Болните с ваксини - повече от другите страни заради купени сертификати

Нов ръст на заразени със захлаждането на времето
632
Болните с ваксини - повече от другите страни заради купени сертификати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заразените и ваксинираните в България са много повече, отколкото в другите страни, коментира д-р Апсарух Илиев - завеждащ лаборатория по инфекции към университета в Берн, пред Нова телевизия.

Още по темата

Според него има немалък процент на хора, които са с купени сертификати.

„Имам между 10 и 50 съобщения на хора, които казват, че личният им лекар продава сертификати. Това е проблем, от който ние няма да избягаме и трябва да го погледнем с абсолютната му сериозност. Фалшиви сертификати се продават и ние няма защо да го отричаме”, добави той.

Инфекционистът посочи, че ваксината не предпазва от заразяване, но ваксинираните прекарват по-леко вируса.

„Много е важно в момента да разберем, че броят болни расте, а броят умиращи наближава почти 100 души на ден. Моля хората да обърнат внимание на това. Хора, които се кълняха, че няма вирус, ми се обаждат с разплакан глас и се питат не трябваше ли да се ваксинират. Ситуацията не е лесна”, предупреди д-р Илиев.

Според него със захлаждането на времето през октомври и ноември броят на заразените с коронавирус ще се увеличи.

„Има много голям процент скрити болни. Много приятели ми звънят и ми казват, че са болни, но не са регистрирани по официалните канали. Опасявам се, че ще стигнем до много висок брой на заразени”, смята д-р Илиев.

Той е на мнение, че ситуацията изисква по-строги мерки за носенето на маските и събирането на много хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
515
4
 
0
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Не вярвам на тези ваксини . Не смятани че правилно се съхраняват и компетентно поставят . Не се ваксинирам , но ме е страх от вируса . Объркана съм . Дано всичко отзвучи от самосебе си и по-скоро
514
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е че ваксините пазят, но ваксинираните разнасят вируса без изобщо да се замислят, че може да заразят другите. И казват: Ама ние сме ваксинирани и си карат "на крак" вируса, без да си направят тест. Така ли се пазим, като се разхождаме болни насам-натам... Дори "леката" форма на вируса понякога не е толкова "лека". Ако не се пазим едни други и ваксините няма да ни опазят.
513
2
 
5
 
! Отговори
MMM преди 2 години
България доказва че има едно от най "интелигентното" население за съжаление.
512
0
 
0
 
! Отговори
MMM преди 2 години
има тестове който показват дали имунитета е придобит от вирус или ваксина.
511
4
 
1
 
! Отговори
Сам преди 2 години
Само едно ще кажа - ХА ХА ХА!!!Тея не разбраха ли, че България е последния бастион срещу новия световен ред, както тръбят доста западни ъндърграунд медии и българите (българите, а не българското правителство) няма да се подадат лесно на такива елементарни пропаганди.
510
7
 
4
 
! Отговори
Венци преди 2 години
Поредните глупости на тоя от БЕРН. Поредния опит да се манипулират хората. Тоя от БЕРН за две години доста кретенщина избълва, ако изобщо съществува!
509
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе: На инфрачервен скенер светят кръвоносните съдове, поради ензима луцифераза, който се съдърже в препаратите и е вид биолуминисценция както при светулките. Затова и по летищата веднага ги хващат такива.
508
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 години
До анти идиотитеСъмнявам се, че някой с платен сертификат като стигне до болница ще обяви изобщо че е ваксиниран с фалшивия документ. Вероятно истински ваксинираните им личи по нещо - или кръвта или друго .......... ч много странна работа.
507
2
 
5
 
! Отговори
Абе преди 2 години
До АнонименАз се чудя и ако някой може да ми отговори, как лекарите разбраха че ваксинирани са без реални ваксини. Съмнявам се, че някой с платен сертификат като стигне до болница ще обяви изобщо че е ваксиниран с фалшивия документ. Вероятно истински ваксинираните им личи по нещо - или кръвта или друго .......... ч много странна работа.
506
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя човек кога работи? От бръщолевенията му разбрах само едно, че непрекъснато му звънят хора от България по всякакви въпроси. Ами май само аз не съм му звънял. Публикувайте му номера. Това ще го попитам. Как си изпълнява служебните задължения при толкова много разговори със сънародници.
505
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз имах 2 игли Пфайзер .последната на 13.03.отидох .че се ваксинирах с 3-та игла Пфайзер в ХЕИ Варна.на другият ден след 3 тата игла температура37.4.втрисане.главоболие.лимфния възел под мишницата на лявата ръка ме боли.зачерваване.отток на мястото на ваксинацията.първите 2 пъти не беше така.така съжалявам .че ви послушах.
504
9
 
31
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Не съм чул до сега някой да е хванат с фалшив сертификат. Интересно ми е вие "медиите" от къде знаете колко фалшиви сертификати има, или разбрахте от "един човек ми каза". Всичките ви "новини" са на тази база. Не разбрахте ли че никой не вярва на простотиите и лъжите, които драскачите ви преписват като *** всеки ден от това, което им е спуснато. А само забравих - "ваксините" си ги заврете там дето слънце не огрява.
503
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иванов Ако не се спазва ваксинационната технология/транспорт, съхранение, тогава защо да се ваксинирам? Но сте прав, че няма никакви данни... Освен изброените от вас - възраст на тези хора, кога точно им е поставена ваксината, преболедували ли са. Като цяло е добре повече да ни информират... Напр. каква е ваксинацията по възрастови групи, от умрелите и хоспитализираните има ли преболедували и т.н. Дават каквото им е угодно. Крият или не търсят това, което не е.
502
4
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Много е просто колега инфекционист.Не се включвайте в хора на контрадезинфорите.Не Ви ли прави впечатление,че винаги няма данни с коя ваксина е бил ваксиниран починалия.Да не говорим,че няма данни за конкретната причина за смъртта-инфекциозният шок,влошени съпътстващи заболявания или предизвикани от ваксината имунни заболявания.Има две причини които упорито не се коментират.1Усилващи имунната реакция антитела създадени от ваксината.2Неспазване на ваксинационната технология/транспорт,сьхранение,
501
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грипа защо се бави? Или сега го изработват в лабораториите.?
500
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 579 "Имам между 10 и 50 съобщения на хора, които казват, че личният им лекар продава сертификати" - човек, който не прави разлика между 10 и 50, можеш ли да му вярваш за друго?
499
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го чета тоя човек, явно нонстоп говори по телефона - тия му се обадили, ония му се обадили, и все по много му звънят...
498
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Някой Ти не разбра ли, че става дума за хора под 18 годишна възраст? Колко народ под 18 години са умрели от covid? Да не са 1 на 1000 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО (защото очевидно искат цялото население да се ваксинира). Да не са 1 на 1000 от заразените? Даже не са 1 от 1000 от симптоматичните... Миокардит може да не те убие, но може да има трайни последици.
497
6
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 години
575 - шанса за миокардит 1-28,000 миокардит е възпаление, което не е задължително да е сериозно. От този 1 на 28,000 случая умират 1 на 20. Това прави риска от смърт от миокардит от ваксина 1-560,000. Същия този човек с ковид шанса да умре е 1-1000 в най-мрачния случай. Как сте по математика?
496
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не всичко в този живот е ковид приятели