Учени откриха "свръхчовешки" имунитет към COVID-19 при някои хора

Те можели да неутрализират различни щамове
29 сеп 2021 09:08, Петя Славова
192
Учени откриха "свръхчовешки" имунитет към COVID-19 при някои хора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няколко скорошни проучвания показаха, че поне част от хората, заразени със SARS-CoV-2 през 2020 г., които след това са били ваксинирани с иРНК ваксини като тези на Pfizer или Moderna тази година, изработват "свръхчовешки" или "хибриден" имунитет, което означава, че произвеждат много високи нива на антитела, способни да неутрализират различни щамове на COVID-19 и други вируси, предава БГНЕС.

Още по темата

Проучване на университета Рокфелер в Ню Йорк констатира, че антителата на 14 души, ваксинирани с една ваксина, след като вече са били заразени с коронавирус, са успели да неутрализират шест щама на коронавируса, включително Delta и Aeta, както и няколко други свързани вируси, включително първия вирус, SARS-CoV-1, идентифициран през 2003 г. С други думи, тези "гъвкави" антитела могат дори да неутрализират други вируси. Антителата от ваксинирани хора, които не са преболедували коронавируса или неваксинирани хора, които са преболедували COVID-19, междувременно са били „безпомощни“ срещу някои от тези вируси или варианти.

"Разумно е да се предположи, че хората с хибриден имунитет ще бъдат доста по-защитени от останалите, а може би и от всички версии на SARS-CoV-2, с които вероятно ще срещнем в обозримо бъдеще", казва ръководителят на изследването Пол Биениас от университета Рокфелер Той подозира, че тези хора ще имат известна степен на имунитет срещу бъдещи вируси, подобни на SARS, които на този етап не са ни познати.

Друго проучване установи, че здравите хора, които са имали контакт с вируса и са се ваксинирали са придобили шест до 100 пъти повече антитела в сравнение с хората, които са били ваксинирани с една или две дози или преди това са преболедували след заразяване с коронавируса и не са били ваксинирани.

Вестник "Telegraph" публикува изследване, което установи, че до една трета от хората с предишна инфекция изобщо не произвеждат антитела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
1
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Такъв имунитет създават и тези, които не са ваксинирани. Защо пропускате да го кажете. Искате да внушите на ***, че това става само чрез ваксиниране!!???
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разумно е да се предположи, че хората с хибриден имунитет ще бъдат доста по-защитени от останалите, а може би и от всички версии на SARS-CoV-2, с които вероятно ще срещнем в обозримо бъдеще", казва ръководителят на изследването Пол Биениас от университета Рокфелер".Рокфелер,Рокфелер....Без повече коментари!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега трябваше да ви стане ясно, че всички тия измишльотини са психологическа война.
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При наш *** всичко е свръхчовешко.
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, видяхме го този свръхчовешки имунитет - като на евтин америкаснки екшън е - всичкото общо приказки приключва с THE END по болниците и гробищата.
146
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 2 години
Нагледах се на свръхчовеци от мнаахалата на тумби пред вакс центъра.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си разплета свръх-чорапите
144
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните направо стават безсмъртни , а после отиват в Рая . Ох забравих , че са безсмъртни .
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вакс. с иРНК е живот - хахаха Викаш антиваксърите защитаваме интересите на фармаиндустрията, а фармаиндустрията създава ваксини, за да се бори срещу собствените си интереси. Направо логиката ти е желязна. Трепач. Сега да те попитам нещо. Ако някой създаде ваксина, която разболява хората и след това им се налага да пият лекарства, това ще бъде ли защита на интересите на фармаиндустрията и тя би ли го направила? Помисли си добре, въпреки че е трябвало да помислиш над това, преди да се боцнеш!
142
0
 
2
 
! Отговори
Хаxax преди 2 години
Да , към близо 90% от хората ! Главоболието въобще да го броим ли?!
141
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо ставате безсмъртни след ваксина. Свръхчовешки факт. Леле, че безумици.... ненормални сте.
140
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърчовешки глупости платени от фармацевтичните компании чета в момента.
139
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Учени откриха "свръхчовешки" имунитет към COVID-19"------------------Всъщност имунитетът им си е съвсем нормален. Свръхчовешки бяха усилията на медии и власти да лъжат хората, че нямат шанс да без да са ваксинирани.
138
3
 
32
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
"Вестник "Telegraph" публикува изследване, което установи, че до една трета от хората с предишна инфекция изобщо не произвеждат антитела"/////// И няма кой да им обясни че не антителата са фактора за имунна защита. А Т-клетките. Те решават колко антитела трябват на организма. Голямо количество антителата няма нужда и е вредно да стоят непрекъснато в организма, а Т-клетките трябва да създадат памет. Ваксините затова са само моментно решение за хора с компрометирана имунна система.
137
29
 
5
 
! Отговори
вакс. с иРНК е живот преди 2 години
Антиваксърите защитават интересите на фармацевтичните компании, които имат интерес хората да не се ваксинират, а да се разболяват, да пият по 4 антибиотика, да им се увреждат сърцата, бъбреците, за да печелят милиарди от болни хора.
136
5
 
39
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Олеле - как ли Човечеството е оцеляло стотици хиляди години без Пфаизър??? Имунитета Ми (пфайзър) е по добър от Имунитета Ти (природа)... Хаха!
135
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел проучване ,сочи че естествения имунитет е 13 пъти по-силен
134
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледат само да печелят от ваксините затова карат и прекралите Ковид да се ваксинират. Мислят само за печалба и пари, а страничните ефекти от вакисините остават за сметка,на тези които се ваксинират с тях
133
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е безобразна лъжа, което цели да залъгва хората да се ваксинират.
132
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много красиво от сайта да трие коментар, който има линк към публикуваното изследване от сайта на въпросния университет. Прочетете статия за да видите как малко се излиза от контеста и се дава вихър на въображението. Препоследния параграф от тази статия дори не споменава, кое е това друго проучване, пък и ако си срещнал целия вирус и не образуваш антитела не означава ли, че ако срещнеш една малка част от него резултата ще е същия?