Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 9 области в момента

Вижда се появата на вторичния пик на тази вълна, написа математикът
28 сеп 2021 13:38, Ния Христова
135
Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 9 области в момента
Снимка: БГНЕС
"Вижда се как вторичният пик на тази вълна се появява и оформя." Това написа в социалните мрежи математикът и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов.
 
Математикът е изчислил, че за днес базовото репродуктивно число е 1.019. Той прогнозира, че това ще се задържи така до края на тази седмица. 
 
"С други думи, обхватът на заразата се очаква да расте много бавно", пише още той. По думите му в момента сме в турбулентен режим, където е нормално да има големи подскоци и падения по отношения на броя нови случаи.
 
Математикът е направил и изчисление за карта на риска, която показва, че София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона.
Още по темата
 
"Ситуацията при тях се влошава, но относително бавно. Дифузното разпространение е в 9 области в момента. Имаше въпрос каква е ситуацията във Велико Търново. Отговарям само защото това ми е родният град - разпространението там в момента е дифузно, тъй че уважаеми търновци, пазете се колкото можете", пише математикът. 
 
Той изтъква, че на прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост Кърджали пак не е в червено. 
 
"Има и области значи, където нещата не са чак пък тъй зле. Пожелавам им да стоят колкото се може по-дълго време вън от червената зона. Ще изкарат една относително спокойна седмица там", казва още проф. Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов се съдра да дава интервюта как вече няма да дава интервюта. Титан!
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От три седмици ни проглуши ушите, че нищо нямало да прави! Кой му вярва повече?
53
0
 
6
 
! Отговори
до БАУ преди 2 години
Образованието не те изключва от нарицателното. *** е в душичката, а не в дипломата. Нито в заплатата.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе щом и Христо Стоичков е номиниран за "доктор хонорил съм ти каузата", за чудене ли е че имаме най-много професори на глава от населението от всички европейски държави, а може би и в целия свят?
51
1
 
16
 
! Отговори
Прос Спортис преди 2 години
Витанов е мрачен, зле облечен и брадясал човек на когото се плаща за да плаши и стресира хората ! Бих му зашил два шамара като го срещна за да замълчи завинаги !
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цаката да познаеш с прогнозата е всеки ден да даваш прогнози. Чисто статистически се веднъж ше улучиш. Така е и с Витанката, 2 месеца ни праща по гробовете и продължава с опитите, гоуем триумф ше е ако уцели, вероятно ше е постижението му на живота, че е познал и той нещо макар и толкова грозно и отблъскващо, шофьор на асансьор
49
4
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До до БАУ казвам на тези без образование и не работещи квалифициран труд - ***. Аз не съм такъв. :D
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромска теория за относителността: Всичко е относително, защото всичко може да се отнесе.
47
1
 
8
 
! Отговори
до БАУ преди 2 години
*** много обича да обижда другите на ***, смятайки, че по някаква странна причина той самият не влиза в нарицателното. Те това е най-Ганьовската черта на наш ***.
46
1
 
6
 
! Отговори
Според преди 2 години
Теорията на вероятностите, всичко е променливо...Или както се казва всичко тече, всичко се променя......Затова е най-добре хората да си живеят живота и да не се връзват на някакви съмнителни прогнози...Все пак нищо не е статично....
45
3
 
13
 
! Отговори
виц преди 2 години
Трамвая - само двама пътници.Единия се обръща към другия. - Извинете г-н професоре, мога ли да Ви питам нещо.- Може разбира се, но първо кажете как познахте че съм професор. - Много просто в България всеки трети е професор. Аз не съм, ватманът също не е . Остава Вие.
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** авторитети не търпи.Он си знае.
43
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червени-*** зони нямат значение. Важното е всеки ден антиваксърите да пълнят моргите със стотици, ако има как и с хиляди. Добре въврвят нещата за момента, но винаги може и повече!
42
10
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
*** пак е бесен на професора. :D Опитва се да го "плаши", но той е много смел. Малко го е страх от ваксината ама само малко. :D
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 Ами дай да се водим по форумните разбирачи тогава и техните небивалици
40
4
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
Баба Ванга по познаваше от бакалските сметки на тоя платен "математик"!Все смята по пи3,14 и cos от Фи ама все нещо ги бърка формулите!
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе само на мене ли ми прави впечатление, че напоследък на една страница четем за най-малко двама трима професори? Ако така вървят нещата, в една страница ще четем поне за десетина професора, и всеки с неговите си съвети? Това ли е "новото нормално"? И изобщо кога е било нормално това? От професори ли ще се ръководим всеки ден? Едно време бяха партийните секретари, преди 1944 г. са били поповете и патриарсите, сега - професорите и академиците!ДОКОГА???
38
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, много добре им лазиш по нервите на невежите.
37
1
 
8
 
! Отговори
Гашо преди 2 години
днес. BG , станахте, като Блиц . Ха ха ха
36
0
 
1
 
! Отговори
do 38 преди 2 години
До Пилота: Явно дифузията го е пратила точно над главата ти, за да напишеш такъв оригинален коментар :)