Тормоз и заплахи за медици в САЩ, а преди 1 г. им ръкопляскаха

Враждебността прави и без това стресиращата работа по-трудна
30 сеп 2021 18:00, Елка Василева
52
Тормоз и заплахи за медици в САЩ, а преди 1 г. им ръкопляскаха
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от година след като здравните работници в САЩ бяха приветствани за спасените от тях човешки животи след избухването на пандемията от COVID-19 и всяка нощ им ръкопляскаха от прозорци и тераси, някои от тях вече са се снабдили с паник бутони в случай на нападение и захвърлят престилките си, преди да излязат на публично място поради страх от тормоз, пише Асошиейтед прес.

Лекари и медицински сестри на първа линия в борбата срещу коронавируса в цялата страна се сблъскват с враждебно отношение, заплахи и насилие от пациенти, разгневени заради правила за безопасност, предназначени да спрат разпространяването на напастта.

"Преди една година бяхме здравни герои и всички ни ръкопляскаха", каза Стю Кофман, лекар от бърза помощ в Далас. "А сега в някои райони ни тормозят и не ни вярват, и ни се подиграват за това, което се опитваме да направим. Това просто е потискащо и обезсърчително", допълни той.

Още по темата

Медицинският център "Кокс" в Мисури започнал да осигурява паник бутони на до 400 медицински сестри и други свои служители, след като нападенията срещу тях се утроили между 2019 г. и 2020 г. до 123, каза негова говорителка. На една медицинска сестра й се наложило да си направи рентгенова снимка на рамото, след като била атакувана.

Говорителката на центъра Бранди Клифтън заяви, че увеличението се дължи поне отчасти на пандемията.

"Толкова много медицински сестри казват: 'Това просто е част от работата'. Но това "не е част от работата", каза Клифтън

Някои болници ограничиха броя на хората, които допускат през обществените си входове. Медицински сестри в щата Айдахо казаха, че се страхуват да отидат до магазина за хранителни стоки, ако не са се преоблекли, за да не попаднат на гневни местни жители.

"Това просто е допълнително напрежение за здравните работници, които вече изпитват много стрес", заяви доктор Джеймс Лолър, специалист по заразни болести в медицинския център в Омаха на Университета на Небраска, някои от чиито колеги получили заплахи в интернет.

Крис Сампсън, лекар от спешната помощ в Колумбия, щата Мисури, каза, че насилието винаги е било проблем в отдела му, но ситуацията се е влошила през последните месеци. Сампсън добави, че той е бил притиснат към стена и видял как медицински сестри са били ритани.

Доктор Ашли Когинс от Регионалния здравен център "Свети Петър" в Хелена, щата Монтана, разказа, че наскоро попитала пациент дали иска да му бъде инжектирана ваксина.

"Той каза: 'Не, по дяволите', и аз не настоях, защото лично аз не исках да ми се крещи", заяви Когинс. "Знаете ли, това е странно време в нашия свят и уважението, което преди имахме един към друг, уважението, което хората изпитваха към болногледачите и лекарите, и медицинските сестри - невинаги го има и това прави тази работа много по-трудна", каза тя.

Когинс заяви, че въпросният пациент й доверил, че "иска да удуши президента (Джо) Байдън" заради настояването му хората да се ваксинират, което я накарало да смени темата. Тя добави, че охранителите сега отговарят за прилагането на правилата за носене на маска от посетителите в болницата, за да не се налага на медицинските сестри да казват на хора да напуснат.

Враждебността прави и без това стресиращата работа по-трудна. Голям брой лечебни заведения изпитват остър недостиг на персонал, отчасти защото медицинските сестри са изтощени от твърде многото работа и напускат.

"Мисля, че едно нещо, което видяхме и чухме от много от нашите хора, е, че просто е много трудно да идваш на работа всеки ден, когато хората се отнасят един към друг зле", каза Кенси Грейвс, лекарка в болницата към Университета на Юта в Солт Лейк Сити.

