Съкращават 72 000 медици в Ню Йорк, не искат да се ваксинират

16% от болничните служители в щата не са напълно ваксинирани
28 сеп 2021 15:15, Елка Василева
150
Съкращават 72 000 медици в Ню Йорк, не искат да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

От понеделник болниците в Ню Йорк започнаха да уволняват или да спират от работа здравни работници за нарушаване на щатска заповед за ваксинирането им срещу COVID-19, като в резултат на това недостигът на персонал накара някои болници да отложат плановите операции или да ограничат други от медицинските си услуги, съобщи Ройтерс.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза на пресконференция, че болниците в града все още не виждат голямо въздействие от заповедта, добавяйки, че се притеснява за други райони на щата, където нивата на ваксинации са по-ниски.

Още по темата

Около 16% от 450 000 болнични служители в Ню Йорк или близо 72 000 души не са напълно ваксинирани, което засилва опасенията, че трябва да се предприемат действия, за да се избегне недостиг на медицински кадри.

От 43 000 служители в 11-те държавни болници в Ню Йорк около 5000 не са били ваксинирани, каза д-р Мичъл Кац - здравен и болничен ръководител на мегаполиса, на пресконференцията с Бил де Блазио.

Д-р Кац посочи, че 95% от медицинските сестри са били ваксинирани и всички лечебни заведения са били "отворени и напълно функционални" в понеделник.

Щатският здравен департамент на Ню Йорк издаде заповед миналия месец, според която всички здравни работници трябва да получат поне първа доза от COVID ваксина до 27 септември, което предизвика бързане в болниците за ваксинация на техните служители.

През уикенда губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл заяви, че обмисля да наеме Националната гвардия и медицински работници извън щата, за да запълни недостига на персонал, тъй като все още 16% от 450 000 болнични служители в щата не са напълно ваксинирани, предаде БНР.

Здравните работници, които са уволнени заради отказ да се ваксинират, няма да отговарят на условията за осигуряване при безработица, освен ако не са в състояние да предоставят валидно одобрено от лекаря искане за медицинско облекчение на това изискване, съобщиха от кабинета на Хочъл.

Междувременно федерален апелативен съд постанови, че властите в Ню Йорк могат да разпоредят на всички учители и училищен персонал да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, като по този начин отмени предишното решение, което отлагаше изискването за ваксинация на преподавателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Николай - Прав си, който може да чете научна литература, да чете. Чувал ли си за д-р Робърт Малоун, д-р Брет Уайнстийн, д-р Герт Ванден Боше и разни други? Прочети научните им статии и пак заповядай... :) ... Междувременно да си биеш 3-тата игла... :)
48
11
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Светофар: В такава форма е и главата ти :) Ако българина до сега винаги се беше оказвал прав в глупавите си мантри нямаше да бъдем в топ 1 по бедност в Европа и в топ 1 по смъртност. Да не казвам и други топове :)Ех ако само беше прав българина за всички неща които знае ..... а той е най-умния на планетата :)
47
5
 
18
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
До Лекар в чужбина, мхм, в коя точно чужбина си лекар? Щото аз познавам доста лекари и никой от тях няма време и желание да филосовства в тролски форуми. Камо ли пък тези в чужбина.
46
4
 
35
 
! Отговори
.... преди 2 години
Медиците знаят ЗАЩО.
45
9
 
38
 
! Отговори
Така е преди 2 години
ако си Бял и Хетеросексуален те Уволняват, щото тези са хората с Достанъчно Висок Коефициент на Интелигентност, че да откажат Инжекцията на Смъртта!
44
5
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До Интереснозащо ли? гледах наскоро Панорама и там гост беше професор лекар на който му зададоха същия въпрос, а той отговори цитирам "навсякъде във всички професии има ****ци и необразовани.Това ,че си лекар не винаги означава че си наясно със всичко"
43
7
 
