Пречките пред регистрирането на "Спутник V" в СЗО - премахнати?

Руският здравен министър: Позицията на Руската федерация е чута
Обновена: 2 окт 2021 20:36 | 2 окт 2021 20:24, Веселина Йорданова
78
Пречките пред регистрирането на "Спутник V" в СЗО - премахнати?
Снимка: БГНЕС

Премахнати са всички пречки, които досега възпрепятстваха руската ваксина срещу коронавируса "Спутник V" да бъде регистрирана в Световната здравна организация (СЗО). Това заяви днес на брифинг в Женева руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко, цитиран от ТАСС.

Министърът коментира срещата си с генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, на която двамата обсъдиха заявката "Спутник V" да бъде включена в списъка на препаратите, препоръчани от организацията за спешно приложение в борбата с пандемията.

"Позицията на Руската федерация по повод разпространението и регистрирането на руската ваксина "Спутник V" е чута. Към днешна дата изцяло изчистихме всички въпроси", каза Мурашко.

Заявителят - компанията, която се занимава с регистрирането на "Спутник V" в СЗО, трябва да подпише редица документи, да представи допълнителни книжа - това все пак е административна процедура, и ще последва разглеждането им, обясни министърът.

"Към днешна дата всички бариери са премахнати. Затова не виждаме днес никакви спънки за по-нататъшна работа. И това ни бе потвърдено от генералния директор на СЗО", обобщи той.

В Женева освен това Русия и САЩ са обсъдили взаимно признаване на ваксинационните си сертификати, допълни Мурашко. По думите му американските представители "са чули аргументите на Русия и приемат, че предложението е рационално". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: ваксинаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Короната е много гаден вирус, затова не го ползват целия вирус за ваксината, а само антигени от него. Във векторните ваксини използват аденовирус, със закачен антиген от ковид, и да, имаш симптоми на лека вирусна инфекция след ваксинация . Рнк ваксините са гениални, защото намериха начин да ползват само антигени без друг вирус-носител. Ако някой го страх, че ще умре от ваксина, където има само малка частица от вируса, да си прави сметката ако го нагазят милиони цели корона- вируси .
34
9
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Извинйете , може ли да ми оправите живота и да живея като цар ?
33
5
 
4
 
! Отговори
някой преди 2 години
Ми то нали не коя да е държава, а именно Бразилия забрани употребата на руската ваксина! И то защо? Защото тамошните учени установиха, че ваксината заразява с вируси и разболява! Не, не от коронавируса. Заразява с векторния вирус, който причинява подобно на грип заболяване, но по-леко. Демек - да си купиш болест! А от този вид са и ваксините на Астра/Зенека, тоест боц - и после болен!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара песен на нов *** айде няма нужда от вашите убийствени ваксини забрана за всички ваксини проклети да сте всички лекари дето несе наядоха да лъжат за пари няма да се ваксинират хората стига точка по въпроса винаги лъжете и се чудите как да лъжите хората но номератави никога няма да минават неискаме никакви ваксини забрана за всички ваксини
31
4
 
5
 
! Отговори
Мужика изпрати на преди 2 години
Унгария 20 бройки противошапная......вансеремУс.
30
2
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
От нова година започва шоуто!Ще забравите коронавирус и ваксини!Ще се молите всеки ден да виждате слънце,защото по-голям вирус от разбита икономика няма!И не Русия излиза печеливша,а банката и фамилията,която притежава газопроводите!
29
4
 
10
 
! Отговори
Гол и бос преди 2 години
Може да съм гол и бос, но не съм балък да се набода с отровата на хазарските ментак-евреи, които си мислят, че Света е техен, а вие трябва:1. Да сте малко, колкото им трябват за слуги. 2. Да сте безплодни, за да се размножавате само колкото им трябват нови слуги и то в техните клиники за репродуктивно здраве. 3. Да сте контролируеми, чрез ресурсите, управлявани с новия цифров феодален строй. 4. Да умрете на 50, за да не сте им разход след като минете активна робска (трудова) възраст.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва и Будапеща подписаха дългосрочно споразумение за доставка на газ. Газпром в понеделник подписа 15-годишно споразумение за доставка на газ с унгарската енергийна група МВМ. Церемонията по подписването се състоя в Будапеща, в сградата на външното министерство. На него присъстваха министърът на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто и заместник-ръководителят на Газпром, генералния директор на Газпром експорт Елена Бурмистрова.
27
6
 
5
 
! Отговори
Освен курвите им преди 2 години
нищоРушко не става.
26
4
 
3
 
! Отговори
ЕС ще воюва! преди 2 години
ЕС обяви газова война на Русия - watch?v=554sSVKvuL0 - В Германия вече взимат мерки, във федералната република Нордрайн-Вествалия разпространиха видео в ютюб как да постъпват хората "Was geht, wenn keine Heizung mehr geht" - "как да се справим когато вече няма никакво отопление" - видео: "Katastrophenschutztag"
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на изток полицията ги бие, прибира, изчезват и ги няма.
24
4
 
6
 
! Отговори
противошапная преди 2 години
заУй не става.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вокиснираните са кавали
22
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не стават за нищо. Да вируса е опасен. В повечето случаи се държи като упорита настинка но се случва да унищожи белите ви дробове и да ви довърши. Но така наречените "ваксини" за мен не са ваксини. Не ме интересува какво пишат по сайтове. Аз имам мой случай без подробности мъж и жена, мъжът е неваксиниран а жената с две дози и сега жената е много зле докато мъжът оздравя. Аз на очите ли да си вярвам или на математици и философи по медиите?
21
9
 
0
 
! Отговори
Путя преди 2 години
Чшшш, нема да влизате у форумити, че аз не давам. Шъ вземе някой да се изпусне, че нащо ваксина си е Астра Зенека, Берл Лазар е човек на Ротшилд и аз му дадох руско гражданство за по-малко от 24ч., а разрабочика на Спутника и той е евреин от нащо израилевкото семе.
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Унгария нали има Спутник. Имам роднини там. Никой не иска да се дупчи със Спутника. Така си седи.
19
6
 
9
 
! Отговори
Нов рекорд преди 2 години
Цената на газта на борсата в Лондон проби 1200$ за 1000 куб/м. Експерти предупреждават, че ако зимата се окаже студена много европейци няма да преживеят студовете, а централното отопление ще се превърне в лукс замо за богати.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако човек взема решение въз основа на форумите ......много зле
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад полицията бие. Много лошо бие при демокрацията - и Англия, и Холадния, и Франция, Австралия - навсякъде бие.
16
6
 
3
 
! Отговори
Путя преди 2 години
Ние сме договорили процент с Астра Зенека, защото знаем, че излъжем много източно европейски наивници. Поздрави от другаря Бил Гей и сътрудниците по пестициди в Гамалея.