Джипи: Залети сме от хора със симптоми на COVID, но има и грипна вълна

Според д-р Миндов тестовете за COVID не са меродавни
9 окт 2021 14:08, Елка Василева
119
Джипи: Залети сме от хора със симптоми на COVID, но има и грипна вълна
Снимка: архив, БГНЕС

„Залети сме от хора със симптоми, има и вирусна вълна в момента. Много са болните, ние не можем да ги разделим кои са болни от COVID и кои от грип. Симптомите се припокриват, въпреки че клиничната картина е различна”, пред Нова тв доктор Георги Миндов - председател на Софийското дружество на общопрактикуващите лекари.

Още по темата

„Аз наблюдавам, че всеки ден има нови случаи. Другото, което забелязвам, е, че тестовете не са меродавни. Хора с категорични симптоми на COVID излизат отрицателни”, сподели той.

Лекарят разказа за случай на семейство, в което първо се разболява жената. Тя е била с положителен тест. След няколко дни симптоми проявява и съпругът й, но е с отрицателен тест.

„Аз нямам обяснение. Или първият тест е бил фалшиво положителен, или вторият – фалшиво отрицателен. Някъде има грешка в системата. Има много хора, които въобще не стигат до тестове. Има родители на деца, които масово отказват да тестват детето си. Нараства броят на заболелите, София вече минава в тъмночервената зона, случаите плавно пълзят нагоре. Надяваме се този тренд да се обърне, но кога ще стане, дали сме в началото или края на вълната, никой не може да каже”, добави д-р Миндов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Спас преди 2 години
Неваксинираните да си плащат лечението! Това е едно от най-умните неща, които чух напоследък. Те нали са безсмъртни? Не би трябвало да се притесняват от това а напротив. Така ще докажат, че идеологията на сектата им е вярна.
90
1
 
1
 
! Отговори
до 95 от славянин преди 2 години
Ти сигурен ли си че смъртните случаи се определят от % набодени, а не от качеството на здравната система, компетентостта на лекарите и адекватността на лечението!?
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки да носи на теста по една папая - при тях най-ясно и точно показва: + или -
88
1
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
В дейлимейла днес ги призовават в Англия да се самоизолират ако имат симптоми при негативен тест. Това прекалено вече очевадно става навсякъде
87
3
 
15
 
! Отговори
Епидемиолог преди 2 години
Да #107!! Маската пази от вируси толкова, колкото гащите пазят пръднята да не излиза и да замирише!! Схващаш ли бе тикво??
86
3
 
9
 
! Отговори
О хо хо до Сата преди 2 години
Верно бъкел не схващаш от медицина! Вирусите навлизат ПРЕЗ НОСА - ЗАТОВА МАСКИТЕ ПРЕДПАЗВАТ! АКО НЕ НОСЕХ МАСКА - ДОСЕГА 100 ПЪТИ ДА СЪМ СЕ ЗАРАЗИЛ В РАБОТАТА СИ, още повече че пациентите ми няма как да носят маски! Но не всички вируси се задържат горе, защото мигрират основно по кръвен и лимфен път.
85
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми пука за предизвиканата криза. На тест няма да отида, защото няма смисъл. Пред лабораториите има много хора, виси се навън, на студа и дори да си здрав, ще се разболееш. И дори и да си видя теста положителен, това няма никакво значение, защото у нас не се лекува ковид, а просто се усвояват пътеки. Така или иначе го карах миналата година, лечението беше точно като при грип - парацетамол, топличко и чай вкъщи 10 дни. Симптомити наистина бяха същите и така е при повечето хора, които са карали.
84
1
 
2
 
! Отговори
д-р преди 2 години
До Анонимен 92Симптомите са почти еднакви, но грипът те събаря отведнъж рязко, докато ковида те дъвче няколко дена преди да те събори.
83
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Или първият тест е бил фалшиво положителен, или вторият фалшиво отрицателен. Някъде има грешка в системата.", от началото на тази "пандемия" има грешка в системата. Тестове, които колят и бесят, определят мерки и затваряния, а никой не знае какво хващат. Няма кои да изолира пробите, да докаже какво са хванали. Две години пълна касапница! Политическата пандемия е умопомрачително смъртоносна. Какъв грип го гони въпросния доктор. Нали го забраниха? Нали всичко е ковид, друго няма.
82
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Другото, което забелязвам, е, че тестовете не са меродавни. Хора с категорични симптоми на COVID излизат отрицателни, сподели той." А сега де?! Генетичните тестове не би трябвало да са фалшиви. Ама явно може и да са. Аз също преболедувах някакъв вирус миналата зима, който беше със всичките симптоми на КОВИД, но PCR тестът ми излезе отрицателен. Познавам и други хора пак така като мен с отрицателни тестове. Тогава за какво са тези тестове, сертификати и ограничения, като са фалшиви?
81
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Миндо яко точи здравния кашон :)))
80
1
 
12
 
! Отговори
1111111111 преди 2 години
Теста от снимката е Негативен, ако искате да плашите поне се научете как изглежда позитивен тест!
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два дни боледувах от някакво хибридно заболяване-грип ли бе, ковид ли бе, що ли бе. Температура, липса на обоняние и апетит и 2 дена и чао бамбина, чао. 2019
78
1
 
6
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
Нямаш проблем , в медицинска академия ще ти я обяснят горе долу за 5 години даже и титла ще получиш ЛЕКАР, ако си по-любопитен за повече подробности още 5 години ще ти задоволят любопитството а и ще те наградят с нова титла ДОКТОР.
77
8
 
14
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Отговарям на ***, защото мисленето му е трудно. В Англия има по 35 000 на ден положителни на ковид от месец и половина, обаче починалите на ден са по 130-140. В България имаме от 2 седмици по 2200-2500 на ден и по 90 починали на ден. Каква е разликата ли? Ваксинацията-това е разликата. Защото в предишната й вълна без ваксини Англия имаше по 1500-1700 починали. Сега има над 75% ваксинирани. Сега ясно ли е *** БАЛКАНСКИ?
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Залети сте с грипави най-обикновени и понеже не е модерно да предписвате чайчета с лимон, се чедите как да им пробутатае ваксина.
75
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Темите за Ковид са се превърнали в сбирка на умствено затормозените лузъри и маргинали, уплашени от Бил Гейтс и инжекции.
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какви са симптомите на грипа и какви на ковида? Ха, обяснете разликата, ако можете.
73
5
 
19
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Аз да питам нещо, в Англия като има 128% ваксинирани, защо аджеба продължават да им правят тестове, и - О Ти да видиш 35000 болни на ден?
72
8
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
ако са минали повечко дни и вирусът е в белия дроб и го няма вече в носа ----///---- Много ми е любимо това обяснение. Вирусът вече не е фносъ..., А може би се е скрил вгъзъ ? И как заразява, щом не е фносЪ, а се крие дълбоко вдробЪ? За кво тогава носим маски?