Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 9 области в момента

Вижда се появата на вторичния пик на тази вълна, написа математикът
28 сеп 2021 13:38, Ния Христова
135
Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 9 области в момента
Снимка: БГНЕС
"Вижда се как вторичният пик на тази вълна се появява и оформя." Това написа в социалните мрежи математикът и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов.
 
Математикът е изчислил, че за днес базовото репродуктивно число е 1.019. Той прогнозира, че това ще се задържи така до края на тази седмица. 
 
"С други думи, обхватът на заразата се очаква да расте много бавно", пише още той. По думите му в момента сме в турбулентен режим, където е нормално да има големи подскоци и падения по отношения на броя нови случаи.
 
Математикът е направил и изчисление за карта на риска, която показва, че София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона.
Още по темата
 
"Ситуацията при тях се влошава, но относително бавно. Дифузното разпространение е в 9 области в момента. Имаше въпрос каква е ситуацията във Велико Търново. Отговарям само защото това ми е родният град - разпространението там в момента е дифузно, тъй че уважаеми търновци, пазете се колкото можете", пише математикът. 
 
Той изтъква, че на прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост Кърджали пак не е в червено. 
 
"Има и области значи, където нещата не са чак пък тъй зле. Пожелавам им да стоят колкото се може по-дълго време вън от червената зона. Ще изкарат една относително спокойна седмица там", казва още проф. Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Въпрос Къде ли? От внуци и деца. За разлика от тях те ходят навсякъде.
74
1
 
8
 
! Отговори
Посягат преди 2 години
Витанчо започнал да спи в колата, не смеел да я остави.
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанка, нали още края на август щяхме да сме с 3000 случая на ден?
72
1
 
21
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Математикът Витанов, в качеството му на неотменим авторитет, след като изгази блатото на вирусологията, смело нагази и в дебрите на физиката. Като пряко следствие от бомбастичните му прогнози и неадекватните мерки налагани от всички управляващи досега, колатералните щети от тях, бая понадхвърлиха преките такива, нанесени от самия вирус
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау и витанов са един и същ индивид.
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дифузното разпространение е в празните математически кратуни.
69
0
 
13
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Витанката май не е помпал гумите скоро, не се спира да ни информира!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе важното е дифузия да има, че без дифузия накъде?
67
2
 
23
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Според статистическите данни 70-80% от починалите са над 70 години. Къде го лепват вируса тия пенсионери, като си стоят из вкъщи? Не ходят на фитнес, концерти, барове, дискотеки. Най-много да идат да си купят мляко и хляб, маскирани двойно и тройно или да подремят на слънце на някоя пейка. Вероятно жертвите са от социалните домове, ама пък там се предполага, че са убедени да се ваксинират.И?
66
1
 
12
 
! Отговори
sad преди 2 години
че на мен и с тази и без тази прогноза на тоя "статистик" седммицата ми е много хубава и спокойна. Тоя Витанов ми е като някакъв досаден комар, дето се опитва да ми влоши качеството на седмицата.
65
2
 
19
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Браво на големия пианист Витанов - редовно постига делириуми и халюцинира.
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тоя му плащаме заплатата да ни разправя как от сутрин до вечер ше мрем. Ако искат да оптимизират бюджета, новите Радеви крадливи юпита, спокойно могат да закриват БАНските старци. Тъкмо ше имат поече да краднат, *** поне няма да слушаме и тия паразитЙе
63
0
 
8
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
"казвам на тези без образование и не работещи квалифициран труд - ***" - Бай *** е бил търговец на розово масло т.е. неговият труд малко или много е бил квалифициран особено за времето си. Ти чел ли си Бай *** изобщо?
62
1
 
1
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до БАУ моя си работа е кого визирам. :D
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че не се ваксинират хората и не им излизат сметките на немският турчин и шайзер а че прогнозите на витански не се изпълняват е очевадно направете справка какво е прогнозирал за Септември и влезте в сайта на НЗК и вижте реалните данни нищо общо
60
0
 
10
 
! Отговори
до БАУ преди 2 години
Ами визирай ги с друго име, с Пенчо или Пешо примерно. Бай *** е образ на Алеко Константинов и не изключва такива като теб. Не знам защо си се самоизключил.
59
0
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Аз ви казах, че тоя сутринта като е видял 2500 нови случая и си е сипал голяма мастика :))))))))))))))))))
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Важното е всеки ден антиваксърите да пълнят моргите със стотици, ако има как и с хиляди." - Желанието ти смърт да застига другите хора след ваксинацията ли се появи? Ако е така, си длъжен да уведомиш властите. Подписал си, че ще го направиш, въпреки че се обзалагм, че не знаеш, какво си подписал. Миналата година се бъзикахме, че през 2020 ще се пазим от Ковид, през 2021 от ваксините, а през 2022 от ваксинираните. Дано това да си остане само шега, но като гледам агресията на боцнатите, май...
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившият член не е виновен - нацвъкал нещо, некъде, живеем в свободна страна. Тези, които са решили да създадат новина от творенията на бившия член, те са за ехане, а и ние, че им четем хлупостите, па се и ядосваме на казаноте от разни членове.
56
1
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до БАУ аз ти казвам кого визирам като го казвам. Ти явно визираш друго. :D