Байдън: Повече фирми да задължат служителите си да се ваксинират

Това е важно за поддържане на икономиката, каза президентът
8 окт 2021 10:08, Елка Василева
59
Байдън: Повече фирми да задължат служителите си да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че повече американски фирми трябва да се задължат служителите си да се ваксинират срещу COVID-19, като нарече този ход жизненоважен за прекратяване на пандемията и поддържане на икономиката.

„Днес призовавам повече работодатели да действат. Моето послание е: Изисквайте от служителите си да се ваксинират. С ваксинации най-накрая ще победим тази пандемия. Без тях сме изправени пред безкрайни месеци на хаос в нашите болници, щети за нашата икономика и безпокойство в училищата ни“, каза Байдън при посещение на строителна площадка близо до Чикаго.

Още по темата

Миналия месец американският президент нареди на всички федерални работници и изпълнители да бъдат ваксинирани, а частните работодатели със 100 или повече служители да изискват персоналът да бъде ваксиниран до 8 декември или да се тества седмично за коронавирус. Тази поръчка обхваща 100 милиона души, около две трети от работната сила, припомня БНР.

Байдън посочи няколко успешни примери за ваксинация, включително решението на базираната в Чикаго United Airlines да бъде определен краен срок през октомври всички служители да бъдат напълно ваксинирани. Байдън похвали и други авиокомпании и бизнеси, които последваха този пример.

Изискванията за имунизация имат широка обществена подкрепа. Икономистите от Уолстрийт също са съгласни, че по-високите нива на ваксинирани ще засилят икономическия растеж и ще добавят работни места, каза американският президент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Сос преди 2 години
> икономическия растеж и ще добавят работни места, каза американският президент.да - във фармацевтичната индустрия
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А когато са ваксинирани всички хора,кой ще бъде заразен?Много яка логика имаш за това,че ваксинираните заразяват." - хахаха ... Заразяват естествено, само ти ли още не си го разбрал? Тогава всички заразени просто ще са ваксинирани. Кой ще им е виновен тогава на заразените и умиращи от Ковид ваксинирани? Сигурно някакви марсианци, които не са си били ваксинка... :) ... Радвам се, че ваксинирани хора коментират. Тъкмо да се види колко струвате. хахаха
43
1
 
13
 
! Отговори
Ефектът на доминото преди 2 години
Джо Байдън не беше избран от американския народ,а беше инсталиран.Като тоалетна чиния.Благодарение на машинната система за гласуване Доминион,която е проект на неолибералните фондации на Сорос.Същата,която ще бъде използвана и на изборите в България,но под друго име.После и в останалите държави.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън си го каза ясно още преди месеци,но медиите си мълчаха.Който не се ваксинира-ще бъде изхвърлен от икономическата система!В САЩ на власт е диктаторски режими всеки гласувал за Байдън има кръв по ръцете си!
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казано от деменциално старче ,което в едната ръка си държе листче с името на Австралийския премиер ,а в другата си носи катетъра звучи несериозно.Аз дълбоко се съмнявам ,че няма представа къде е Австралия или дали Австрия и Австралия е едно и също нещо.Най-слабия президент в историята на САЩ и най-зловредния ,нещо като американския Плевнелиев,като първия поне има топки ,за последния не се знае.
40
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ ще се справят,в Европа ще се справя с пандемията от Ковид също така.Ние които не сме нито САЩ ,нито Европа няма как да се справим.
39
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А когато са ваксинирани всички хора,кой ще бъде заразен?Много яка логика имаш за това,че ваксинираните заразяват.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41 - програмист.Зная, че точно ти като програмист може да си работиш вкъщи, абсолютно сам. Не си длъжен да търпиш неваксиниран, добре, не го търпи. Но защо поставяш всички под общ знаменател с израза "никой не е длъжен да те търпи". Аз ще го търпя, а и още много други. А в основаната фирма ще се съберем само такива, които няма да търпят теб и такива като теб. Програмирай си сам от стаята и гледай да не ти блокират неустойчивите на вируси програми.
37
1
 
