Заради многото случаи с COVID, по-строги мерки в Перник и Видин

Прекратяват се планови операции и свиждания, част от учениците - на онлайн обучение
Обновена: 11 окт 2021 16:35 | 11 окт 2021 09:08, Петя Славова
0
Заради многото случаи с COVID, по-строги мерки в Перник и Видин
Снимка: БГНЕС

От днес влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки в Перник и Видин. Това е необходимо след като разпространението на коронавируса надхвърли 500 на 100 000 души население.

За Перник ограниченията се налагат заради растящата заболеваемост, която достигна ниво от 604 на 100 000 души за последните 14 дни и масовото неспазване на действащите досега мерки. Ето защо от днес до 24 октомври се преустановяват посещенията в дискотеки, бар-клубове, спортни и фитнес зали, предава БГНЕС.

Ресторантите ще работят до 22 часа с 50% от капацитета си. Кина, театри, концерти и др. сценични прояви ще могат да се провеждат при 30% заетост на помещенията.

Още по темата

Преустановяват се посещенията на музеи и галерии, провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, обучения, и др. обществени мероприятия в присъствена форма, както и групови туристически пътувания с обществен транспорт. Забранява се провеждането на организирани масови обществени мероприятия и на масови спортни събития - на закрито и на открито, както и на масови събития от частен характер.

Прекратяват се плановите операции и свижданията в лечебните заведения, а част от учениците преминават към онлайн обучение на ротационен принцип.

От днес до 15 октомври дистанционно ще се учат 6, 9, 10 и 11 клас, а от 18 до 22 октомври - 7, 8 и 12 клас. Началният курс и пети клас ще участ присъствено и през двете седмици. Ротацията не се отнася за случаите, в които има само една паралелка от даден клас.

Детските градини и ясли остават отворени. Езиковите и образователните центрове и занималните ще работят при посещаемост от 6 до 10 души и спазване на дистанция.

Ротационен принцип на работа в учебните заведения също се въвежда и за Видин. В продължение на две седмици училищата и класовете също ще бъдат така разпределени, че да няма натовареност и да няма опасност от ръст на заболеваемостта сред учащите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари