Нова версия: Миньори пренесли COVID-19, първият бил заразен още 2012?

Вирусът мутирал многократно
9 окт 2021 22:40, Нели Христова
172
Нова версия: Миньори пренесли COVID-19, първият бил заразен още 2012?
Снимка: Pixabay

Нова версия за произхода на коронавируса бе представена в Съединените щати. Според нея коронавирусът може да е възникнал в тялото на китайски миньор, който се е заразил през 2012 г. Според изпълнителния директор на проекта Bioscience Resource Джонатан Латъм, вирусът е мутирал многократно и именно тези мутирали проби са били изпратени за изследване в лаборатория в Ухан. Предполага се, че впоследствие вирусът е бил неволно изпуснат, предаде в. The Telegraph.

Според изследване вирусът може да направи "еволюционни скокове" и да претърпи множество мутации, когато е в тялото на един човек за дълго време. „Много стотици мутации са настъпили в един миньор, което води до образуването на SARS-CoV-2. Скокове, които се случват за десетилетия, са се случили в тялото на миньора за около шест месеца. Нашата теория предполага, че подобна еволюция се е случила в белите дробове на миньора след мистериозно заболяване през 2012 г. Твърди се, че има и други заразени негови колети, а вирусът е изтекъл от медицинска проба, получена от миньорите, заразени по време на огнището “, каза Латъм.

Изданието уточнява, че през 2012 г. група китайски миньори са били наети да изгребват останките от екскременти на прилепи в мина в провинция Юнан. Впоследствие шестима от работниците са били диагностицирани със заболяване, подобно на пневмония. В резултат на това трима от мъжете починали, а други трима били подложени на дълго лечение в болница.

Година по-късно в същия район учени от Ухан са открили коронавирус при прилепите (RaTG13), който е 96% идентичен с вируса, който причинява COVID-19.

„Знаем, че коронавирусите са били разнообразни и многобройни около мината и знаем, че някои от миньорите са починали, а други са били в болница. Тяхното лечение е продължило шест месеца и вероятно е довело до еволюцията на нови адаптирани човешки коронавируси “, каза Латъм.

На този фон в американската преса се появиха нови публикации в полза на теорията за лабораторното изтичане, причинило пандемията на коронавирус, според статия на The Wall Street Journal. Изданието цитира мненията на почетния професор по физика в Калифорнийския университет в Бъркли Ричард Мюлер и основателя на Atossa Therapeutics Стивън Куей. Експерти казват, че преди началото на пандемията в китайските провинции Хубей и Шанси са регистрирани случаи на множество заболявания с неизвестен патоген и симптоми на ТОРС.

Според учените всички факти показват изтичането на коронавирус от лабораторията, където са използвани технологии за ускоряване на еволюцията му. Американски експерти оценяват вероятността от хипотезата им на 99%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Колю Фичката преди 2 години
Човекът е открил, че кравата дава мляко. Ама а кажете ми каво е търсил там, та е стигнал до това откритие?
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минюорите са припкали напред назад но никого не са заразили 2012, но пък изпуснатия вирус е успял, как точно не се опоменава, повярвах
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то и в САЩ имаше много странни пневмонии 2019 та даже и починали от тях, ама не ги разследваха, обявиха електронните цигари за виновни и случаите се покриха, та не им вярвам ни на едните ни на другите, очевидното е само, че са преeбали света
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКА Е ЗНАЕХ СИ ОЩЕ ДЕСЕТИЛЕТИЕ ПРЕДИ 2012, Ч ИМАМ КОВИД ПРИЧИНЕН ОТ ЛАЙМСКА БОЛЕСТ.
65
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Вaгонетка!
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 165 Случаен минувачЩе ги гледа докато някой не пусне педна ядрена ракетка към тях така на майтап и те ще се изпарят също така на майтап
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преносителите са миньори-космонавти с китайско-маорски произход. Вли са сандвичи накакани от мутирало кенгуру-прилеп-вампир, а после са се и те.
62
1
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 159 Бил Гейтс ще си организира с приятелчетата си ново събитие 202, после пък 203, ще ги покани пак хора от клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган, от ФБР, от ЦРУ, от фармацевтичните фирми, някой и друг пиар-експерт. Можеш, Бил, да поканиш пак и Анита Сисроу (Anita Cicero) от институт "Джон Хопкинс" за модераторка. Па си пийнете и си хапнете и си разиграйте "пандемия",ама този път да умрат не 50 милиона, а 500 милиона за 1 година. Само не знам едно: Докога останалия свят ще ви гледа безучастно?
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса не е бил достатъчно заразен трябвало да се доработи в лаборатория. Янките и чинките дружно се заемат да го подобрят и изтърват.
60
1
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Абе, според мен фармацефтичните компании си го създадоха и пуснаха тоз вирус! Просто е, намаляха им парите от грипни ваксини, поради причина, че хората спряха да се ваксинират срещу грип и те си ришиха проблема с едно малко по-смъртоносно вирусче! И сега ваксините лека полека ше станат задължителни, по 2 пъти на година ще се плаща данък ваксина! Така, че той вируса може и да го е имало в природата, но е станал такъв след като са го обработили малко и след това са го пуснали!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение, че населените места около мината са имали вече коронавирусни инфекции, защо трябва да има изтичане от лаборатория, за да започне пандемията? Пропагандата на най-демократичната държава в света е толкова гнусна работа, колкото и пропагандата на една диктатура.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво са ги ,,изгребвали тия екскременти,,. Къде са ги складирали? Теории на конспирациите колкото си искаш.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,и? И нарочно да е изпуснат, няма как САЩ да нападне Китай,както преди време нападнаха една държава,защото уж имало опасни оръжия.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясна историята. Някой чул, че има смъртоносен вирус, пипнал га да стане по-заразен та да трепе повече народ, пуснал го. Ама той вируса мутирал така че да не е толкова смъртоносен. А - каква изненада, природата си свършила работата - не може да има смъртоносен и силнозаразен вирус едновременно. Ама някои се опитват да създадат такъв. Да де, ама то и в Турция още продължават опитите мъж да забременее. Успех.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахаха, а сега да признаят че 2012 имаше бум на тая корона инфекция, но не се предаваше толкова лесно. И беше много по-смъртоносна. А изкаралите го тогава имат як имунитет, който ги държи и сега. Ще си признаете всички на края. Но преди това ще отнемете основните ни права... ако ви дадем де.
54
0
 
2
 
! Отговори
Урсула фон дер Лайен преди 2 години
Свободното движение на вирусите е фундаментално право на ЕС.м. Март 2020.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои Американски политици се изказаха преди време, че били сигурни, че вирусът бил "изпуснат" от китайска лаборатория. Колкото и да им се доказва че това е невъзможно и несъвместимо с разпространението, сега разни експерти ще наливат вода от 10 кладенеца за да прикриват каква глупост наговориха всичките уверени янки. Само че изгубено доверие не се връща с мазане на лъжи.
52
1
 
5
 
! Отговори
Предпоследно преди 2 години
Вирусът е тръгнал от Фейсбук и в момента там вилнее предпоследният му щам ...
51
2
 
11
 
! Отговори
Пфг преди 2 години
Вироса е пипнат и няма нищо общо с изгребването на прилепски *** през 2012 в Юнан
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** как е станало точно? Моньорът е пръднал и няква реакция с газове ли е създала вирусът? Веднага фашистите от СЗО да кажат. Бай Шиле ако не го потвърди не вервам.