САЩ ни поставиха в 4-а категория - с много висок риск от пътуване

Препоръчва се американците да не отиват в страни от тази категория
Обновена: 28 сеп 2021 08:52 | 28 сеп 2021 08:51, Елка Василева
63
САЩ ни поставиха в 4-а категория - с много висок риск от пътуване
Снимка: архив, БГНЕС

България и Норвегия вече са в последната, четвърта категория, с много висок риск от пътуване заради новия коронавирус, в списъка на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) в САЩ, съобщи телевизия Си Ен Ен.

Американската федерална здравна агенция е взела това решение вчера. Досега двете страни бяха в предпоследната, трета категория (висок риск).

ЦКПЗ предупреждава за много висок риск във връзка с COVID в Норвегия, след като повечето от ограничителните мерки в скандинавската държава бяха отменени през уикенда. За сравнение съседните Швеция и Дания остават в трета категория.

Още по темата

В четвърта категория попадат страни с над 500 случая на коронавирус на 100 хиляди жители през последните 28 дни според критериите на ЦКПЗ. Към този момент това се отнася за близо 90 държави.

Агенцията към министерството на здравеопазването на САЩ препоръчва на американците да не отиват в страни от четвърта категория. Онези, които все пак трябва да пътуват до такава държава, са посъветвани първо да се ваксинират напълно срещу COVID, отбелязва телевизия Си Ен Ен.

В трета категория попадат страните с между 100 и 500 случая на коронавирус на 100 хиляди жители през последните 28 дни. ЦКПЗ включи в нея шест дестинации - Бангладеш, Екваториална Гвинея, Панама, Сен Бартелми (френска отвъдморска територия в Карибско море), Сингапур и Словакия.

Досега Бангладеш, Панама и Сен Бартелми са били в последната, четвърта категория - т. е. според американската здравна агенция епидемичната обстановка там се подобрява. За сметка на това Сингапур и Словакия са били във втора категория (умерен риск, с между 50 и 99 случая на 100 хиляди жители през последните 28 дни), а Екваториална Гвинея - дори в първа (нисък риск).

ЦКПЗ по принцип препоръчва на американците да не пътуват в чужбина, ако не са напълно ваксинирани. Тя все пак предупреждава, че дори напълно ваксинираните може да са изложени на по-висок риск да се заразят и евентуално да разпространят някои варианти на COVID, отбелязва телевизия Си Ен Ен, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ЩЕ НИ ПОМОГНАТ ДА СЕ СПАСИМ, КАРАНТИНИРАТ НИ ЗА ДА НИ ОТЪРВАТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ВИРУС.
13
6
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Слабо ме интересуват американските категории.Нито съм се засилил към Америка,нито са ми притрябвали американци.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне веднъж да бъдем в една категория с Норвегия
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се утрепало да идват американци тук.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема проблем.
9
0
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Че нали според васкърпропагандата Норвегия била за пример че всички се били ваксинирали и вируса бил унищожен!Сега на САЩ ли да вярвам че норвежците са много рискови като неваксинираните българи или на кови,диотите?
8
0
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ИСПОТРЕБАЛИ СА НИ.
7
3
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Та ние Седиме в 4-а Категория от Десетки Години.САМО В БГ МИНИСТЪРА ГО СНИМАТ С КЮЛЧЕТА И ТУХЛИЧКИ С ?.А НАРОДА ВУПЕ НАЙ БЕДЕН В ЕВРОПА И НАЙ ИЗМИРАЩ В СВЕТА ДАЖЕ ТРЯБВА ДА МИНЕМ В 5-а ВИСОКО ОПАСНА ЗОНА.
6
2
 
17
 
! Отговори
втасахме я преди 2 години
сега ще трябва да си внасяме американци от китай
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те баш САЩ са много добър пример за мерки... дето са с най- много умрели в света.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как стои въпросът дали ваксиниран българин може да ходи в САЩ ?
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много са притесних... тъкмо мислех да отскоча да САЩ...
2
17
 
13
 
! Отговори
Честит приз преди 2 години
Честито, ***. Бангладеш са в трета група, ние в четвърта. Важното е: Не на ваксините и смърт за ковид и Америка. Вперед, другари.
1
4
 
10
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Според най-големия Исторически парк в света не ни трябват никакви хамериканци да ни идват тука! Да си стоят в краварника!