Вторият пик набира скорост, но нямало да има тотален локдаун в страната

Проф. Витанов не очаква апокалипсис нито тази, нито другата седмица
Обновена: 6 окт 2021 15:45 | 6 окт 2021 15:45, Камелия Цветанова
157
Вторият пик набира скорост, но нямало да има тотален локдаун в страната
С

Няма опасност от пълно затваряне на страната заради надигащия се вторичен пик на настоящата вълна от коронавируса, прогнозира математикът на закрития НОЩ проф. Николай Витанов в социалната мрежа Facebook.
"Tотален локдаун за цялата страна на 15-ти октомври не се очаква. Има влошаване, но то си е в рамките на развитието на вторичния пик на вълната", пише той.

Още по темата

Според него големият брой заразени по време на първичния пик на вълната ще смекчи удара върху здравната система този път.

Едно разсъждение, затова защо няма да има апокалипсис на 15-ти октомври. Базовото репродуктивно число днес е 1.145, обяснява специалистът. До 15-ти октомври има 10 дни. Знаете, че за апокалипсис трябва 2 седмици базовото репродуктивно число да е над 1.3. Виждате, че това няма как да стане до 15-ти октомври, нещо повече - първичният пик и оздравяващите (които се заразиха по време на първичния пик)  не позволяват на базовото репродуктивно число да  се вдигне до 1.3. Така, че, не очаквам апокалипсис нито през тази, нито през следващата седмица.
Постепенно влошаване на ситуацията - да, апокалипсис - не", посочва проф. Витанов.

Според картата съгласно плана на Министерството на здравеопазването, през следващите три дни областите Габрово, Перник, Монтана и Сливен ще навлязат в последното ниво 4 по брой на забелелите на 100 000 души население. Кърджали се очаква да излезе от зелената зона и да отиде на ниво 2 - в жълтата.
София-град и Пловдив се очаква да навлязат в зоната на дифузно разпространение на заразата. Тоест, очаква се висока заболеваемост в тези 2 области в следващите 2 седмици, прогнозира още той.

 


157
Още от Коронавирус
Как иРНК ваксините могат да бъдат в основата на универсални препарати?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
0
 
! Отговори
V като Ваксинация преди 2 седмици
За всички държавни служители, медицински кадри, ресторантьори, банкери, военни, полицаи, учители, студенти и ученици над 12 години. Отказалите ваксина без уважителни причини да се лишават от 3 граждански права - правото на труд, правото на образование и правото на глас.
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
не знам дали очаква апокалипсис другаря Витанов , но да очаква скоро някой да го потърси между веждите ...
131
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Hема вече вярващи във фалшивата пандемия. Всеки, който не се крие в мазето от лани го знае.
130
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Засега повишението е около 20% за седем дни. Малко над 3000 човека са починали досега при тази вълна на неваксинираните по официални данни. Реално са 2-3 пъти повече.
129
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Аз ви казах още в събота, че тенденцията се пречупи, но на Витанов му трябва повече време да загрее.
128
13
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 седмици
Значи до Нова година починалите ще се удвоят.Става страшно.Бог да пази България.
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А първия ак набра скорост и излезна рано тази сутрин
126
3
 
8
 
! Отговори
До 120 преди 2 седмици
Напротив, КПП тата бяха опънати 14 дни преди първият регистриран случай
125
2
 
7
 
! Отговори
изсмях са преди 2 седмици
Е как е професор-математик Витанов, поне таа прогноза ке я бъде ли ??
124
0
 
2
 
! Отговори
Това че съм полупиян преди 2 седмици
Е факт, скоро този факт ще бъде променен на напълно пиян след две години страшно тежък умствен труд,но винаги има едно но.Трябва да знаете, че аз съм много демократичен човек в смисъла на племенната култура,а това е нещо,което никои никога няма да може да изтрие.А много хора мислят,че съм някъде закостенял атрофирал мозък дето не е способен да приеме различията между народите на света, обаче тоя колониален *** нацист Симеон 2 не мога да го дишам. Заради него ние сме без културна идентичност
123
1
 
0
 
! Отговори
Сериозно говоря: преди 2 седмици
Да не съм самоубиец да се закачам с Руснаци и Азиатци?Човек да не се помайтапи малко и това беше много позитивна шега!
122
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо да се ваксинирам заради обикновен грип, а? Вие дипломираните вирусолози знаете, че това не е грип. А какво е? Как ще го опишете? Като нещо неописуемо?
121
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я се скрийте с вашите локдауни! Отказвам да нося маски и да се ваксинирам. Никого не застрашавам и не ми пука. Да се пазят от мен, ако ги е страх.
120
3
 
1
 
! Отговори
Напротив: преди 2 седмици
Аз се опитвам да водя конструктивен диалог базиран на историческата истина!
119
2
 
9
 
! Отговори
Ro преди 2 седмици
Да, мерси... то никога не е имало "тотален локдаун" като в Италия, Гърция, Нова Зеландия и т.н., защото аз това разбирам. Достатъчно е да изпозатворят всичко и тия, които работим във въпросните сектори, пак без работа до пролетта и така ще се въртим през 6 месеца. А през това време кой ще ми плаща сметките, Витанов може ли да изчисли?!
118
0
 
2
 
! Отговори
Аз ли? преди 2 седмици
Никога не се закачам с азиатци и руснаци!Няма защо! Аз да питам срещу Златната орда?Никога!Не и умишлено, не и с моето знание!
117
3
 
3
 
! Отговори
Както казах: преди 2 седмици
Цялата САЩ нация е съвкупност от предимно европейски генотипове - кавказци, негроидни, латиноси - местните ги не броя, че са си изпатили достатъчно от вас и няколко медала на навахите не компенсират това, че сте престъпника на света, а не полицая на света - не съм усетил да сте полицай нито защитници на цивилността!
116
1
 
1
 
! Отговори
Американоооо преди 2 седмици
"Ще жънеш каквото си посял" Форсети каза да ти предам това съобщение. Окопал си се прекалено за да ти бъде отговорено с друга монета!
115
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При 20 болни на ден, ГРОБ въведе междуобластни КПП-та, но народът си ги преизбира ли преизбра и преизбира и преизбира.... Смятай колко е умен народът...........
114
3
 
12
 
! Отговори
Менгеле преди 2 седмици
Алоу, витанов ли си, къв си, алкохолик вмирисан, какво стана с пикът през Август? А с пикът в началото на Септември? А с този в края на Септември???Е за такива олиофрени като тебе трябва да се задействат данс,манс.. а не за жената, която предупреди, че е възможна липса на лекарства в аптечната мрежа!Е за такива като тебе требе ризка с дълги ръкави, дето звездите им говорят и страдат от липса на внимание понеже цЕл живот никой не ги е бръснал за слива та сега се изживяват като холивудски звезди