Helpbook: От година чакаме ремонт на площадка пред детската градина

Алармираха ни за липса на професионализъм в общинска администрация
12 окт 2021 19:43, Анисия Иванова
4

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал, касаещ липса на безопасност за малки деца, посещаващи детско заведение в София:

“Вече една година чакаме ремонт на площадката пред входа на детска градина! Пред вход на столичната детска градина "Брезичка" - филиал в бл. 6 в кв. "Белите брези" има разбита площ с огромна дупка! През дупката се вижда, че цялата площ е подкожушена и е въпрос на време да се срути цялата! Децата влизат и излизат в "индианска нишка", защото всички виждаме опасността! Поради същото учителите са принудени да не извеждат децата за игра! Децата стоят затворени вътре заради немарливостта на общината! Сигнали се подават от една година и от родители, и от самата детска градина. Служители са идвали да "огледат" дупката през пролетта и оттогава нищо не се е случило! Цялата площадка е подкожушена и това се вижда с просто око! Отново чакаме нещастен случай с деца в иначе квартал с добро име! Отново ще констатираме, че е по-лесно да рискуваме живота на децата, отколкото да се поправи 40 кв.м равна площадка?, завършва сигналът. 

А относно неспазване на Ковид правила ето какво пише друг потребител: "В гр. Костинброд в аптека „Нота бене“ в CBA park (посока София към Костинброд, второ кръгово) служителите не носят маски и не спазват необходимите предпазни мерки. В същото време идват хора болни, искащи ивермектин и те разговарят с тях без маски и разпространяват зарази. Случаят е от събота 09.10.2021г., около 12 ч. на обяд“.

За липса на професионализъм в общинска администрация ни сигнализират в платформата: „На 08.10.2021 г. в районна администрация на община Красно село в отдел ЕСГРАОН подадох заявление за издаване на Удостоверение за постоянен адрес. Заплатих такса за услуга на момента. Документът, който ми предоставиха беше разпечатан на принтер с дефектен тонер и видът му беше неприемлив, за всякакви действия оттук нататък с него. Помолих служителката да ми разпечата Удостоверението на работещ принтер, но получих отказ от нея. Документът ми е необходим за изпращане в чужбина и срамът, който изпитвам е голям, защото няма как да обясня, че държавните ни институции са некомпетентни и качеството на работата им е под всякаква критика“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Estoyanoff преди 2 години
В България децата, пенсионеирите и социално слабите от много време се считат за втора ръка хора. Не ме учудва нищо.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се срамувай , един познат като дойде време да се пенсионира в Испания и като чуха че е българин му казаха че ако има възможност е добре да иде лично до БГ за необходимите документи, защото по принцип трябва да им ги изпратят по електронен път , но забавянето е месеци и то ако въобще пристигнат.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко още ще чакаме? ако чакате, ще е дълго... неволята учи