13
 
! Отговори
Лекар от Херес преди 2 години
До Лекар от МарсАко се замисляше цигарите, алкохола, кофти храната, кофти дрогата и зоба, тоновете обезболяващи и антибиотици без показания, които вкарваше в организма си всеки ден какви дългосрочни вреди имаше, ваксината щеше да ти е последен проблем.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
напрао безмалко д а повярвам...
41
2
 
1
 
! Отговори
хахаааа преди 2 години
малко си се престарал пак...ще съкратят те, глей с тия глупости теб да не те съкратят,ч е ни писна от лъжите ти...
40
20
 
8
 
! Отговори
Николай преди 2 години
До ЦИЦЕРОНЕдин колега на брат ми, една жена на сестрата на зълва ми... Само тъпотии от 4-то лице. Реалните данни за ползите и рисковете са налични, проверени и проверими от всеки, който може да чете научна статия и разбира как се изпозлва статистика в различните науки. Но Цицерон от Гурково си вярва на сестрата на братовчеда на свако му, който имал тежък пруритус 48 дни след ваксината и веднъж се наакал 154 дни след нея...
39
9
 
34
 
! Отговори
Лекар от Марс преди 2 години
До Лекар в чужбина - Дано да сте живи и здрави и след няколко години. Ти като лекар би трябвало да знаеш, че лекарствата и ваксините могат да имат и дългосрочни странични ефекти, обаче се обзалагам, че не си никакъв лекар, а най-обикновен *** или ваксър... Да си ползваш ваксината със здраве!
38
6
 
4
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
До Светофар И ви слагат в стандартни триизмерни ковчези. Без маски.
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чували ли сте за "Ухан 95"? През 1996г. в България на ден са се разболявали 10 000 човека. Тогава в каква зона сме били? В черно-лилаво-траурна или каква? Какви са били мерките и защо не са агитирали за ваксиниране? Защо не са затворили заведенията, хотелите, дискотеките и т.н... :) ... Пишете в гугъл "Статия от в. Труд 1996 vesever" и ще се ориентирате. Снимката от статията я има в блога на някаква си vesever в блог-бг-то... :) Хайде със здраве!
36
33
 
15
 
! Отговори
Лекар в чужбина преди 2 години
При нас в болницата 98% от персонала е ваксиниран - и преболедували , и неболедували. Всички са живи и здрави, никой не се е разболял от ковид, никой не е имал инфаркт / тромбоза след ваксината или други подобни състояния, с които обичат да заплашват антиваксърите. Хора, не им вярвайте! Ваксините са абсолютно безопасни и ефективни.
35
6
 
12
 
! Отговори
Светофар преди 2 години
И да допълня, преди да сте ме обявили за плсоскоземец. Земята драги про-ваксъри във вашия идеален дву-измерен свят може и да е къгла. Но в моя свят с метрично триизмерен, реален свят, скалистите планети към който клас принадлежи и Земята са с геоидална форма.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е важно, че ще има недостиг.
33
5
 
31
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Защо 72 хиляди не искат да се ваксинират ? А от тези който са се ваксинирали колко са били убедени да се ваксинират и колко са принудени ? Всички знаем ,че доброволо ваксиниралите се са били нищожен процент . Така че демокрация няма ,има конспирация и какво ще из;езе след няколко години тепърва предстои да се види . Определено ваксинирането не върви доброволно и е ясно ,че дори медиците не искат да се ваксинират ,за другите просто няма смисъл да коментираме.
32
0
 
10
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Така е демократично....
31
0
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Интересно после вие върите да се оперирате с неопитния персонал!! Качеството винаги в пред количвството
30
6
 
36
 
! Отговори
Светофар преди 2 години
САЩ имат най-голям интерес от масовото ваксиниране! Защото по този начин се замазва реалната ефективност на ваксините. В България се истината лека, полека, излиза наяве, а тя е, че реалността е доста по-различна от широко приетата. Затова и натискът върху България и подобни страни е неистов. Чрез ваксиниране на здрави хора, в добро здраве, се прикрива ниската ефективност на препаратите.