Проф. Петрова: Преболедувалите да се ваксинират

Именно заради неваксинираните е толкова висок броя на починали, смята тя
28 сеп 2021 12:36, Петя Славова
42
Проф. Петрова: Преболедувалите да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Всеки ден статистиката у нас отчита сериозен брой на починали вследствие на коронавируса.

"Данните за смъртността у нас са обезкопокоителни. Има над 70 починали на ден. Вече трябва да сме уверени, че това е смъртоносно заболяване. Това  трябва да покаже, че задължително трябва да се ваксинират всички, които все още се колебаят", заяви пред bTV проф. Пенка Петрова, директор на Института по микробиология към БАН.

България продължава да е с най-нисък процент на ваксинационно покритие, въпреки тези резултати. Според Петрова, именно това е и причината за високата смъртност от вируса.

Още по темата

Проф. Петрова даде пример с Израел, където тя е в пъти по-ниска. Тя посъветва преболедувалите да се имунизират след 6-8 месеца заради новите варианти на вируса. Според нея, защитата от ваксината може да дава сигурност повече от година и половина.

Проф. Пенка Петрова коментира и въпроса с т.нар. българска ваксина и обясни, че няма как да има такъв готов препарат, след като никоя фирма не се ангажира с изпитания.

Тя коментира думите на проф. Андрей Чорбанов, че българският продукт ще бъде представен на 5 октомври. Според нея има разработка на препарат, но не и ваксина.

"Проф. Чорбанов, може би, защото е политик, недовърши изречението си. Той ще представи ваксината на световен конгрес по ваксинология. На този форум ще представи своята идея и докъде са стигнали в момента. Разработването на ваксината върви по план - завършва проектът с институт "Пастьор", добре върви и работата и с Фонд "Научни изследвания". Като научни резултати са постигнати доста неща, но флакон с ваксина не можем да представим. Има прототип, даже два, но не са тествани на хора, все още вървят експерименти с мишки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
Проф. Петрова преди 2 години
И умрелите да изкачат от гробовете и да се ваксинират и те!
33
1
 
13
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Пенке, ти си поредният, платен, *** български пруфесор!!! Ако този новият щам е толкова смъртоносен, че тялото да не може да създаде антитела, то как тая ваксина ще ги създаде, нали и тя действа с помощта на тялото??? Хубавото на цялото това напъване за ваксинация е че след време ваксинираните първи ще опъ-нат тър-на-ка като пуснат следващият вирус! Помислете, защо статистиката крие колко от умрелите са ваксинирани!!!
32
1
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
До 36: Защото има антивирусни лекарства, а те не ги изписват на хората в началото на заболяването (или не са ги внесли в България). Оставят ги да развият пневмония и усложнения. Що за медицина въобще? Уникум!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимко преди 2 години
Както е видно в България смъртността от Корона вируса е голяма и при ваксинирани и при неваксинирани!!! Въпросът е защо???
30
0
 
2
 
! Отговори
Проф.Чорбанов преди 2 години
Парите са усвоени,ваксина няма.
29
1
 
9
 
! Отговори
Цел преди 2 години
Боц всеки месец до живот
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оти? Да са самоубият уи?
27
9
 
3
 
! Отговори
Член на БКП преди 2 години
А Радев каза, че вирус няма. Навремето неговите баща и майка така казаха и за Чернобил, но те самите тогава ядяха консерви и пиеха минерална вода Михалково.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете си от скука какви ли не щуротии......Който иска да се ваксинира и е убеден в това, изобщо не се влияе от разни мнения. Който е убеден, че ваксината ще го умори, също няма да се ваксинира. Ваксина по желание! Засега!!!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'заяви пред bTV проф. Еди Кой Си' ----- нормално, в тая телевизия кани всички измамници и престъпници да плачат в ефир пред цяла Б-я
24
3
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Искате наследство.?? Ваксинирайте баба си!!!!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЛЕН, ЗДРАВ- ВСИЧКО ПОД НОЖА, ЧЕ ТРЕЕ ДА СЕ ПИЧЕЛИ...
22
3
 
27
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаема другарко Петрова, какъв хонорар взе от фармафията за да рекламираш експерименталните им отрови? И по какво е профееееесор профеееесорът? Петенце, неграмотната другарка Петрова призовава за ваксинация, а не за имунизация.
21
1
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Ако имаш желание ще ги видиш с подходящите инструменти. Явно учените в България нямат желание да излседват вирус, който превърна живота ни във фарс.
20
1
 
2
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Искате наследство??? Ваксинирайте баба си!!!
19
1
 
21
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
,,Ваксината действа срещу шипчестия S протеин,,Нито е ваксина, нито знаеш против какво действа. Апропо ти видя ли снимка от електронен микроскоп на вируса, направена от българските учени. Няма и да видиш освен на анимация, ама иначе си сигурен на какво действа ваксината. Смешки
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИМА ЛИ изследване колко от заразените са го карали вече? Почти николко. А в БГ умираме благодарение на нивото на здравеопазването. Тука да влезнеш в болница за премахване на бенка те изкарват напред с краката
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разработването на ваксината върви по план" - този план тук няма да мине. !NO PASSARAN!
16
0
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой тоз Пенка не го познавам :)))
15
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЛКОВА МНОГО ПРЕСТЪПНИЦИ ЛЕКАРИ ИМА В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ Е СТРАШНО! КАНТАРДЖИЕВ КАЗА ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ТАЗИ ПРОФЕСОР ПЕТРОВА!