Д-р Гломб: Нея няма да се върнем към нормалния си начин на живот без ваксинация

Ниските нива на имунизация притесняват експерта
12 окт 2021 19:20, Нели Христова
79
Д-р Гломб: Нея няма да се върнем към нормалния си начин на живот без ваксинация
Снимка: БГНЕС

Все повече райони в тъмночервено. Почти 3500 нови случая на коронавирус за последното денонощие. Почти 85 процента от пациентите са неваксинирани. Починали са 157 души. В болниците новопостъпилите са 907. Общо хоспитализираните са 5 505, от които 472 са в интензивни отделения.

Дали поредната вълна достигна своя пик, има ли нужда от нови мерки и кога да очакваме затишие?

"Още не сме в пик на Делта вълната, покачването е бавно и постепенно. Много ме плаши ниският процент на ваксинирани у нас ", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS вирусологът доц. д-р Любомира Николаева-Гломб.

Според нея няма да се върнем към нормалния си начин на живот без ваксинация.

Специалистът каза още, че ние осигуряваме безсмъртие на вируса, когато не се ваксинираме и не спазваме мерките.

Доц. Гломб заяви, че след преболедуване имаме гарантирано предпазване поне 2-3 години, но не бива да се разчита на това, защото се натрупват достатъчно мутации, които могат да заразяят отново.

Тя бе категорична, че не бива да се позволява вирусът да циркулира безпрепятствено между хората.

За нея дори е задължително трета доза да се постави на хора със слаба или компрометирана имунна система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
20
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Няма да се върнем към нормалния си начин на живот, е по коректно.Със или без ваксинация
39
2
 
23
 
! Отговори
бг смешки 3 преди 2 години
До Анонимену БГ отдавна няма лекари ! тука останаха търговци , далавераджии и некадърници предимно ....за тва хората измират ...
38
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз се плаша ,че давате думата на такива псевдо лекари работещи изцяло срещу интересите на България и само за интересите на собствения си джоб.
37
1
 
20
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 2 години
Нема Гломби, немааа...............но ти си се вакснала, нали?!
36
0
 
26
 
! Отговори
Майна преди 2 години
И какво значи :" Нея няма да се върнем към нормалния си начин на живот без ваксинация"?!? Да разбирам ли, че ваксинацията е БЕЗ СРОК НА ГОДНОСТ, ЩОТО ЧОРБАНОВ КАЗА, ЧЕ ИЗСЛЕДВАНИЯТА ПО СВЕТА СОЧАТ 3 МЕСЕЦА ЕФЕКТИВНОСТ!!!!!
35
1
 
36
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Гломб-Тромб отново изпълзя от дупката си! Само преди няколко месеца припяваше че преболедувалите имали само 6 месеца имунитет и нито ден повече, вече пее друга песен за 2-3 години! Лъже от игла до конец! Интересно какво ще струва за хората нейния ваксинационен рай? Ваксини платени от твоя джоб на всеки 6 месеца, за да можеш да живееш "нормално" в новото нормално?! Е да ама не! Пак не позна!
34
1
 
18
 
! Отговори
поп преди 2 години
Кунчо да си запише час при гробаря че много се мре да не седи отпед на стълбите и да чака
33
3
 
20
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Аз чекам Кунчев да се помине та от неговата плазма после да ми прелеят оти е с много антитела.
32
1
 
37
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Доцент Гломб трябва да се постарае повече защото е заприличала на бостанско плашило и тя вместо да плаши от вируса и да рекламира моите инжекции като решение плаши българите от иглите и ми проваля плановете... Така и не уцелих добри вирусолози в тази България забравена от света, само тук изоставаме с моите планове за половинка златен милиард. Не ми трябвате 6.5 милиона да знаете.
31
1
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Тая първо да каже Кунчев с 3 дози защо е болен, а? Ай сиктир!!!
30
13
 
2
 
! Отговори
до бг смешки преди 2 години
До бг смешки 2ти мани че прости ами и не разбират като им се говори за кво става въпрос ! има и мързеливи много ...и завситливи . нищо не става от тоя народ в по-голямата си част ...
29
0
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
При условие, че и ваксинираните могат да са преносители, а пък преболедувалите развиват траен имунитет.. За какво точно говори тази г-жа? Д-р Тромб нещо си противоречи.. И как точно се обезсмъртява нещо, което не се счита за жив организъм е това вече е съвсем анти-научно!
28
10
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВИТЕ ДОКТОР ГЛОМБОВЦИ ВИ ЛЪЖАТ ТА СЕ ПУШЕК ВДИГА!!! В МОМЕНТА МАСОВО СЕ ДАВАТ БЕЗПЛАТНИТЕ АНТИБИОТИЦИ НА РАДЕВ СРЕЩУ ГРИПЕН ВИРУС И СМЪРТНОСТТА ЛИТНА В НЕБЕТО!! НО ВСИЧКО Е НАРОЧНО ЩОТО ВСЕКИ ЛИКВИДИРАН ПЕНСИОНЕР Е ОБЛЕКЧЕНИЕ А ВСЕКИ 10 000 УМРЕЛИ ПЕНСИОНЕРА СА СПЕСТЕН РАЗХОД НА ДЪРЖАВАТА ОТ 100 МИЛИОНА ЛЕВА НА ГОДИНА! ТЪЙ, ЧЕ РАДЕВИТЕ ДОКТОР ГЛОМБОВЦИ СА ЗАЛОЖИЛИ И НА ВАКСИНАТА И НА АНТИБИОТИЦИТЕ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ПЪКЛЕНИТЕ СИ ЦЕЛИ!
27
1
 
30
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Като им сложите по една чужда фамилия отзад по-ерудирани ли стават, кво?
26
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информация преди да я изстрият ,има 10 000 000 лв отпуснати за реклама на ваксините и вируса ,за това телевизии и сайтове се надпреварват кой повече да лъже,за да получат пари от държавата
25
14
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВИТЕ ДОКТОР ГЛОМБОВЦИ ДА ОБЯСНЯТ ЗАЩО СМЪРТНОСТТА ПРИ РАДЕВ Е В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ ПРИ БОРИСОВ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТВЪРДЯХА, ЧЕ НОВИТЕ ЩАМОВЕ СА ПО-МАЛКО СМЪРТОНОСНИ И ТАКА ПАНДЕМИЯТА ИЗЧЕЗВАЛА!!!
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксина и ковид май е едно и също
23
1
 
14
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
като народа е про***Ст и не разбира какво се случва кой е виновен ?!!?!? набийте си 5 ваксините докато умрете за да направите големите фарамцевтични компании по-богати ...нация от Идио***ти те тва е !
22
1
 
28
 
! Отговори
W преди 2 години
Не бивало да се позволява вирусът да циркулира безпрепятствено между хората... Ми какво да направим, като набързо скалъпените бъркочи, кой знае защо наречени "ваксини срещу ковид", позволяват точно това - вирусът да циркулира безпрепятствено, тъй като ваксинираните могат да се заразяват и да разпространяват заразата. И за шест месеца т.нар. защита изфирясва и се налага нова доза, и така до безкрай. Между другото, Гломб-Тромб нещо каза ли за банването на Модерна в някои държави, или си трае?
21
2
 
15
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Ваксинирал съм се с бира и мента!Изпаднал съм в безтегловност!