Кацаров: Смъртността от COVID е далеч от тази през миналата година

Имало десетки сигнали за фалшифи сертификати за ваксина
30 сеп 2021 14:17, Нели Христова
126
Кацаров: Смъртността от COVID е далеч от тази през миналата година
Снимка: БГНЕС

Няколко десетки сигнала за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19 са подадени към прокуратурата, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, цитиран от БТА. Кацаров участва в церемония по награждаването на представители на регионални здравни инспекции. По думите му тези сигнали "не са толкова много". Кацаров допълни, че тези случаи изискват специално разследване, защото има две заинтересовани страни - този, който е поставил ваксината и този, на когото е била поставена.

Ситуацията с увеличаването на броя на заразените с COVID-19, със запълването на болничните легла и възможността на системата да окаже помощ и лечение се следи внимателно, допълни още министър Кацаров. По думите му засега няма паника, а показателят за смъртност е далече от стойностите, които са били през октомври и ноември миналата година.

Няма недостиг на болнични легла за прием на деца, заразени с коронавирусната инфекция. Броят на болните деца не се отклонява значително от данните за предишните "вълни", увери министър Кацаров. Заразните деца не са нещо неочаквано, тъй като заложихме на присъствени учебни занятия. Това е в рамките на допустимото, на предвидимото и изцяло са под контрол, няма нещо, което да предизвиква паника, каза още министър Кацаров. По думите му сегашните показатели показват превес сред заразените на по-възрастните хора.

Капацитетът на болниците се запълва последователно, както е предвидено по план и все още има болници, в които не е бил приет нито един болен от COVID-19, каза още Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
9
 
! Отговори
КРИВА МУЦУНА преди 2 години
ИАМ ВАКСИНИ СЕГА ДА НЕ СИ ПРИПИШЕШ ЗАСЛУГИТЕ ЗА*НИК
89
0
 
5
 
! Отговори
Колов. преди 2 години
Паметниците...
88
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров - на СЪД!!!
87
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махай мерките, бе!!
86
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епидемиологичната обстановка у нас вече е катастрофална. Ние сме единствената от най-тежко засегнатите страни, в която се тества съмнително малко от страна на държавата.
85
16
 
21
 
! Отговори
Каскета преди 2 години
Синът ми учи в голямо училище във Варна с над 500 ученика. За сега в цялото училище няма НИТО едно болно дете ило учител от КОВИД. Има от разни друго болести но не и ковид. Мястото на децата е в УЧИЛИЩЕ.
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този си реве за революция! да няма после -ама защо така-
83
1
 
24
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Значи, запълването на болниците се изпълнявало по"план", следователно и броя на заразените също се определял по план, както твърди този! Пълна неадекватност!
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В света на правоимащите. Там при нужда те тестват без пари, защото си важен, твоят живот е по-специален. Нищо, че дневната ти надница ще покрие сигурно 7-8 теста.В този паралелен на нашия свят линейката идва веднага и те откарва във Военна болница. Там получаваш грижа и внимание, защото това е нормалното и редното.
81
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се определя първото ни място по смъртност в ЕС като леко протичане на вълната е цинизъм, но живеем в паралелни светове с политиците. В нашия свят има оставени пред болница пациенти - като чували с отпадъци, които умират. В нашия свят сме на първо място по смъртност от ковид в ЕС, но биваме убеждавани, че всичко е под контрол.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе защо докторята продава фалшиви сертификати ??? Явно и заболелите които постоянно се увеличават като информация са фалшиви )
79
2
 
9
 
! Отговори
kk преди 2 години
Кацаров, ама ти искаш да е като миналата година ли бе? Петилетка ли гоним, план ли изпълняваме? Или се борим за приза Първи в света? Защото сме на път да го спечелим!
78
8
 
4
 
! Отговори
Опасност да е прав преди 2 години
Има реална опасност да се окаже прав този. Епидемията БУКСУВА и НАИСТИНА СА МАЛКО УМРЕЛИТЕ и НОВО-ЗАРАЗЕНИТЕ.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Кацаров! Под твойто мъдро ръководство на здравето в България, народът почти оздравя от всички заболявания!
76
3
 
14
 
! Отговори
Wolff преди 2 години
Махайте всички мерки, ваксина има отдавна, който е искал, вече се е ваксинирал. Стига вече полицейщина.
75
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията отдавана си отиде. Мерките обаче останаха защото има много пари за усвояване. Докато не се усвои и последната стотинка мерките няма да бъдат премахнати.
74
21
 
7
 
! Отговори
Баба Пенка преди 2 години
Бой по всички младежи, които не искат ваксина. Трябва да има полицаи с палки пред всички закусвални, столове и ресторанти и да проверяват имат ло влизащите сертификат. Ако нямат и искат да се шмугнат, бой по *** кратуни.
73
11
 
3
 
! Отговори
Wolff преди 2 години
Защо да не може да умират? Мен какво ме вълнува другите умират или не? Аз и моите роднини сме си добре. Други мои роднини си умряха на солидна възраст от заболявания различни от Ковид. Все тая ми е народът ваксиниран ли е или не.
72
7
 
10
 
! Отговори
Принуждаването преди 2 години
Здрав човек да носи маска е углавно престъпление ! Нюрнберг 2.0 съд за всички издали такава заповед !
71
3
 
17
 
! Отговори
kk преди 2 години
Кацаров, на първо място сме в Европа, гоним първо в света!!! Направете нещо, решете къде бъркате, като не можете да се справите поискайте помощ от други държави, но не може да умират толкова много хора!