Денков: Процентът на паралелките под карантина е нисък

Очертава се второ Covid плато, отбеляза министърът на образованието
27 сеп 2021 12:45, Ния Христова
6
Денков: Процентът на паралелките под карантина е нисък
Снимка: БГНЕС
211 паралелки са под карантина, в това число влизат групи в детските градини, съобщи министърът на образованието Николай Денков, предаде БНР. 
 
Най-много класове, които са преминали на дистанционно обучение, има в област Видин, а най-малко са в област Враца. "Засега процентът поставените под карантина паралелки е нисък", подчерта министърът.
 
"Това, което в момента се очертава едно второ плато, което е малко по-високо от ситуацията на 15 септември. Много е важно следващите две седмици как ще се развият нещата", коментира Денков.
Още по темата
 
При нарастване на случаите с карантинирани ще се приложат мерки, като дистанционно обучение на ротационен принцип.
 
"Процентът ваксинирани учители с една доза е 35%, но нарастващите случаи са свързани с други фактори", обясни министър Денков и допълни, че постепенно нараства броят на ваксинираните учители.
 
"По-скоро връзката е свързана с това каква е икономическата активност", посочи Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пак лъже. Това не е вярно, доже при детето в клас има болни и не се тестват за да не минат онлайн. Всичко живо лъже, никои нищо не спазва ето това е истината.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 250-500 души от населението на 100,000 души се отбелязва с червно на картата.... ! човек болен от клас 20 души е равен на (средно) 5000 души на 100,000..... Тогава КАК точно МОН контролира заболеваемостта в у-ще, като допуска да има по 2-*** заразени в клас, че да го прави в карантина???????
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А и не трябва да има карантина на цял клас при единичен случай. Това е безсмислен разход на ресурс. Да се тестват всички и който е положителен - той да си ходи. Въпреки че и това е безсмислено. Ковидът не е по-различен от грипа и да си ходят следва само тези, които са реално болни. Бацили иначе вдсеки си носи постоянно всякакви. Не може нормален човек да иска по такава причина до живот да се затваряме. Трябва да си много изф*ирясал, за да държиш на подобно безумие.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчакайте до края на другата седмица и ще бъдат умножено по 10 затворените паралелки.