Ваксините пазят от усложнения и при "Делта" варианта на COVID-19

ЕМА съветва да се бърза с имунизацията
102
Ваксините пазят от усложнения и при "Делта" варианта на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората, които нямат противопоказания за ваксинация, но все още не са ваксинирани, своевременно да започнат и завършат препоръчителния ваксинационен курс. И това трябва да стане сега, когато се увеличава разпространението на делта варианта на SARS-CoV-2. Това се казва в препоръка на Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC), съобщи МЗ.

Завършеният ваксинационен курс, с която и да е от одобрените ваксини, осигурява високо ниво на защита срещу тежко протичане на заболяването и смърт, причинена от SARS CoV 2, включително от варианти като делта. Най-високото ниво на защита, което осигурява ваксината, се достига след изминаването на достатъчно време (седем до четиринадесет дни) от деня, в който е поставена последната доза ваксина.

Ваксините, с които България провежда имунизационната си кампания, са преминали успешно и трите фази на клиничните изпитвания, се казва в съобщението.

Разпространяваната в общественото пространство невярна информация за ваксините подкопава доверието в имунизационния процес, посочват от Министерството на здравеопазването (МЗ) и подчертават, че науката е категорична за безвредността и безопасността на ваксините.

Достоверни източници на информация са Световната здравна организация, Европейската комисия, ЕМА, ECDC, МЗ, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националният център по заразни и паразитни болести и т.н., отбелязват от МЗ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
4
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Населението сигурно ще намалее. Ама не заради или с ковида. Климатичните промени няма да простят...вируси, глад, наводнения. Ама те ваксината...та ваксината. Те тия, дето са наясно какво става с климата, отдавна се ваксинираха. Другите ще освободят ресурси.
26
1
 
12
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Тъй като чета...МЗ трябва да отвори клинична пътека за лечение на параноя. Огромна част от населението има изразена симптоматика и нужда от лечение.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли е че и шоумена Илън Мъск ще ни имплантира чипове в мозъка?За един прЕател питам!!
24
10
 
19
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Ваксините пазят от усложнения в моя план за златния милиард, иначе би се наложила война и то световна за да успея, а така планът работи без грешка и то по мирен път!!!
23
5
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ако ваксата пази от усложнения , значи в овапцаните страни не би трябвало да има хора с усложнения!!! Но ...картинката е друга !
22
9
 
6
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 21 можем и обясниха защо ама антиваксъра не иска обяснения. :D
21
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата вълна в най-вакиснираната нация Израел е с повече заразени от преди ваксинацията. Само ваксърите не могат да го видят.
20
10
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 18 любимото ми е, че искали да намалят населението. :D Все едно те не са customers. :D
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 13 SARS-CoV-2 variants of concern and variants under investigation in England, Technical briefing 23, от Public Health England. Таблица 5.Ако разбираш английски. И ако имаш малко акъл.
18
12
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Кой ви лъже и защо ще ви лъже? От многото лъгани надолу, дайте един смислен отговор защо ви лъжат. Какво искат от вас, че да трябва да ви лъжат, за да го постигнат? Какво ще постигнете вие, като не се ваксинирате?
17
7
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЪЖАТ!! ДЕЛТАТА Е НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНИЯ ВАРИАНТ В ИСРАЕЛ И СА УМРЕЛИ 1000 ДУШИ ЗА ЕДИН КАЛЕНДАРЕН МЕСЕЦ ТАМ СПРЯМО ДНЕШНИЯ ДЕН И ТО САМО ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ! АКО НЕ ТЕ УБИЕ ВАКСИНАТА МОЖЕ БИ ПАЗИ 4 ОТ 10 ДУШИ И ТОВА Е!
16
3
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До До 13 от малки сайтове и ФБ ... :D
15
8
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Можеш ли да ни кажеш от къде черпаш инфото си ???Я дай линк !!Хахахаха1800 умрели ваксинирани .....Ти осъзнаваш ли какво пишеш ????ХахахахаБоже,Боже....
14
5
 
19
 
! Отговори
Сладки лакърдии преди 2 години
Ваксината пази от вируса... Ъ-ъ, добре де, намалява вероятността от заразяване... Ъ-ъ, добре де, предпазва от смърт при разболяване... Ъ-ъ, добре де, намаляма вероятността за смърт... А бе, всъщност от нищо не пази, затова пък голямата фармацевтика ще припечели някой трилион. Заслужава си, нали?
13
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, пазят. Затова в Англия от 2500 души починали от Делта варианта, 1800 са ваксинирани. Защото пазят и от делтата.
12
2
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пазят като талибани на турската граница :)))
11
26
 
9
 
! Отговори
А преди 2 години
IQ тестът продължава. За сега сме малко преди африканските държави, но нещо ми подсказва че и те ще ни минат.
10
2
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пазят ама гаранция няма :)))
9
4
 
24
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Моите инжекции пазят... планетата от прекалено голяма популация, която унищожава околната среда и биоразнообразието. Аз съм загрижен за опазването на планетата и затова се занимавам и с климатичен инженеринг, но ваксините са най-ефективното средство, което съм намерил за избягване на глобалното затопляне. Все пак още баща ми - слуга на Рокфелер се занимаваше с такива неща - по наследство е в моето семейство. Ваксинирайте се за да избегнем климатична криза.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува кой бърза с ваксинирането, аз не бързам!