинира. Огромни средства се хвърлят от кръгове в бг за да се сее омраза и ненавист към хората (
6
9
 
36
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Браво адвокат Петрова. Разкарайте правно тези сергии за заблудени души.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в САЩ ще започват да предлагат ваксина в KFC и Pizza hut докато чакаш на опашката. Стават все по-жалки...
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вакса слагам само на марс, кат е готова станцият, ок? пратете екип
3
4
 
26
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Глупости! Чакам ваксинирането в обществените тоалетни и тогава ще се дупча.