Кунчев: Сега сме в пълния разгар на четвъртата вълна

Издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление
7 окт 2021 09:20, Елка Василева
452
Кунчев: Сега сме в пълния разгар на четвъртата вълна

Намираме се в четвърта вълна в пълния й разгар, след едно известно задържане, за което се надявахме, че е плато, сега виждаме, че макар и слабо, ръстът продължава. Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

Все още здравната система работи почти нормално, в отделни райони напрежението е по-голямо, знаете за Търговище, където ситуацията вече се нормализира, Габрово, Русе, Видин, Монтана, Пазарджик, каза доц. Кунчев.

Още по темата

340-360 на 100 000 са рамките на заболеваемостта в страната. В момента ние сме в центъра на тази вълна на континента, допълни той.

На въпрос дали трябва да се затегнат мерките, доц. Кунчев заяви: „Винаги могат да се затегнат мерките, когато това е необходимо и оправдано, но е доста болезнено. От една страна, това страшно много умори и изнерви хората, от друга - много хора започват да пренебрегват опасността и са по-малко склонни да правят жертви заради друг“.

За ниските нива на ваксинация у нас и причините за липсата на желание, доц. Кунчев коментира: „Аз не знам дали е страх или поддаване на откровено лъжливи информации и манипулации, с които е пълно в социалните мрежи“.

Той коментира и възникналите въпроси около удължаването на срока на ваксините. Според него флаконите се съхраняват правилно и е доказано, че свойствата на медикамента остават непроменени повече от година.

Мога да гарантирам, че до пристигането в България и влизането в складовете съхраняването на ваксините се спазва, подчерта доц. Кунчев.

Според него издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление.

„Има лекари, които дават здравето, а някои живота си, има и такива тарикати, които дават по 200-300 лева и след това влизат в болница“, коментира доц. Кунчев.

„Идете във Франция и влезте в което и да е кафене без документ. Франция недемократична страна ли е“, попита риторично здравният инспектор.

Сертификатите за ваксина още не са безсрочни, очакваме решение на ЕК, допълни той.

За момента за хора без хронични придружаващи заболявания данните са, че не е необходима трета доза, обясни доц. Кунчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът уверено върви към фашизъм. Това не е проблем ако се опитваше да го налаго само при себе си, но ОГРОМЕН проблем да се опитва да го насажда на целия свят. Дами и господа - намираме се във война - или ние ще победим, или този онаглел глобалистки фашистки елит с всички поизтичащи от това последици (оставям на вашето въображение и любознателност да разберете или досетите какви ще са те).
394
0
 
1
 
! Отговори
неразбрал преди 2 години
Кунчев-Мунчев-Герберски ,защо не е ваксинирана държавната администрация бе ,мишок келяв?
393
0
 
1
 
! Отговори
пролайф преди 2 години
Недейта да се бъзикате с антиваксърите. Почти всички роми са антиваксъри, значи се бъзикате с ромите. Що сте такива расисити? Да не искате да ви трича БХК? Ромите и гейчетата са най-прогресивната част от обществото, за разлика от ретроградните българи - расисти и хомофоби, затова недейте да ядосвате БХК, Америка за България, Отворено Общество и всички останали тартори и поддръжници на ромите антиваксъри!
392
0
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Оставете училищата на спокойствие. Децата знаят по-добре какво да правят от нас. В класа на дъщеря ми има две болни деца от Ковид. Остановено е с тест вкъщи. Децата си боледуват и не се регистрират. В противен случай следва карантина и он-лайн обучение.Сега са си болни , карат го леко и не учат. Ето това е истината.
391
0
 
0
 
! Отговори
един преди 2 години
До Мизерници на неваксинирани не обръщаме внимание.
390
5
 
6
 
! Отговори
uu преди 2 години
И като сме в разгара, какво правим,мили очи на избирателите да не налагаме мерки,за да ни избират. Елате в училищата да видите какво е- развъдник на Ковид,никой не може да им наложи да се дезинфекцират и да носят маски,всичко са оставили на учителите,никой не тества съмнителните ученици,никой родител не ги води за тест за да не ги карантинират,изобщо,пълен батак.
389
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли във Франция бедни работещи, хора които купуват и ядат ***, защото нямат пари за качествена храна или такива, които мръзнат като половината българи, защото отоплението е лукс?! Понеже все с другите се сравняваме!
388
3
 
23
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Разгар, не разгар. Спирам си телевизора и пландемията свършва! Само да се махнат и маркираните зомбита и нещата си идват на мястото!
387
3
 
26
 
! Отговори
Здравеей, Кунчев ! преди 2 години
Аз в момента имам пациенти с Ковид с усложнения и в тежко състояние ВАКСИНИРАНИ. Да продължа ли ????
386
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ги интересува хората 4-та Вълна като не са се заразили даже 1 път?Тоест човек който не се е заразил даже след 8-та или 20-тата Вълна какъв е смисъла от разпространението на тая информация въобще?
385
7
 
6
 
! Отговори
@ преди 2 години
Тръгнаха учениците и съответно се вдигна заразата. Проблема са те, а не заведенията
384
4
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Престъпление е всяването на страх и паника сред населението,чрез непрекъснато повтаряне на измислицата ковид.
383
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче яката "сублимират" коментари под тая статия..Вкл. и мои.."Октопода" действа?
382
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фaшист - не измъчвай и децата бе, пазаруваме с парцали на устата. в кръчмите няма?!
381
2
 
21
 
! Отговори
стига ве преди 2 години
Стига лъга ве
380
3
 
18
 
! Отговори
Тесна е, пробвах я преди 2 години
Кунчето не мое си опази собствената щерка от аHaлHu изпълнения, тръгнал цяла нация да спасява от неква китайска кашлица. Мани ти тая работа. :D :D :D
379
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен395 А пък *** я обяснява как Франция е демократична.
378
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксизъм=фашизъм. Скоро ваксърите ще бъдат съдени за престъпления срещу човечеството.
377
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно има някакви проблеми с ваксините. Първо Астра Зенека я спряха няколко държави. Сегаа Швеция и Финландия спряха ваксинирането на мъже под 30 години с ваксините на Модерна. Но наш бай *** понеже голям специалист крещи истерично ваксинирайте се, та ваксинирайте се. Разбира от политика, футбол, а сега и от ваксини и дава предписания за лечение.
376
1
 
41
 
! Отговори
Ivo преди 2 години
Доцент Кунчев,целият свят разбра вече,че си зависим от фарма мафията лобист,който явно е взел пари за да се грижи за нашето здраве,като продава ваксините им,чрез рестрикции и забрани.Тръгнал да разправя Франция какво било,не ни интересува,тук е България..Продажници ,като Вас ще бъдат съдени от господ един ден.Първокласници с маски в училище,чуваш ли се какво говориш .....Инфлация идва и парите ,които си взел скоро няма да струват нищо .