"Ако трябва да спорите с някого дали да носи маска или че не му е позволено посещение, а ние трябва да спорим за това, това е стресиращо", заяви тя.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Както е казал Апостолът: ''ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ''!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдънясването продължава!
40
1
 
18
 
! Отговори
Така преди 2 години
това е само началото.....омразата на хората ще расте право пропорционално на натиска на който ги подлагат медицинските лица...и в един най-неочакван момент ще избие....затова всички участващи в налагането на това насилие върху хората ще си получат заслуженото...
39
1
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Няма ли да кажете в статията, как са се държали и какво са направили на хората та да ги намразят и заплашват?? Ако не знаете, кажете- и ще ви дам линкове. Хората винаги ще уважават свестните честни медици, и ще мразят корумпираните и тези дето са предали професията и пациентите си за да си спазят папото.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко им е!
37
2
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
". На една медицинска сестра й се наложило да си направи рентгенова снимка на рамото, след като била атакувана." Страшни атаки..без рани
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38: и как по-различно се лекува ваксиниран с антитела? Да не би да е описано някъде? Това би означавало, че някой е знаел, че ще се пълнят болниците с ваксинирани.
35
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В медицината се лекува по алгоритми и никой лекар не излиза от тях, защото ако пациента умре ще е виновен лекаря и ще могат спокойно да го съдят. Лошото за тези с купени сертификати е, че има разлика в алгоритъма на лечение за ваксиниран и неваксиниран. Реално ги лекуват като за ваксинирани с антитела, а те не са. Което означава много голяма вероятност за смърт в болницата. Влезе ли такъв човек в болница е почти сигурен пътник. Копирайте и поствайте постоянно този пост, за да спасите живот.
34
6
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Защо ли мен не ме нападат??? Май защото работя за пари, като ви изръся една хубава сума за преглед, знаете ли как бързо почват да ме уважават!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми, дали *** и Пульо, вуйчо Ваньо или някоя Гения ще се ваксинират или ще се обесят на върба! Не е необходимо да тръбят за душевните си терзания! По статията по-горе: много мой човек е медсестра във факаните Щати и я карат да работи по 12, че и 16часа! Кой от вас, ***, го може това? Това е нечовешко!
32
4
 
4
 
! Отговори
лапнишаран преди 2 години
Така е в Селяндурските Американски Щати - Айдахо, Мисури, Тексас, Западна Вирджиния, Алабама... Защо ги нямат тези проблеми в Масачусетс?
31
1
 
21
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Принудата поражда съпротива.
30
18
 
2
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Гaньoвците видяха, че не е страшно и започнаха да си правят каквото си знаят....
29
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен в България трябва да бъде същото. Всички тези на първа линия са виновни за унищожаването на нашите права. Затова и да ги бият по улиците ,няма да ми дреме.
28
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм ръкопляскал на м Ръ. Се .Н доктор. Огромна част от тях заслужават това ,което им се случва. Одобрявам нападенията.
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Либерастията и некомпетентното правителство на тоалетната чиния в Белия Дом са главния проблем. Тая престъпна иззмметтт не само че открадна изборите, но инсталира тази пЛандемия за борба с/у хората. Колкото по-рано се събудят блеещите, толкова по-рано ще се измете тая уро длива криминална пасм ина.
26
5
 
29
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Разбира се че ги уважават когато си вършат работата. Но сега нещата са други. Затова и отношението се промени. За каквото и да потърсиш медицинска помощ, първо искат да те набоцкат Всъщност истинските медицински работници ги изгониха или напуснаха след задължителната ваксинация. Защо не пише в статията каква е причината за да бъдат тия заплашвани? И колко истински медици напуснаха дори и да останат на улицата, та се наложи да вкарват военни фелшери в болниците?
25
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо тези които не искат да се ваксинират вдигат толкова врява, сякаш някакво геройство извършват, а реално заради тяхното елементарно ниво света боксува. От бебета всеки е ваксиниран за какво ли не, но сега някой щял да ги повреди, смешници.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
героите са съучастници. плащаха им и им плащат допълнително, за да продължат да играят главни роли на ветеринари в биг фЕрма постановката. нямат съвест и бодат на ред и бъркат с клечки до мозъка на хората и им мятат мъркучи в гърлата за пределни супер печалби. всеки с грам самоуважение би отказъл всяко бодене бърканд и интубиране. не сме животни в интензивната ви фЕрма
23
4
 
23
 
! Отговори
Евгения преди 2 години
Геноцидът продължава, трибуналът наближава... ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ НА ВЪРБА!