Над 85% от новите болни от коронавирус са без имунизация

2050 са се разболели от вируса за последното денонощие
Обновена: 1 окт 2021 07:02 | 1 окт 2021 07:00, Камелия Цветанова
320
Над 85% от новите болни от коронавирус са без имунизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За изминалото денонощие 85,37% от новите случаи на коронавирус са на хора без имунизация, показват данните в информационния портал.

Още по темата
2050 са новозаразените, което е 9,7% от тестваните.

5 201 от носителите на вируса са в болница, от тях 462 са в интензивното. 70 са починалите за денонощие.

Общо до момента от коронавирусна инфекция са починали 20 882.

Общо поставените дози са 2 539 650, от тях със завършен ваксинационен цикъл са 1330199.

В Благоевград новите заразени са 98, в Бургас - 125, във Варна - 152, Велико Търново - 60, Видин - 34, Враца - 45, Габрово - 67, Добрич - 62, Кърджали - 8, Кюстендил - 54, Ловеч - 31, Монтана - 68,  Пазарджик - 35, Перник - 32, Плевен - 22, Пловдив - 158, Разград - 19, Русе - 51, Силистра - 17, Сливен - 96, Смолян - 12, София - 72, София (столица) - 497, Стара Загора - 83, Търговище - 32, Хасково - 43, Шумен – 31.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо 85% да се чете 35%.
281
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЩе умрат 2 деца и ще настане вой до небесата
280
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да ми отброява часовете и годините живот.Като вица за пътуването свободно- някои по тоя свят,някои на оня свят.Не искам да нося такъв часовник нито на тоя, нито на оня свят.Искам си здравето!Вирусът съм го прекарал,имам имунитет оставете ме да доживея живота спокойно!Не се натрапвайте вие от Мин.здрав.Носете си часовниците със здраве!
279
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готвя добре, имам качествени продукти лично производство, в дома ми е по - уютно от всеки български ресторант.Имам любим човек до себе си, тоест всичко,което трябва за една добра вечеря и почивка след работа.Това да моите богатства домашният уют и човекът до мен.От томбола спечелих мултикукър,той ми върши добра работа,смарт часовник не ми трябва.Ако ми трябва, ще си го купя.Подрен часовник не е на добро!
278
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ходя на кино,на ресторант, нито на концертите на Мария Илиева нито в мол.Айде спрете с агитацията,включително и по телефона,че има съд.Операторите какво право имат да ми дават телефона,за да ме агитират с участие в томболи.Нсивно ли вярват някои ,че ще си рискувам живота и здравето като участвам в експеримент.
277
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиолог- Въпроса ще се реши лесно когато за млади здрави хора и деца се открият безплати центрове, където напълно доброволно да бъдат безплатно заразявани с ковид. преварително прегледани. После една седмица домашна карантина. И след това да им се издададе сертификат. И точка! Ама в това няма бизнес.
276
2
 
9
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Кой ли вече се лови на платените журналистичесли фортификации? 1-Жонглират с думите "заразен" и "болен" както им е удобно. Като в същия кюп слагат и тези които дори не са усетили нещо докато магическия PCR тест не е казал че имат ковид. И ги броят за "болни". 2-Разбира се ще щом в България неваксинираните са 82% а ваксинираните са 18%, такова ще и съотношението на "заразените"/"болните". Отрича ли някой че естествено създадения имунитет е с пъти по-добър от ваксините? И по-безопасен за здравите
275
7
 
2
 
! Отговори
Ме преди 2 години
Ами имунизирайте се, какво толкова страшно! Аз, отдавна се ваксинирах и сега съм спокоен.
274
2
 
3
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ....Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.
273
10
 
2
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Ей неверници такива. Това са данни за един ден. За да са показателни, трбява да се проследи по-дълъг период. Да, ваксините не пазят на 100%, но намаляват доста риска от заболяване, хоспитализация и смърт. Това поне не е спорно. Ама ние нали сме най-умни в Европа, ще си спорим, докато вирусът не докопа и нас.
272
13
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Уважаеми Глу-пита, всеки един от разболелите се със сигурност не си е мислил, че ще стигне до болница, нито си е мислил, че ще умре. Основната причина у нас да сме в такава ситуация е неспазването на каквито и да било мерки, и вярата, че това е просто един грип. Въпросът е докога ще ви търпим. И защо и ние трябва да живеем в тоя хаос и ко-чи-на, заради вашето не много умно поведение.
271
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните с пълен цикъл са 18 % . От разболелите се 15 % са ваксинирани . Е небивал успех .
270
9
 
