Проф. Кожухарова: В момента нарастването на броя на новозаразени е плавно

Хората да избягват излишните контакти, посъветва епидемиологът
Обновена: 2 окт 2021 12:40 | 2 окт 2021 12:25, Петя Славова
47
Проф. Кожухарова: В момента нарастването на броя на новозаразени е плавно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И днес има висок брой на новозаразени и починали от коронавирус. Според епидемиолога проф. Мира Кожухарова в момента в страната има задържане на заболеваемостта, което е от 2-3 септември.

По думите й, четвъртата вълна върви навсякъде по света,  у нас не е толкова стръмна, което се отразява и върху броя на хората, които се лекуват в болница.

Проф. Кожухарова посочи пред БНТ, че много внимателно се следи капацитетът на болниците да не бъде достигнат, хората могат да получат здравно обслужване.

Още по темата

Според нея мерките, които са въведени са правилни и затова и е плавна линията на нарастване на новозаразените, които биха били и по-малко, ако са били ваксинирани.

Епидемиологът посъветва хората да избягват контакти, които не са абсолютно наложителни и поясни, че този съвет се отнася за хората в по-висок риск, за тези, които не са се ваксинирали.

Проф. Кожухарова коментира, че у нас локдаун не е имало никога в истинския смисъл на тази мярка - не е имало заключване вкъщи и забрана да се излиза.

 "Към момента за локдаун изобщо не става дума. Разбира се, някои мерки могат да бъдат по-императивно поставени и по-строги, но това е разумно да се направи на ниво област. Там, където има проблем с капацитета на болниците", категорична беше проф. Кожухарова.

Притеснение е дали ще се наложи децата да бъдат обучавани онлайн. Според проф. Кожухарова концепцията засега е, че ученици, студенти трябва да се обучават нормално, защото пропуските в образованието, които са постигнати миналата година и евентуално сега, са с много далечни последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Кожухчето отново не каза какъв хонорар е взела от фармафията за да рекламира експерименталните им отрови.
10
3
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
И тук чисто починалите от ковид щяха да са толкова,ама всичко що мре се пише ковид за ради парата.Отделен въпрос е,че и без това от години сме първи по смъртност!
9
3
 
13
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Съгласен съм, че това е така просто защото моят план за масова депопулация изостава. Ако ваксинираните бяха 70% щеше да има по 15 хил. новозаразени на ден. Обещавам това ще се промени след изборите помнете ми думата...
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото, в рентгенови лаборатории също се подписва декларация за информирано съгласие да бъдете облъчени. Конспирация! Рентгеновите им лъчи са менте и всъщност са кемтрейлъри на Бил Гейтс! Хора,не се подвеждайте, не си правете рентгенови снимки! Само така ще оцелее най-силният народ на света!
7
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите измират, простотията намалява.
6
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В дания , Швеция, Норвегия...има 1-2 починали от ковид на седмица. При нас х 800 на седмица. И пак не им увира тъпата кратуна, антиваксъри убийци!
5
5
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тая каза същото и преди две седмици. А защо е така и защо нищо не се прави да се промени? Просто се гледа безучастно как умират млади хора
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо Кожухарова, къде да го прочетем това твърдение, че когато се ваксинираме няма да се заразим!? Може би в декларацията за информирано съгласие, която подписваме при ваксинация, че никой не носи отговорност за нас? Или някъде на страницата СЗО? Или може би да търсим на страницата на МЗ. Аз не намерих, а Вие?
3
4
 
20
 
! Отговори
олеле преди 2 години
Стига сте я канили тая баба бе, колко е неугледна, че и ми се струва нечистоплътна. Лъжливия Кацаров я пуска напред, а той се крие, измамника.
2
5
 
17
 
! Отговори
шестата вълна преди 2 години
БГ експерти: "четвъртата вълна върви навсякъде по света, у нас не е толкова стръмна "Целия свят: "Смъртността от COVID-19 в България е най-високата в Европейския съюз"
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малка нация, бързо го преболедувахме, тва е причината, има някви останали 10/15% дето не са го карали, и то предимно стари хора дето не смееха да излезнат и им носеха продуктите до входа и в кофи им ги слагаха и те дърпат през терасата