Кунчев: Ако бяхме стигнали 70% ваксинирани, нямаше да има мерки

Единствено България и Румъния вече са с под 50% ваксинирани, отбеляза главният държавен здравен инспектор
1 окт 2021 10:43, Ния Христова
372
Кунчев: Ако бяхме стигнали 70% ваксинирани, нямаше да има мерки
Снимка: БГНЕС

"В епидимиологията нещата не могат и не трябва да се смятат на дневна база. На 4-месечен период процентът на починалите с ваксина срещу коронавирус е 0,77%. Това е 1 на 160 души". Това коментира в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
 
"Надявам се да нямаме по 10 хиляди положителни проби дневно. Математиците винаги са познавали и много ни помагат, но се надявам това да не се случи", каза той.

Още по темата
Специалистът добави, че днес ще излезе изследване на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, което показва, че в страните с под 70% ваксинационно покритие рискът е висок.
 
"Единствено България и Румъния вече са с под 50% ваксинирани. Ние сме на 19% и ако останем така, има големи рискове", каза Кунчев.
 
"Ако бяхме стигнали 70% ваксинирани, нямаше да има мерки. Тези проценти отдавна са минало за редица европейски страни, а на нас ни се струват мираж. Ако нямаше никакви мерки, цифрите щяха да са значително по-големи. Не е приемливо хората да си умират вкъщи", добави Кунчев.
 
"Пазарът на фалшиви сертификати е пазар с човешкото здраве. Такава практика има. Много е трудно да се докаже, че един сертификат е фалшив. 1 от 1000 души не реагира на антигенно дразнене. Всеки един случай на фалшив сертификат ще се оправдае в съда именно с това нещо", обясни Кунчев.
 
Главният държавен инспектор обясни, че в момента се извършва проверка на лекар, за който е установено, че прави много имунизации на хора от различни краища на страната. Подозренията срещу него са, че издава фалшиви ваксинационни сертификати.
 
"РЗИ казват, че в списъка му има хора от Благоевград, Несебър и Елхово", добави Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз го изкарах февруари 2019 г.Никой не знаеше,учениците в класа ми бяха болни,разболях се и аз.Когато се оправихме всички избухна страшната пандемия и ни затвориха от 06.03 2019до края на учебната година дистанционно.Нямаше ваксини.На кого трябваше да се сърдя аз в този случай?На държавата, на правителството, на учениците от класа ми дето бяха болни и сигурно са ме заразили?Без кино,театър, концерт,аз мога.Могсбда не видя безцелно в моловете.Някои други обаче не могат,сякаш пъпа им е хвърлентам
309
0
 
3
 
! Отговори
Кво й туй нещо? преди 2 години
Много вряскаме,че са ни заразили,че не се спазвали мерки... от студио в студио на телевизиите,пари после мен ме било страх да се ваксинирам.Хем ме боли хем ме сърби.Все някой друг за нещо е виновен,нещо е сгрешил, само ние сме безгрешни.Какво е виновна държавата,правителство,хората около теб.Да не са оставили да липсват ваксини.Катонискаш да си предпазен ваксинирай се,стой си вкъщи,не ходи от мол в мол.Катонте е страх скрий се в къщи,там няма кой да те зарази.
308
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спорете с антиваксъри.Естественият подбор си знае работата.
307
4
 
0
 
! Отговори
Juji преди 2 години
Абе вие *** ли сте..... Ваксините никога не са ЗАЩИТАВАЛИ !!! От както са измислени въобще единствената им цел е да създадат допълнителен имунитет, който да помогне в последствие на организма да се пребори по-лесно.... Никой никога не е казвал, че сложиш ли ваксина си Буквално НЕУЯЗВИМ!!! Да има хора, на които не помагат, но това са единици на фона на всички
306
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Ирландия "само" 54% от постъпилите в болница са напълно ваксинирани. Отделно голям процент частично ваксинирани. Честито, ваксъри. Вие сте най-умните и информирани.
305
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощи се видях с един приятел. разказа ми за негов приятел, с който се бяха чули през деня и имал пълна ваксинация. Бил вече спокоен, че е защитен и дори отишъл в болницата да придружи майка си, която имал някакво заболяване. Звъннал му през деня за нещо, но онзи не вдигнал. Получил съобщение, че е в болница от една седмица, целият в кабели. Постъпил в много тежко състояние болен от Ковид и никакво подобрение нямал. Честито на безсмъртните ваксинирани. Тези случаи не са инцидент, а са масови.
304
2
 
