МЗ: Ваксините на "Пфайзер" и АЗ предпазват от по-тежки форми на COVID-19

В същото време защитата спрямо "Делта" варианта е по-слаба
12 окт 2021 04:30,
42
МЗ: Ваксините на "Пфайзер" и АЗ предпазват от по-тежки форми на COVID-19
Снимка: Pixabay

„Данните до момента показват, че както ваксината на BioNTech/Pfizer, така и препаратът на AstraZeneca предпазват от тежки форми на COVID-19, предизвикани от Делта мутацията“, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата

“В същото време обаче се вижда, че защитата спрямо този вирусен вариант е по-слаба, отколкото спрямо изходния вариант на вируса, или Алфа мутацията. Симптомите при зараза с Делта варианта са главоболие, хрема, прегракналост и температура”, казват още от там.

“Важно е да се спазват обичайните мерки за хигиена, дистанция, дезинфекция, както и да се носят предпазни маски и да се проветряват помещенията. Най-сигурната защита остават ваксините”, заключиха от здравното ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Янсена какво? Той не предпазва ли?
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До доказано Това, коет си написал, е лъжа и може да бъде доказано, че е лъжа. Откачен антиваксър
31
1
 
1
 
! Отговори
Балкански Тулуп преди 2 години
Данните показват? Дайде, да ги видим тези данни! Публикувайте ги, пък ние ще си преценим. От тълкуватели нямаме нужда.Още по-малко от предатели...
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
85% от инфектираните изобщо не разбират, че са заразени. 95% от заразените го карат леко. Но О, изненада! Ваксината предпазвал от тежко прекарване на болестта. Само дето 15% от болните в България са вакиснирани.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това беше утвърдена ваксина, преминала всички фази, то нямаше да се налага МЗ да прави анализи дали предпазва или не. Това е доказателство, че са в експериментална фаза.
28
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вятър работа е това с пазенето. Те от леките форми не пазят, а от тежките изобщо.Как го установихте български учени? На кристално кълбо ли врачувате или на бобБ
27
2
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Ти не си много разумен май. Младите и здравите нямат никакъв проблем с кромид. Много ясно, че няма с тях да проверяваме ефективността на ваксините. Каква полза от ваксини за здрави хора, които никога няма да го карат тежко?
26
0
 
9
 
! Отговори
do 23 преди 2 години
Това не го казват неграмотиници, а учени. Там е разликата. Дори самият Фаучи призна, че при аплификация над 35 цикъла, тестовете ПСР са безсмислени.
25
2
 
16
 
! Отговори
Недоумявам преди 2 години
Едно време всички знаехме, че като получиш ваксина срещу дадено заболяване и след нея не се разболяваш. Такива са ваксините срещу едра шарка, тетанус, морбили и т.н. Сега изведнъж, след като излъгаха миналата година, че няма да се разболявате от Кромид, тази година науката се смени. Можело вече да се разболяваш след ваксината, можело и да носиш вируса. А може ли да си я ползват неграмотниците, които вярват на платени лъжи? Вервайте им!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И при насГлупости. Гъде е това "при вас", че да проверя. Нали няма да кажеш.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо Модерна не се споменава. Тя не предпазва ли?
22
4
 
12
 
! Отговори
И при нас преди 2 години
Масово ваксинирани с АЗ са БОЛНИ. Карат си го с висока температура, както трябва. А на един колега преди месеци му бяха правили РС тест и беше положителен, а сега е болен. И РС тестовете са пълно фалшименто. За това хората не вярват нито на ваксини, нито на тестове. Освен да се пълнят касичките на някой, в тази кампания всичките са на загуба. Да се засили превантивната дейност с имуностимулатори и витамини. Никой не говори за това
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкарахме всички във фирмата преди седмица по един вирусен бронхит, направихме по 2-3 теста - няма КОВИД. Та който твърди, че ако пръдне и го изкарват КОВИД просто не е в час. Ама тя, простотията, особено се засили с понижаване на качеството на образованието в БГ.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега има някакъв друг вирус и който го пипне твърди, че е с коронавируса, но не е.
19
6
 
11
 
! Отговори
До доказано преди 2 години
И ние така. Аз и децата не сме ваксинирани и го изкарахме леко. Жена ми е ваксинирана,едва не умря от първата доза, втората беше без проблеми. Лара го по тежко от нас и вече два месеца не може да каже,че е здрава.
18
5
 
11
 
! Отговори
Loopianix преди 2 години
Аре стига с тези реклами на някакви незнайни бъркочи. От последната една седмица около мене 4-*** близки, т.нар. ваксинирани (с Астрата са) са с COVID, карат си го с всичките му симптоми, висока температура и т.н. Та толкова как пазят "ваксините". Ако си предразположен да го караш тежко, нищо не помага. А колкото до "статистиките" - 2-*** от тях ги няма в официалната, с домашни тестове са. Както се досещате не е изолиран случай.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Модерна е много добра ваксина. По -ефективна даже от файзер.
16
6
 
8
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Значи, ако оцелееш от ваксината, може евентуално да караш по-леко грипа!
15
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А Модерна къде е... Тиквата са вакцинирал с Модерна :)))
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стари много болни увредени хора, които живеят в институции са с компрометиран имунитет. Колкото и ваксини да им сложат, голяма част от тях не могат за изградят имунитет. Така че няма защо тях да даваш за пример. Те са горките на легло деменция, раково болни, с тях ли намери да сравняваш ваксините.!