Съкращават 72 000 медици в Ню Йорк, не искат да се ваксинират

16% от болничните служители в щата не са напълно ваксинирани
28 сеп 2021 15:15, Елка Василева
150
Съкращават 72 000 медици в Ню Йорк, не искат да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

От понеделник болниците в Ню Йорк започнаха да уволняват или да спират от работа здравни работници за нарушаване на щатска заповед за ваксинирането им срещу COVID-19, като в резултат на това недостигът на персонал накара някои болници да отложат плановите операции или да ограничат други от медицинските си услуги, съобщи Ройтерс.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза на пресконференция, че болниците в града все още не виждат голямо въздействие от заповедта, добавяйки, че се притеснява за други райони на щата, където нивата на ваксинации са по-ниски.

Още по темата

Около 16% от 450 000 болнични служители в Ню Йорк или близо 72 000 души не са напълно ваксинирани, което засилва опасенията, че трябва да се предприемат действия, за да се избегне недостиг на медицински кадри.

От 43 000 служители в 11-те държавни болници в Ню Йорк около 5000 не са били ваксинирани, каза д-р Мичъл Кац - здравен и болничен ръководител на мегаполиса, на пресконференцията с Бил де Блазио.

Д-р Кац посочи, че 95% от медицинските сестри са били ваксинирани и всички лечебни заведения са били "отворени и напълно функционални" в понеделник.

Щатският здравен департамент на Ню Йорк издаде заповед миналия месец, според която всички здравни работници трябва да получат поне първа доза от COVID ваксина до 27 септември, което предизвика бързане в болниците за ваксинация на техните служители.

През уикенда губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл заяви, че обмисля да наеме Националната гвардия и медицински работници извън щата, за да запълни недостига на персонал, тъй като все още 16% от 450 000 болнични служители в щата не са напълно ваксинирани, предаде БНР.

Здравните работници, които са уволнени заради отказ да се ваксинират, няма да отговарят на условията за осигуряване при безработица, освен ако не са в състояние да предоставят валидно одобрено от лекаря искане за медицинско облекчение на това изискване, съобщиха от кабинета на Хочъл.

Междувременно федерален апелативен съд постанови, че властите в Ню Йорк могат да разпоредят на всички учители и училищен персонал да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, като по този начин отмени предишното решение, което отлагаше изискването за ваксинация на преподавателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и при нос отлагат планови операции. Заради ниското ниво на ваксинация всички отделения сега са ковид. Баща ми 2 години чака за планова операция . А в Ню Йорк да не мислиш, че хирурга сменя памперса на болния, мие му зъбите и го храни. ? Хирургът оперира и после санитарите го гледат.
108
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
116, изобщо не е фалшива новина. Хочъл е навсякъде по новините по всички медии, фалшиви и не, говорейки тея глупости за националната гвардия.
107
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
115, ще тръгнат да търсят работа по червените консервативни нормални щати, където ще ги лапнат ВЕДНАГА! А NY ще остане МНОГО ДЪЛГО време без медицински персонал, което ще доведе до още изнасяне на жители към нормалните щати. И не, от Мексифорния няма да им пратят защото там ще е СЪЩОТО положение много скоро. Либерастията е РАК и ПРОКАЗА за всяко общество. Няма по-жалка и некомпетента администрация от сегашната. Бягайте от NY, ще става още по-страшно там.
106
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намирисва на фалшива новина.
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега на борсата ли ще са докторите?
104
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разни сатитарки и болногледачи" - мхм отлагат планови операции заради санитарки ахаххахах . Пишкай газчица, забавлявай ни :)
103
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви медицински дипломира, бе! Разни сатитарки и болногледачи ! В сащ има маса сектанти дето по принцип са против ваксините.
102
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Усложненията от вакситите са 1 на 1 милион. Усложненията от ковид са 50 на 100. Нз колко трябва да си глупав за да предпочетеш инфекцията вместо ваксината. А още по-глупав трябва да си, за да разубеждаваш близките си да се ваксинират. Не случайно ни наричат и.д..отите на Европа.
101
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зомбиваксърския многоников *** газчица пикаи, опорките му за байГаньо нешо издишат и не може да си намери място. Бълва злоба и не може си намери място. 72000 ганьовце в Ню Йорк , с медицински дипломи му се изплюха на усещането , че е е каймака, а другите са ***
100
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е хората да се страхуват. Всеки си казва: " Ами ако на мен ми се случи?". Тези течности, наречени ваксини, предизвикват тромби. Имам познати, които влязоха в болница с такъв проблем.
99
2
 
6
 
! Отговори
Другарки и другари преди 2 години
Поради това, че всички минали, настоящи и бъдещи проблеми в нашата страна са решени на 101 процента, смятам за особено удачно, да решим проблемите и на другите хора по света. Да отпочваме.
98
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали бяха голяма демокрация, а какво стана?
97
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 95 преди 2 години
0,5-1% от населението е сравнимо с обичайната годишна смъртност, която при средна продължителност на живота от 70 години следва да е 1,42% ГОДИШНО. Броя на починалите от коронавирус в България е около 20 000, което при 6,5 милиона население е 0,3%. И това е за година и половина "пандемия". Тоест годишно смъртността от ковид е около 0,2% - около 14% от смъртните случаи в страната. За сметка на това смъртността от другите вирусни заболявания е намаляла.
96
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не се прави в името на човека. Това е тероризъм!
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бегъл прочит на данните за последните години показва, че раждаемоста устойчиво спада от 75 000 през 2010г. до под 60 000 за миналата.Същевременно смъртността устойчиво се движи над 100 000.Та проблемът, който визираш няма особена връзка с ковид 19 , проблемът е наболял отдавна.
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"повечето общини в българия са загубили 0.5-1% от населението си, това малко ли ти говори защо ваксината е задължителна" - А като за 10-15 години изгубихме 1-2 милиона българи емигрирали навън, какви "ваксини" се биеха, за да не е пагубно? Ако на общините им пукаше за броя на живеещите там, толкова, колкото се опитваш да ни убедиш, досега трябваше да се разстреляли и Бойко и предишните преди него...
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оффффф - Майка ми е магистър фармацевт и е на 66 години т.е. е учила преди доста време. Виждал съм много учебници за фармацевти, имаме много в родната ми къща, десетки, така че въпросът е ти дали си виждал, не аз... :)
92
1
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов до#95 преди 2 години
Я прочети коментара на Д-р Хаус и не дрънкай глупости!!!
91
1
 
14
 
! Отговори
Д-р Хаус до#89 преди 2 години
Общините губят от населението си преждевременно още от 1989г., когато България беше 9 милиона!! А напоследък не от " корона" а от неглижирането на болните от инфаркт,инсулт и други тежки декомпенсирани заболявания и умиращи по стълбите и линейките!!
90
1
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 2 години
До #89!! Най-добре да станат шофьори на ТИРОВЕ и незабавно да заминат за Англия,щото са стигнали дотам,да мобилизират военните!!!