Д-р Гломб: "Къпем" се във ваксини, а се задават по-строги мерки

У нас все още няма "Мю" вариант, добави тя
13 окт 2021 22:51, Петя Славова
201

От утре в София ще има по-строги мерки, тъй като е навлязла в "тъмночервената" зона по заразяване с коронавирус.

"Трябва дисциплина, всеки има глава на раменете, знае се кои са мерките. Всеки знае, че в затворени помещения трябва да бъде с маска и че трябва да има дистанция. Много ме натъжава, защото излиза, че голяма част от нас не разсъждава или има голям анархистичен бунт. След като е нещо казано - има начин, по който може да се протестира, ако не сме съгласни, но след като в редица страница и континенти се видя, че те относително си решиха проблема с Ковид-19, ние не сме го решили и продължаваме да философстваме", заяви вирусологът доц. д-р Любомира Николаева-Гломб в студиото на "Денят ON AIR.

Тя попита дали трябва да има полицаи, за да спазваме правилата.

"Делта вариантът е по-заразен, а това означава, че много повече хора ще се заразят и разболеят. Все още обаче не се забелязват някакви промени в сравнение с уханския вариант. Специалисти казаха, че настоящата вълна ще бъде вълната на неваксинираните и това ние го виждаме. Няма смисъл да го научаваме на собствен гръб. Видяхме, че болниците в САЩ и Западна Европа се напълниха с неваксинирани хора, можехме през лятото да проявим здравия си разум", допълни д-р Гломб в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите й в България се "къпем" в наличието на ваксини. "Те са осигурени, коридорите също, няма опашки. Мъчно ми е, че конспиративните теории намериха почва в нашето общество. Това го свързвам и със силно заниженото образование. Пропускат се хора, които са неграмотни по биология. Повечето публикации сочат, че заразата се предава от възрастен към децата. Обикновено учителите заразяват учениците", коментира вирусологът.

И припомни, че инфекциозните болести съпътстват човечеството от маймунския ни период.

"Има инфекциозни болести и по животните. Има 3 начина, по които човек може да се справи с тях. Тези начини действат в синхрон. Едното са противоепидемичните мерки. Другият начин е лекарство и третият е ваксината. Тези неща, когато работят заедно, нещата се решават. Най-ефективният начин е имунизацията", подчерта д-р Любомира Николаева-Гломб.

Тя добави, че в България все още няма "Мю" вариант.

"Следим го, той се разпространява по същия начин. Знаем как изглежда, може да го разпознаем. В онези страни, в които той е разпространен, населението е ваксинирано с малко по-различни ваксини от нашите. Той частично успява да избягва антителата", посочи експертът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Хаха кухата лейка ще обяснява плана..Обясни си го сам бе!
73
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-ха "Хората сами щяха да се натискат за да ги получат." Хмммм. А защо на Мангъров, Кацаров, Чорбанов и пр свооолоч им трябваше да се появяват по телевизията и да агитират срещу ваксинацията? По твоята логика хората сами щяха да си преценят. Какво е обяснението?
72
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) Обикновено умните и образовани хора не са бедни, това е връзката. Както казах, когато избягаш от конкретиката, просто ставаш поредното ку-ку с мегаломански амбиции да "разясняваш". Я обясни, какъв точно е "плана", щом си толкова "наясно" с обстоятелствата около това контролирано явление.
71
1
 
16
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Гломб-Тромб, не си искрена за пореден път! Ако продуктите които рекламираш наистина бяха качествени, нямаше да ти се налага да се появяваш през ден по медиите и кампанията ви да зацикли. Хората сами щяха да се натискат за да ги получат. Освен това нямаше да са безплатни, а щяха да струват майка си и баща си, каквито са цените на доказаните лекарства. Хората обаче не са глупави като на запад. Следят и се интересуват. Виждат какво се случва с ваксаните.Много добре знаят как работят господарите ти!
70
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви нашия ваксата по един или друг начин ще се предадете
69
0
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Какво общо има бедността със здравия разум - не знам. Що се отнася до разни конспирации - ми те вече дори не конспирират, защото практически притежават по-голямата част от технологиите, производствата и практически всичко, което ни заобикаля.Това са факти, не конспиративни теории. Има една шепа народ тежки пси хопати, които контролират поне 90% от всичко което има на тая земя. Просто искат да консолидират още, да концентрират властта..
68
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина ТАКА И НЕ РАЗБРА, каква привилегия имаше да има всякакви ваксини, докато дори западните държави нямаха кой знае какъв избор, а повечето държави в световен мащаб нямаха дори достъп до ЕДНА. Просто ние си пропиляхме шанса да си спасим икономиката от задълбочаване на и без това сериозните проблеми, похабихме ценни човешки животи и продължаваме да трупаме негативи от това, че демонстрираме как НЕ се правят нещата.
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гогич Не знам дали си вярваш, но ако си, толкова по-зле за теб.
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) Ами, като гледам как най-бедните са се откъснали напълно, явно няма такава зависимост. А *** *** стават такива, защото когато започнеш с обобщенията на едро за конкретни неща, ставаш неспособен да се занимаваш реално с тях. Ставаш въздух под налягане, куха лейка, и т.н. Приказките за Ротшилдовци и Френски революции имат малко общо с реалността, колкото и да мислиш, че е "гениално" обяснение.
65
2
 