16
 
! Отговори
Обективно до 41 преди 2 години
Ваксинираните ДОКАЗАНО РАЗПРОСТРАНЯВАТ ЗАРАЗАТА. И дори повече от неваксинираните , защото боледуват по- леко и ХОДЯТ НА РАБОТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЖКО БОЛЕДУВАЩИТЕ НЕВАКСИНИРАНИ. ЯВНО БЪКЕЛ НЕ РАЗБИРАШ ОТ МЕДИЦИНА. НИТО ЕДНА ЕПИДЕМИЯ НЕ МОЖЕ СА БЪДЕ СПРЯНА С НЕСТЕРИЛИЗИРАЩА ВАКСИНА КАТО ТАЗИ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ТРАЙНОСТ ДО 6 МЕСЕЦА.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше въпрос какво става с големите демокрации. Ами нищо не става, демокрациите им са били обекти само на пропагандата в Студената война, докато им вършеше работа. Обаче робовладелските традиции на европейската цивилизация са в пълен ход, тези традиции са си същите: крепостите селяни, робите в южните щати, колониите на европейските велики сили, ергенският данък, задължителното гласуване, трудовите повинности и черешката на тортата - наборната военна служба.
35
0
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Нищо не остана от американската демокрация.
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново използвате думата фашизъм за обяснение на новия тоталитарен стеой.Не,колеги,това си е Джендъризъм.Фашистите гонеха обратните-днес обратните вземат решенията.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън говори за икономически щети. Мисли си още, че САЩ имат икономика. А какво значи постиндустриално общество, за каквото си мислят, че са. Това значи за мен деиндустриализирано общество - общество без реално производство. Байдън, по добре гледай Китай да не ти натрапи търговско ембарго, че няма да имате и долни гaщи за носене - ще тръгнете с тръстики и кестенови листа пред срамните си части по улиците.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, с ваксинацията няма да се спре заразяването, дори пренасянето на вируса от ваксинирани, но заразени хора. Второ, световното медицинско гестапо, само постави пред себе си задача без решение за пълно изкореняване на респираторна инфекция, като че ли не нямат достатъчно опит със сто годишните неизкореними грипни инфекции. Трето, Путин този път успя напълно чрез Китай да зариби целия свят с неизкоренимата Коронка, за да го шантажира - блестящ ход, браво на Путин.
31
1
 
2
 
! Отговори
Supermen преди 2 години
Na toq nese li nameri nqkoi dago isfarlqt ot posta za vechni vremena
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво стана, големите демократи? Май америка са бетер фашистите!
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън е просто непита вода в сравнение с новия фюрер на Канада Трюдо! Прочетете само мерките които налага след изборите. Задължителна ваксинация, за да нямало затваряния - аз казвам ще видим, те и преди така разправяха! Даже ремоте не може да работиш ако не си ваксиниран - вируса сигурно се предава по wi fi то! Това не е вече изкукуригал това си е точно фашизъм в неговата най чиста форма - ако не си вакснат няма работа, пари или поддържка, и не можеш да се изселиш вече съвременен концлагер!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 Що бе, на теб кой ти пречи да се боцкаш? Значи ли, че като се боцкаш под кръста и ние трябва да се боцкаме?
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист - Ами няма да е скоро, заради Конституцията. Защо ли ББ искаше да я променя? ... :) ... Прочети чл. 29 т. 2 и чл. 57 т. 3 ... Нито при война, нито при каквото и да е извънредно положение може някой да ни накара да участваме в медицински експерименти, а ваксините са такива до 12.2022 (Модерна) и 12.2023 (Пфайзер). Дотогава естествено Ковид ще приключи... :) ... Защо ще приключи дотогава е друга тема, която сега не искам да коментирам, но след Ковид идва следващата пЛандемия... :)
26
0
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Щом има кой още да го слуша и да се покланя. Другаря Бай-дън дойде с пуч. Вероятно ще си ходи с пуч.