28 интубирани с COVID-19 в „Пирогов“, нито един ваксиниран

8 от отделенията в болницата са за пациенти с коронавирус
10 окт 2021 12:21,
159
28 интубирани с COVID-19 в „Пирогов“, нито един ваксиниран
Снимка: БГНЕС

28 пациенти с коронавирус са интубирани в „Пирогов“. Нито един от тях не е ваксиниран, обясни пред Нова телевизия д-р Богдан Младенов, детски реаниматор в лечебното заведение, който дава дежурства и в интензивното COVID отделение.

Още по темата
„В момента положението е сериозно, ситуацията е тежка. В болницата имаме общо 176 пациенти с COVID-19. Проблемът с леглата не е толкова голям, колкото с хората. Изтеглени са служители от други структури. Отвсякъде са взети хора, за да се сформират екипи. За 10 реанимационни легла, са нужни 30 души екип. Това натоварва другите звена”, обясни той

8 отделения в „Пирогов” са трансформирани в COVID отделения, а медиците следят с тревога ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е статията за починали ваксинирани?
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скорошно проучване, току -що публикувано в European Journal of Epidemiology, показа, че степента на ваксинация няма ефект върху новите случаи на COVID през първата седмица на септември. Проучването изследва 68 страни по света и сравнява случаите на COVID-19 на 1 милион души за всяка страна с процента от населението, което е напълно ваксинирано. Той установи няма видима връзка между процента от населението, напълно ваксинирано и новите случаи на COVID-19 през последните 7 дни
126
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където около 65%от населението са ваксинирани. Работя в болница в държавата .Преди седмица имахме два случая на коронавирус. Жени над 70 г. Едната не беше ваксинирана, другата напълно ваксинирана, преди около четири месеца. Неваксинираната оздравя и вече е изписана. Ваксинираната е в интензивното отделение с двустранна вирусна пневмония. За щастие още не е интубирана. Но изходът от заболяването е все още неясен.
125
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 133 Абе няма ли да спрете да пишете небивалици бе???!!! Човек с тръба в гърлото, тоест на респиратор не може да мисли, защото респиратор се слага на човек който е в безсъзнание! Елементарни неща са това, кого плашите?!А лично аз съм бил с тръба в гърлото, само че не в трахеята а в езофагуса, защото имах стомашни проблеми та знам какво е. Направиха ми гастроскопия - тръбата стига до дванадесетопръстника и не боли, макар че ми предложиха упойка и отказах.
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво казва световния опит за грип и Ковид-19? При грип симптомите се проявяват веднага, а при Ковид-19 след няколко дни. Това води до по-голямо разпространение на коронавируса, защото хората не знаят, че са заразени. При грипа по-малко хора се заразяват и даже процента на починалите от заразените да е по-голям, както твърди един, на когото не вярвам, то при много повечето заразени с коронавируса, в крайна сметка умират повече хора. Това ясно се вижда от графиките на смъртността през годините.
123
0
 
2
 
! Отговори
До 135 преди 2 години
Навсякъде по света 10% от интубираните оживяват. Там кой носи отговорност? А?!!!
122
1
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Недей да лъжеш и манипулураш. За всяка зараза е различно кога се обявява епидемия, а пандемия е нещо по-различно. Което важи за грип, не важи за другите зарази.
121
0
 
3
 
! Отговори
До 137 преди 2 години
*** човек с проста логика.
120
8
 
5
 
! Отговори
Проста логика преди 2 години
Щом евреите се набоцкаха, но само с Пфайзер, значи няма проблем. Американците не даваха Пфайзер даже на европейците в началото, все още не го дават на Русия и Китай. И сега идва логичния въпрос - Защо не го дават на най големите си врагове? Отделно ако Пфайзер беше проблемна или с чип Русия и Китай, да са написали официални доклади и да са ги разкрили. Те само това чакат но щом няма такива, значи няма проблем. Това са неоспорими факти, че Пфайзер е безопасна.
119
7
 
5
 
! Отговори
Ops преди 2 години
Вече ще се разболяват само неваксинирани....аз казах ХАУ
118
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какъв е процента оживели след интубиране? Само чувам, че е под 10%.Здрави, кихащи, с пневмонии...оцеляващите след изкуственото подаване на кислород е под 10%. За това кой носи отговорност?
117
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бас държа че дишайки си тръбовно си мислят че само да им се размине и ще си набучат 5 ваксини после
116
3
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Славянин: Привет. Така съм и аз. В края на 70те години ме хвана някакъв грип и се събудих в Бърза помощ с мокри одеала. След това не съм боледувал. И те ни карат с перфектно работещи системи да се ваксинираме. Какви доктори са това, пфу.
115
9
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
127: Всички сме българи. Но, някои не го разбират. Хората са с много болести, те ги подстрекават да се ваксинират. Това направо ги убива. Тялото се бори срещу болестите и изведнъж му вкарваш нещо изкуствено.
114
1
 
12
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
Отново виждам злорадстване за някакви умрели. Понеже били без ваксина (или със, зависи от кой отбор си), вече е много добре, ако умрат. Браво, безсмъртни богове. Всеки, който мисли така, да си знае, че е стигнал без насилие едно ниво, което е чуждо за всички други видове животни.. А също така имам една новина. С всеки миг сме с един миг по-близо до гроба.
113
5
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Защо, учените казват, че Ковид няма. Защо, доктор Тъпанучи е създал боен вирус. Защо във въздуха има нещо, което причинява химическа пневмония. Ваксината ли е болестта? Защото, ваксинираните пръскат щедро някакви вируси.
112
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година беше уханския вариант, после дойде британския. Сега е делтата, който е много по-заразен и по-бързо се развиват симптомите. Затова сега има повече болни в България. В другите европейски държави не, защото се ваксинираха. В България тече грандиозен ,доброволен, изключително глупав, безсмислен експеримент в момента. Наблюдават ви с интерес и почуда.
111
14
 
11
 
! Отговори
До славянин преди 2 години
С ковида се задушавяш бавно и мъчително. С маската дишаш кислород, в опит да се достави малко повече кислород на клетките. Като се задушават, всичко ти пречи, ако махнеш и кислорода , си заминаваш. Ако и това не е достатъчно, трябва кислород струйно под налягане да се подаде. Приспиван те и те интубират. Ако белия дроб съвсем е заминал , не помага и това, защото алвеолите са толкова съсипан от вируса, че нищо не е останало от тях и няма как да се оксигенира кръвта. Много глупости пишеш славянино
110
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши - При мен по Сребърна до Южния парк хвърчат линейки с пуснати сирени посред нощ, няма никакви коли, няма кръстовище. Само да създават стрес и паника.
109
4
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Миналата седмица 1 линейка със сирена мина на ,,Каблешков и ,,България" е така за спорта карах след нея. Е, отиде на ,,Сточна гара" паркира в уличката и слязоха. Сирената я изключи на ,,Волгоград".