По-строги мерки срещу COVID-19 и в София, влизат в сила от 14 октомври

Вижте какви ще са рестрикциите
Обновена: 12 окт 2021 17:36 | 12 окт 2021 17:35, Ерол Емилов
241
По-строги мерки срещу COVID-19 и в София, влизат в сила от 14 октомври
Снимка: Pixabay

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат в столицата от 14 октомври. Това става със заповед на Столичната регионална здравна инспекция.

Преустановяват се груповите присъствени извънкласни дейности и занимания, както и занятията в езикови и образователни центрове, занимални и места за личностно развитие.

Забраняват се и семинари, изложения и конференции.

Училищата ще трябва да преминат на ротационен принцип на обучение. Кината и театрите ще работят на 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Още по темата
Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат без публика. Забранено е провеждането на екскурзии. Малолетните и непълнолетните ще бъдат допускани в моловете, само ако са придружени от родителите им или друго пълнолетно лице.

Преустановява се и провеждането на тиймбилдинги. Масовите тържества, съборите и фестивалите са забранени. Заведенията ще трябва да работят от 7 до 23 часа. На една маса се допускат до шестима души.

Фитнесите ще работят с 30% капацитет. Сватбите, кръщенетата и и другите празници се провеждат с до 15 гости на закрито и 25 – на открито.


241
Още от Коронавирус
Австралия ще се учи да живее с COVID-19, ще се справи ли?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не разбрахте, че никой няма да ви спазва идиотските мерки. Единствено можете да затворите заведенията, но на всяко действие следва противодействие и ще се пръкнат редица нерегламентирани места, където можеш да си ходиш без никакви рестрикции. Свърши ви вече царството - няма как да контролирате хората и да им пречите да си живеят живота.
224
10
 
5
 
! Отговори
нежив ковидар преди 2 седмици
Да ви Е.. Майките *** антиваксъри, заради вас е това, страхливи посеековци, имбецили с по две мозъчни клетки.. шв ви чипира Гейтс вас. Да ви чипират в Анадола .. или от дошната страна на плоската земя. Малоумнициии гадовее да ви е ба майките *** гнусни умирайте мръсни комунисти бесилки за вас мамиците ви д ееба
223
9
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 2 седмици
Нищо няма да спазвам!!! Баста !!!!!!
222
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Zashto diskotekite sa oshte otvoreni... I nikoi ne gi glibqva??? Nqma li postrogi merki za tqh.!!!
221
0
 
16
 
! Отговори
Бегов преди 2 седмици
На Алибегов не му затварят заведенията, училищата да го духат, ваксините са с удължен срок на годност (като местото в някои магазинчета - с подмяната на етикетчетата)...Хора, тук не става въпрос, кой иска или не иска да се ваксинира!
220
1
 
14
 
! Отговори
Darwin преди 2 седмици
Не знам какво спорите...естествения подбор ще си кажи думата накрая и ще се разбере кой е правия,но се очертава тежка зима подготвяйте се.
219
2
 
31
 
! Отговори
Май, май преди 2 седмици
Новите мерки за София са антилогика. Всички без изключение. До 6 човека на маса?Нали считано от 7 септември това изискване е в сила? А ако са 7, какво? Дори и да са 3 на маса, един от тях да е заразен.... Сещате се. А за заведенията, те не работят ли и сега до 23 часа? Колко нова мярка е тази? Моловете фул, обаче на уроци по английски не може!?!?!? Ох, вече даже не ми се коментира.
218
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дискотеките бачкат, училищата не. Защо?!?Отваряйте всичко.
217
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко трябва да е отворено За ваксинирани и децата им. Останалите - ДГС, щото толкова им е акълът.
216
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще ни побъркат, щото имбецилите се насират от страх да се ваксинират и раздуват некви безумни теории, които самите те нямат капацитет да разберат.
215
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама да хванат и да ваксинират всички луди от рисковите групи, побъркаха децата с тоя затваряния.
214
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Затваряйте всички училища, тези които мрънкаха против тестове и маски, заради тях сега всички затворени. Така и не разбраха, че присъствено без тестове и маски е безумие!!! Да учат на ДО, и никакви ротации, защото все едно нищо не се прави пак!!
213
12
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Крайно време е и тук да стане като в Европа-никакви забрани за ваксинираните!Все пак има поставени 2 500 000 ваксини!
212
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Снощи по новините - събрали се гумените глави и решили: "в София няма нужда от допълнителни мерки". Днес по новините - същите тия издали заповед: "въвеждат се строги мерки в София". Ей затова да не се чудят, че от хората получават в най-добрия случай - безразлично презрение.
211
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
из-род-ии!!! Децата в музикалните и езиковите школи са ви проблема с ковид, ама градският транспорт претъпкан, ресторанти, молове, магазини и пр. си работят, казина и дискотеки - също. Да ви имам и мерките, да ви имам и тъпотиите.
210
3
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 седмици
До Програмист Това беше доста тъжно и жалко, прав бях, че сте отчаяни. Малко съжалявам, че няма да се срещнем, за да ти покажа тъмната страна. Сега, баряй меча и заставай до сестра си на околовръстното.
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глава 2 Това го знаеш по- добре и от мен. Аз не съм юрист, но съм в час.
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глава ; чл.29
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Програмист: Ще отговоря на човека, ако ме попита. На теб не. Купи си кърпички.
206
3
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 2 седмици
До Анонимен 205 : Хайде сега кажи по кой член от конституцията? Човека ти отговори коректно, следва да му върнеш жеста.