15
 
! Отговори
Гогич преди 2 години
И какво като има вакси??? В коя държава ваксите спряха вируса?? В НИКОЯ!!!! Вакдан, неваксан, докато не го преболедуваш, няма спиране. Последните доклади показват сирен имунитет от ваксите за 2-3 месеца - щото е изкуствен и действа бързо, но кратко - затова има и 3та, и 4та, и ще има и н-та доза за заигралите се с опита на фармациите и политиците..
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гломб ще ви докара тромб
63
1
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
С тая 'новата' реалност действително не желая да имам каквато и да било връзка, ама не съм толкова богат за да се откъсна..Не знам от какъв опит черпиш за '*** ***'.. Този термин някак ми е чужд :)
62
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) "Няма конспирации и чудеса - просто власт и пари." Опита показва, че залитнеш ли по такива обяснения губиш връзка с реалноста и ставаш куха лейка.
61
3
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Пневмонията си е пневмония. Вирусите сами по себе си не я причиняват.Освен това има десетки лекарства, които успешно могат да бъдат полезни, но набутаха скъпо и не толкова ефективно... Познай защо?На никого не му пука за вашите здравни заведения, разберете го това! Всичко е търговия.. кой ще направи повече. Такава е системата. Това е. Няма конспирации и чудеса - просто власт и пари.
60
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 65 (-_-)/71 "Така носи мълвата." Ето един белег на неграмотността на антиваксърите. После не се обиждайте, че ви наричат неграмотни.
59
2
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
До (-_-)то като цяло има и мн видове плевмония де ....този вирус е нов и прави няква бърза плевномния от която умират много хора докато разберат какво се случва ! не е за подценване изобщо ...явно някакъв лабораторен експеримент ....
58
3
 
7
 
! Отговори
до (-_-) преди 2 години
Както ти написа, докато баламосват овцете и те се карат ваксан-неваксан, тоя който направи кризата- Ротшилд, Рокфелер и сие ще налапа целия Свят. Сега при тая хипер инфлация ще има тотален шах и мат за производителите на каквото и да било. Като няма кой да им купува стоката, ще фалират масово и познайте кой ще папка и ще изкупи абсолютно всички звена от които зависи живота ви? Просто и елементарно и така с едни същи номерца от Френската революция до днес.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 "Всичките ваксъри. Не знам откъде ви идва това самочувствие" Има обективни измерители кога един човек взема правилните решения. Можеш ли да познаеш какви са те и какво общо имат със "самочувствието" (и много други неща). Един от основните проблеми на такива като теб е, че за вас реалността не съществува като такава, а само думите. Вие връзка между реалността и думите не правите: буквално си мислите, че каквото изречете става реалност. Това е психичен проблем.
56
3
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Знам, аз самия съм бил болен от двустранна бронхопневмония и се усложни. Навремето ми забиха една тлъста игла в плеврата и така с дренаж се излекувах. Днес прилагат някаква тотална антинаучна каша за лечение на пневмония.. Няма толкова голямо значение причинителя.
55
2
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
До до 65 (-_-)когато вирусът е влезнал в теб и ти отиде в дробовете вече е трудно да излезне от там . ако е влезнал много трудно ще те спаси каквото и да било . видяхме това при хора които не се пазиха като депутата Касабов и този чалга Певеца които също не се е пазил и видяхте какво . Ремдисвира се дава в по начален стадии на болестта когато още не е нахлула в дробовете изцяло ...