25
 
! Отговори
Смях в залата преди 2 години
Тия хора с всеки изминал ден стават все по-смешни! 85% от заболелите са неваксинирани, при няма и 20% ваксинирани... За неразбралите цялата нелепост на ситуацуията - според тези цифри, ваксинираните "се разболяват" почти колкото неваксинираните! Ама това сигурно се дължи на малкия брой 3та доза сред ваксинираните....цирк ваксина в действие!
269
15
 
6
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Ясно, още един последовател на Мангъров. Имаше изказване от него за Ухан 95. Пич, нямам намерение да споря с теб. Не нужно и да ти цитирам имена има ги в нета Не искам да натрапвам мнение. Благодарение на науката и ваксините много заболявания са почти изчезнали, не те карам да се ваксинираш. Но не така с лошото. Доста познати покрай мен си отидоха от този вирус, млади и без заболявания. Много от тях можеха да се спасят, ако си бяха сложили ваксина. Но това си е тяхно право.
268
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Татул - И още нещо. Не знам на каква възраст си, но ако през 96-а си бил вече на този свят и в зряла възраст, би ли обяснил защо не си се ваксинирал срещу вируса Ухан 95? На ден в България са се разболявали (явно със симптоми, щом са се разболявали, а не само са се заразявали) по 10 000 човека от остри възпаления на дихателните пътища според статия на вестник Труд. Намери в блог-бг-то блогърката vesever и ще си намериш снимка от статията. Тогава в каква зона сме били? Тъмно-черно-траурна???
267
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Татул - Научни среди викаш. Я кажи кои са те? Аз веднага ти пиша 3 имена - д-р Робърт Малоун, д-р Брет Уайнстийн, д-р Герт Ванден Боше. Чакам поне 3 от теб!!! ... Ти защо трябва да имаш повече права от неваксинираните, след като и вие разпространявате вируса? Я кажи да чуем едно ЕнтЕлегентно мнение. Аз не слушам някакви случайни минувачи, пък били те и телевизионни величия. Предпочитам да прочета листовките на ваксините и да се запозная с мнението на световно известни учени... :)
266
19
 
8
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Е за това говоря. *** го кажи на мъжа на колежката. Никой не те кара да се ваксинираш. Но тогава не претендирай да гледаш кино и ходиш на ресторант както ваксинираните. Спазвай елементарни хигиенни навици и пази околните, ако не искаш да пазиш другите. Но довечера навярно ти ще кашляш от 20 см във врата ми надвесил се вторачено над витрината на празния магазин. Разбираш ли изобщо за какво става дума, при вас повечето е една жена ми каза...Аз чета и се информирам от научните среди а не от клюки
265
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Татул - И какво? Значи щом колежката ти неваксинирана се е разболяла от Ковид, значи всички в Бг трябва да се ваксинираме? А аз ако разкажа една история за ваксиниран, който е починал, ще означава ли това, че никой не трябва да се ваксинира? хахаха Толкова са ви слаби аргументите на ваксърите, че даже не знам дали да ги нарека аргументи... :) ... Именно вашите са "една жена ми каза", "на колежката чичо й се разболя", "по телевизията съобщиха"... Боцкайте се, даже и 3-та игла си сложете...
264
19
 
14
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Колежката беше като вас, отричаше ваксините, отричаше и ковид. Ходеше дето си иска и ме критикуваше за това, че съм се ваксинирал. Последно отиде на екскурзия с още три приятелки, трите се върнаха с ковид, четвъртата е здрава защото просто беше ваксинирана. На това отгоре едната колежка зарази и мъжа си. И той сега от 10 дена бере душа интубиран в болницата, другите са с пневмонии. Още ми говорете дървени философи кое е по правилно.
263
4
 
20
 
! Отговори
BG преди 2 години
МИ КОЛКО ДА СА ПРИ 20% ВАКСИНИРАНИ БЕ *** ?