COVID реанимацията в "Александровска" е пълна

Малък брой от хоспитализираните са ваксинирани
13 окт 2021 11:11, Ния Христова
60
COVID реанимацията в "Александровска" е пълна
Снимка: БГНЕС
"Здравната система започна да се товари сериозно, затова мерките се затягат, за да издържим. От няколко дни има сериозна натовареност на реанимационните отделения, голяма част от леглата се заемат. Нашето от седмица почти постоянно е пълно. В "Александровска" има 25 разкрити реанимационни легла. Има разпореждане да разкрием още 5". 
 
Това заяви в ефира на Нова тв д-р Петър Грибнев, зам.-директор на "Александровска" по лечебната дейност.
 
Според него малък брой от хоспитализираните пациенти са ваксинирани. От около 200 преминали пациенти, едва 5 са имунзирани. 
 
"Ние, лекарите разбираме, че обществото е уморено от пандемията. Персоналът в лечебните заведения обаче също прегаря, защото се натоварва екстремно. Трудно мотивираме лекарите да влизат в COVID отделенията", заяви медикът.
 
По думите му по данни на РЗИ от 800 заболели ваксинирани само 20 са били хоспитализирани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По тая логика този, койтои пие, пуши и яде макдонълдс има по-скъпо лечение. Ми карайте ги да си плащат и те, бе! А ако не се разболея, ще ми върнат ли парите, които са ми удържали за осигуровки? Кво да го правиш, т ъп, по-т ъп, най-т ъп, ваксър...
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"На съвестта на тъпите антиваксъри тежат хиляди смъртни случаи и десетки хиляди увредени тела." Tъпak!!!
52
2
 
2
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Аз съм си сложил две дози, обаче много ме е страх дали са ми достатъчно високи антителата. Търся някой антиваксър да ми отстъпи неговата ваксина и да си сложа още две дози, че да съм предпазен и от изригване на вулкан например. Сега си стоя в къщи и си викам ами ако изригне вулкан точно, където стоя, какво ще стане? Ваксините предпазват ли от това? Или от падане на астероид. Благодаря предварително.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, ваксинираните в болниците не са ли им казали, че ваксините защитават та ходят по болници? Трябваше да са по дискотеките и да хвтрлят гюбеци радостно и щастливо!!! Пак не сте информирали хората, ей!!!
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Богу ваксърите в България са малцинство. Повечето от хората са психически здрави, за разлика от ваксърите.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните са 80% от населението в България, те я пълнят здравната каса и те имат право да я източват, айде у лево мултивитамин
48
3
 
1
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
eЕй има ваксини, нали знаете ?
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти не решаваш кой къде да ходи и какво да прави, пий си мултивитамините и не ни занимавай
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болните ,които не са били ваксинирани източват здравната каса. Лечението им е по-скъпо . Ваксиниран и заразил се ще има един ден температура, 4 дни без мирис и вкус и това е. Едни разтворими мултивитамини само. Даже не се ходи на лекар. Така го изкарах аз , а вие имате право да го карате както си искате, но не разчитайте на здравната система, там вероятността да умрете е 92 % Стойте си в къщи, грипчето или зе отмине или не. Божа работа.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре, няма да се ваксинирам, стига кряка
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако 100 човека се разболеят, 88 от тях не ся вяксинирани. Ако 100 човека врязат в болница ,то 92 човека от тях не са ваксинирани. Ако 100 човека умрат , то 96 от тях не са били ваксинирани. Не се ваксинирайте, за да сте с болшинството !
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "На съвестта на тъпите антиваксъри тежат хиляди смъртни случаи и десетки хиляди увредени тела" - на мойта съвест нищо не тежи, ако господарите ти имаха съвест на тях да тежи с лабораторните им вируси и фарма отровите, с които инжектираха говядата под строй и заради които вируса перманентно мутира.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там имат голям заем да връщат. Ще го върнат.
41
3
 
9
 
! Отговори
До26 преди 2 години
Дори и така да е -19.3% ваксинирани И 12,7% новозаразени ваксинирани това доказва че"голямата"полза от същите е много малка,пита се Ти за какво го правиш??
40
2
 
6
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До Анонимен 22Да не пълнят болниците с кихащи и подсмърчащи както и с такива с кашлица и температура в добро общо състояние.
39
2
 
0
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
До Ай СиктирНе умираме от КОВИД
38
2
 
3
 
! Отговори
Засмян преди 2 години
Сега ако бяхте взели онова дарение щяхте да имате 5 маркуча бонус
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари" - Тази мисъл на американския писател Стайнбек ми изплува в главата от всекидневното повтаряне на едно и също по 100 пъти..Конкретно за този лекар покрай многото друга повтаряна по 1000 пъти информация , леко свенливо си казва "Трудно мотивираме лекарите да влизат в отделенията..." Ясно е какво се има впредвид
36
4
 
4
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
До анонимен 36, съвестния: така ли? Защото вие ваксинираните не се заразявате, не разнасяте заразата и не се разболявате ли? Ако има безотговорни това са ваксинираните, защото си мислят, че като са си боднали една субстанция с недоизследвани качества са станали непобедими, не е необходимо да спазват противоепидемични мерки и им е през оная работа за всички останали.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам пълна демокрация никакви ваксини и никакви мерки .Така ще се радвам като видя цифрата 200.Не за нещо друго ,а бях прогнозирал че ще има 200 починали и се обзаложих.Това беше и логично да се случи при толкова малко ваксинирани и преболедували.