Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 9 области в момента

Вижда се появата на вторичния пик на тази вълна, написа математикът
28 сеп 2021 13:38, Ния Христова
135
Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 9 области в момента
Снимка: БГНЕС
"Вижда се как вторичният пик на тази вълна се появява и оформя." Това написа в социалните мрежи математикът и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов.
 
Математикът е изчислил, че за днес базовото репродуктивно число е 1.019. Той прогнозира, че това ще се задържи така до края на тази седмица. 
 
"С други думи, обхватът на заразата се очаква да расте много бавно", пише още той. По думите му в момента сме в турбулентен режим, където е нормално да има големи подскоци и падения по отношения на броя нови случаи.
 
Математикът е направил и изчисление за карта на риска, която показва, че София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона.
Още по темата
 
"Ситуацията при тях се влошава, но относително бавно. Дифузното разпространение е в 9 области в момента. Имаше въпрос каква е ситуацията във Велико Търново. Отговарям само защото това ми е родният град - разпространението там в момента е дифузно, тъй че уважаеми търновци, пазете се колкото можете", пише математикът. 
 
Той изтъква, че на прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост Кърджали пак не е в червено. 
 
"Има и области значи, където нещата не са чак пък тъй зле. Пожелавам им да стоят колкото се може по-дълго време вън от червената зона. Ще изкарат една относително спокойна седмица там", казва още проф. Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 2 години
"Училищата ......иначе хуманитарна катастрофа !!!" - - Че тя вече е налице - хуманитарна, духовна, интелектуална, социална - пълна държавна катастрофа, която настъпи и споради затварянето на същите тези училища вече година и половина. Ха стига толкоз си михте ръцете с тях. С нищо няма да ви помогне затварянето им. Но пък ще имаме цяло неграмотно и социално неориентирано поколение. Точно това е най-голямата катастрофа, от която не единици, а всички сме потърпевши!
14
3
 
21
 
! Отговори
Вулканизатор преди 2 години
Витане, провери ли си налягането днес?
13
1
 
19
 
! Отговори
Наздраве преди 2 години
ХЕм реве че искат да го бият, хем продължава
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето ми се отказа да учи математика заради такива математици. Една цифричка не каза, само че жълтото ставало кафяво, като минавало през сенчесто-лилаво.
11
1
 
19
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
В качеството си на какъв този човек ежедневно ни залива с прозренията си? Лекар ли е? Не! Тогава?
10
2
 
7
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
до 2 Къде си видял нападения и заплахи? Всички казват който иска да се ваксинира. Обиди срещу нежелаещи да са опитни мишки колкото щеш. Не стига че сте заблудени ами сте и нагли.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Училищата ......иначе хуманитарна катастрофа !!!
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов всеки ден се изхожда " компетентно " по въпроса и с времето се натрупва огромна септична яма с ваксърски умозаключения ,която ще се изсипе върху главите на всички "компетентни" "професори" по въпроса.
7
2
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Нищо не каза за Ретроградния Меркурий !
6
2
 
17
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Айде, този пак изпълзя отнякъде!Заместниците му не бяха достатъчно нагли и не се справяха!Наложи се да му прекъсват отпуската :))))))))))))))))))))))))))
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов ши мрът ли ба бате. Ного зрезан тоа вирус бе бате. Каде мине душа не остая. Неговата *** и вирус. Цел свет ше измре. Ше останат само кравите конете биволете козите и овцете. Тогаа тоа вирус ши умрие от глад.
4
2
 
14
 
! Отговори
Дифузия-мифузия преди 2 години
Истината е, че през последните десетилетия българите са една от най-болните нации в света; с едно от най-лошите здравеопазвания; фиктивни болници, фиктивни легла, кухи амбулатории; полуплатено-полубезплатно лечение. Хората мрът от неглижиране, неприемане в болниците; миналата година за 3-4-5 месеца се бяха изпокрили личните, лекуваха по телефона, ако изибщо го вдигаха; измряха, да, хиляди хронични болни, онко сърдечно от това, че никой не ги лекуват. Но всичкото Ковид ги устройва да се оправдава
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мръсен математик само лъже колко пари му дадоха от щаба???
2
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чакаме поредна агресия от антиваксърската мафия, как тоя нищо не разбира. милиони се хвърлят за атака срещу ваксинираните хора, нападения и заплахи
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ден без Витанов да се изкаже - и то без конкретика - всичките му прогнози са мъгляви тип "оформя се вълна", "еди-къде-си е червено, обаче наоколо е виолетово", "обхватът на заразата ще расте", "разпространението е дифузно".