7
 
! Отговори
Pro- staka преди 2 години
Сегрегация и дехуманизация ! Ако миналата година Константин Ангелов не заплашваше с недостиг на хладилни камери и липса детски размери за чували за трупове може би нямаше да се получи така. Може би ако при появата на продуктите на Астра Занека, Файзер и Джонсън се говореше за доброволно УЧАСТИЕ ВСЪБИРАНЕНА ДАННИ с цел откриване на истинска ваксина ,МОЖЕ БИ хората щяха да са по активни ,МОЖЕ БИ! Но вместо това заплахи ,обиди ,дискриминация и поощряване на дехуманизиране .Честит ПРОВАЛ!
303
1
 
6
 
! Отговори
До дявол кунчев преди 2 години
Ти се радвай , че 7% са се вакШитирали ( може и да са 15-16% общо с фейк сертификатите за фейк вакШитите) , но повече няма да ги докарате - твърдият електорат на ДееБъ и канадацът са толкова и естествено са си нахакали експерименталните бъркочи
302
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИзраелКъде видя 0.6% смъртност в Израел? Това е само в празната ти ваксърска глава.
301
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е разликата между овца и ваксър? Овцата поне дава мляко и вълна.
300
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не спорете с ваксърите. Най-безсмислено е да спориш с овца и ваксър.
299
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да ми обясни как ваксинираните са заплашени от неваксинираните, ако ваксината работи?
298
2
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
И на този, ако баба му беше мъжка, трябваше да и казва дядо. Пак ли хората са ти виновни за ваксините, които ги нямаше когато трабваше. Сроковете на годност вече са им преминали, а лекарите искат да ходим здрави в болниците. За да нямат работа с болни. Такава истирия създадоха, че дори и Бойко Борисов им завижда. Пожари има, вируси няма.
297
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хитреца. Недейте така,ще фалират веригите и ще умрете гражданята от глад.За себе си не се притеснявам,цяло лято съм гледал зеленчуци и мазата ми е пълна.Ако живееш в град ти му мисли!Ама мисли,че идват тежки времена,иде зима.Токът и парното поскъпва.Ще те нахранят и стоплят ли ваксините?И все пак може да помогнат на някого да не му трябват под земята тези екстри.
296
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спорете с антиваксъри. Най-лошата загуба на време е да спориш с *** и фанатика, който не се интересува от истината или реалността, а само от победата на техните вярвания и илюзии. Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл.Има хора, които въпреки всички представени им доказателства нямат способността да разберат и други, които са заслепени от его, омраза и единственото нещо, което те искат е да са прави дори и да не е така. Когато невежеството крещи, интелигентността млъква.
295
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята за магарето и тигъраМагарето казало на тигъра:- Тревата е синя .Тигърът отговорил:- Не, тревата е зелена .Дискусията се разгорещила и двамата решили да предадат въпроса на арбитраж и за това се обърнали към лъва, краля на джунглата.Преди да стигнат до поляната в гората, където лъвът седял на трона си, магарето започнало да крещи:- Ваше Величество, вярно ли е, че тревата е синя? Лъвът отговорил:- Вярно, тревата е синя.Магарето се втурнало напред и продължило:- Тигърът не е съгласен с мен и ми противоречи и ме дразни, моля да го накажете !Кралят заявил:- Ти
294
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден ни заливате с броя на заразените, математически изчисления, а през това време хората с увреждания стоят в неведение. Спрени комисиите, хората с изтекли решения, без преосвидетелстване, без документи, че са инвалиди, и служ. кабинет мълчи. Цяла група хора в ступор. Даже не предприемат преосвидетелстване по подадени документи. И така с месеци, ама инвалидите на са нахални като ресторантьорите или хотелиерите.
293
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяхте дали по- рано смарт часовниците, може би! И.....ти
292
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук много образовани, явно ваксинирани, слагат минуси на проучвания, публикувани в авторитетни научни списания, като New England Journal of Medicine. Дали пък тези високо интелигентни ваксинирани не провеждат собствени научни изследвания. Ако е така, нека бъдат така добри да запознаят нас, невежите, с резултатите от тях.
291
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнес училището в Харвард преустановявапписъственото обучение на повечето класове след избухване на COVID-19. Въпреки високата степен на ваксинация, висшето училище заяви, че десетки пробивни инфекции изискват временно връщане към дистанционното обучение. Мерките са премахнати, какво ще кажете???