Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 9 области в момента

Вижда се появата на вторичния пик на тази вълна, написа математикът
28 сеп 2021 13:38, Ния Христова
135
Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 9 области в момента
Снимка: БГНЕС
"Вижда се как вторичният пик на тази вълна се появява и оформя." Това написа в социалните мрежи математикът и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов.
 
Математикът е изчислил, че за днес базовото репродуктивно число е 1.019. Той прогнозира, че това ще се задържи така до края на тази седмица. 
 
"С други думи, обхватът на заразата се очаква да расте много бавно", пише още той. По думите му в момента сме в турбулентен режим, където е нормално да има големи подскоци и падения по отношения на броя нови случаи.
 
Математикът е направил и изчисление за карта на риска, която показва, че София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона.
Още по темата
 
"Ситуацията при тях се влошава, но относително бавно. Дифузното разпространение е в 9 области в момента. Имаше въпрос каква е ситуацията във Велико Търново. Отговарям само защото това ми е родният град - разпространението там в момента е дифузно, тъй че уважаеми търновци, пазете се колкото можете", пише математикът. 
 
Той изтъква, че на прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост Кърджали пак не е в червено. 
 
"Има и области значи, където нещата не са чак пък тъй зле. Пожелавам им да стоят колкото се може по-дълго време вън от червената зона. Ще изкарат една относително спокойна седмица там", казва още проф. Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанката чувал ли е за "Ухан 95"? През 1996г. в България на ден са се разболявали 10 000 човека. Според неговите сметки тогава в каква зона сме били? В черно-лилаво-траурна или каква? Какви са били мерките и защо не са агитирали за ваксиниране? Защо не са затворили заведенията, хотелите, дискотеките и т.н... :) ... Пишете в гугъл "Статия от в. Труд 1996 vesever" и ще се ориентирате. Снимката от статията я има в блога на някаква си vesever в блог-бг-то... :) Хайде със здраве!
94
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
пълна отврат!..Представете си следната ситуация:-Вие лежите болен и чакате момента,в който ще оздравеете,пълни сте с надежда...Изведнъж над вас се надвесва едно страшилище като въпросния аритметик и започва да плещи:..-"Ти ще умреш,нямаш избор,ей на-вчера в село Х също умря един като теб!..Ваксинирай се,или си отиваш!..Умираш!..Умираш!..Нямаш шанс!"...Е,след тия 24/7 ПСИХИЧНИ АТАКИ как мислите,ще се оправите ли,или ще превъртите?
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоВ химията е така, но на вашето внимание, дифузия означава и разпространение сред много хора в обширна територия...
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪК ИВАЙЛА БАКАЛОВА ИСКА ТЕСТ ЗА БАЩИНСТВО ОТ ББ! ДОКАТО ТУ ЛУ ПИТЕ ОТ ДНЕС БГ НИ ЗАНИМАВАТ С ЛАКЪРДИИ...
91
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"Едно си баба знае,едно си бае"..На вниманието на "корифея":-Дифузия:-"Проникване на едно вещество в друго до пълното им изравняване по концентрация. Дифузия на газове.прил. дифузен, дифузна, дифузно, мн. дифузни.Дифузна помпа. Помпа за висок вакуум чрез дифузия на газ в струя на живачна или маслена пара."...Та кое от тия значения визира "специалиста по вирусология" Витанов?
90
1
 
11
 
! Отговори
ЦИЦЕРОН преди 2 години
Няма кой да ви вярва вече! Нито на Вотокса , на Кантара, и на изпляскалия математик!Нядявам се един ден да има трибунал и на всички съучастници на светобните сатантисти да им се търси отговорност!
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, как така бавно ще расте обхвата? Нали беше експлозивно, неудържимо до оня ден? Сега е дифузно? Утре - трансмисионно ли?
88
1
 
4
 
! Отговори
С НАМ И БОГ..... преди 2 години
САМО ТОЙ ЗАРАЗЯВА И ИЗЦЕЛЯВА!!!!!!!
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стършел, а бягай от тук, хората нямат вина, че ги заразяват и рекетират. Всички са жертви, бягай да хленчиш на тия дето те затварят и заразяват, а не на тези, които са потърпевши.
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да взема да стана и аз един ковид блогър, ще пиша във фейса прогнози, анализи, съчинения по картинка, имам висшо, математиката ми е 6, може да стана известен.
85
3
 
9
 
! Отговори
Стършел преди 2 години
Когато спрат бройките на починалите - спокойно може да се надсмивате над всичко което е било страшно,тежко, нежелано и надяваме се далече много далече от вас. Лошото е, че през това време много хора ще изгубят шанса си да споделят този бъдещ ентусиазъм. Но продължавайте - все пак хумора и самоиронията е вид лечение.
84
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този доктор, ако му затворят устата, съм убеден, че и дифузното разпространение ще спре. Светът разбра, че всичко е заради печалбата от продажби на ваксини, и натискът на краварите за страните в Европа е най-голям. Т.е. тук те са намерили пазар за фалшивите ваксини и гледат да не го изпуснат.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мартин Ами аз знам един с винкела. Вчера го опяха. Имало едни такива ойлогойфрени дето линчували вестоносеца вместо да се съобразят с предупрежденията.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тази инфлация скоро заразените ще ги броите на жълтите павета, носещи конвенционални такива с цел сваляне на липсващо правителство . Е тогава за дифузмайстера е препоръчително да не се разхожда по улиците.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е от най-яркия мсюат'риал. Не е само той, осталите не падат по-долу. Абе всички са на един кантар, под едни и същи инструкции, еднакво за ше ме тени от дип ле не то.
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой дифузно да го уволни тоя ковидянин?
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако на някой ваксиниран му стане нещо, поне знае кой да търси - Витанката, бай Шиле, Ботокса и останалите ваксинатори, които ги убеждават да се боцкат... Ааа забравих и Бау хахаха
78
2
 
17
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Откак му казаха, че винкела не прощава започна малко по позитивно ...
77
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** не престава да ръси сополи. Преди беше, че делта вариантът трепел наред, после огромннааааа вълна през август, после - втора вълна, сега вторичен пик.Този е вторичен *** на човешката дейност - някакво разстройство.
76
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшива информация от фалшиви доценти, математици, професори и всякакаваСволоч с купени дипломи