Д-р Гломб: "Къпем" се във ваксини, а се задават по-строги мерки

У нас все още няма "Мю" вариант, добави тя
13 окт 2021 22:51, Петя Славова
201

От утре в София ще има по-строги мерки, тъй като е навлязла в "тъмночервената" зона по заразяване с коронавирус.

"Трябва дисциплина, всеки има глава на раменете, знае се кои са мерките. Всеки знае, че в затворени помещения трябва да бъде с маска и че трябва да има дистанция. Много ме натъжава, защото излиза, че голяма част от нас не разсъждава или има голям анархистичен бунт. След като е нещо казано - има начин, по който може да се протестира, ако не сме съгласни, но след като в редица страница и континенти се видя, че те относително си решиха проблема с Ковид-19, ние не сме го решили и продължаваме да философстваме", заяви вирусологът доц. д-р Любомира Николаева-Гломб в студиото на "Денят ON AIR.

Тя попита дали трябва да има полицаи, за да спазваме правилата.

"Делта вариантът е по-заразен, а това означава, че много повече хора ще се заразят и разболеят. Все още обаче не се забелязват някакви промени в сравнение с уханския вариант. Специалисти казаха, че настоящата вълна ще бъде вълната на неваксинираните и това ние го виждаме. Няма смисъл да го научаваме на собствен гръб. Видяхме, че болниците в САЩ и Западна Европа се напълниха с неваксинирани хора, можехме през лятото да проявим здравия си разум", допълни д-р Гломб в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите й в България се "къпем" в наличието на ваксини. "Те са осигурени, коридорите също, няма опашки. Мъчно ми е, че конспиративните теории намериха почва в нашето общество. Това го свързвам и със силно заниженото образование. Пропускат се хора, които са неграмотни по биология. Повечето публикации сочат, че заразата се предава от възрастен към децата. Обикновено учителите заразяват учениците", коментира вирусологът.

И припомни, че инфекциозните болести съпътстват човечеството от маймунския ни период.

"Има инфекциозни болести и по животните. Има 3 начина, по които човек може да се справи с тях. Тези начини действат в синхрон. Едното са противоепидемичните мерки. Другият начин е лекарство и третият е ваксината. Тези неща, когато работят заедно, нещата се решават. Най-ефективният начин е имунизацията", подчерта д-р Любомира Николаева-Гломб.

Тя добави, че в България все още няма "Мю" вариант.

"Следим го, той се разпространява по същия начин. Знаем как изглежда, може да го разпознаем. В онези страни, в които той е разпространен, населението е ваксинирано с малко по-различни ваксини от нашите. Той частично успява да избягва антителата", посочи експертът

 


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
4
 
! Отговори
Гломби, гломби ... преди 1 месец
Не знам кво си гломби, мломби ли, жена ли си, мъж ли си, но това да не се къпеш не е добре дори за животните. Толкова ли нямаш време за един душ с вода, че само се подмиваш с графен-оксид за тромбози, алуминий и живак.
181
1
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
А бе, някои думички и фрази много май ви харесват, "Къпем се ваксини" виждам че е една от тях. Ще ви подскажа още една, която много сигурно ще я харесате "къпете с в лaйna" и си заврете отровите и тромбозите там дето слънце не огрява.
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-ефективния начин е преболедуването, а не ваксинацията.
179
0
 
11
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
Браво Гломб, подмивай се във ваксини, само НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ!
178
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички, които не са на кислород - на домашнио лечение. Да си лежат вкъщи и да си пият витамините и селена.
177
0
 
17
 
! Отговори
Професор Шломб преди 1 месец
Ако "маските" работят, за кво да има дистанция... Ако "Делта вариантът е по-заразен", що в Индия от месеци нямат проблем с него... Ако вице-президент на Файзер, изобретател на mRNA технологията и носител на Нобелова награда за вирусология се изказват против псевдоваксините, какво общо има заниженото образование... Ех, Гломб, винаги готова да се изложиш за една вноска по кредита...
176
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
бре, че има ново приложение- става и за къпане!Ако ожеше да става за пране,като омекотител и за пяна за бръснене или във вид на капсули за съдомиялна щеше да е много популярна ваксината- може да служи за къпане, пране, бръснене по-добре отколкото да предпазва от болестта.Какъв неочакван ефект? Е все пак ще послужи за нещо! Ако не за лекарство поне за хигиенни нужди.Браво на родната научна мисъл!
175
7
 
3
 
! Отговори
д-р Тромб преди 1 месец
Ваксината ще ви освободи!
174
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма значение дали си ваксиниран. Това е пландемия и се спускат от другаде данните за статистиката. Не виждате ли, че "заболеваемостта" в цялата Еврапя е скочила. и "Ето видите ли, това е щото не сте ваксинирани". Да хукнем да се ваксинираме наплашени до смърт. Ако всичко живо се ваксинира и като дойде световната рецесия, която ще застигне неминуемо най-вече Европа"Ето виждате ли, тове е защото не се ваксинирахте навреме, когато ви натискахме" Е, те така. Отърване нема.
173
0
 
15
 
! Отговори
некъпана преди 1 месец
Ееее Гломби, ти ако се къпеш, аз не!
172
4
 
15
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
На година трябва 12 ваксини да си сложи човек и ще бъде здрав като бик.
171
5
 
26
 
! Отговори
Аман от мисирки! преди 1 месец
Къпем се в неблагоразумие. Учуден съм, че прагматична Европа се хвърли с главата напред в басейна с неизпитани "ваксини", разчитайки единствено на едни мижави тримесечни изпитания на нов препарат и то от страна на производителя, очакващ да спечели милиарди. От тях разбрахме единствено, че са безопасни за първите три месеца.
170
4
 
21
 
! Отговори
Тая ме обиди! преди 1 месец
Аз ли съм неграмотен? Имам висше техническо образование! И по биология съм учил цикъла на Кребс! И за маските мога да кажа, пак от биологична гледна точка, защо хирурзите използват маски. Защото, другарко Гломб, откритите рани най-често са уязвими на бактериални инфекции. А бактериите са великани във сравнение с вирусите, които лесно преминават през маските. Да, аерозолите не могат да минат, но вирусите могат да "хвърчат" и без аерозоли!
169
4
 
14
 
! Отговори
странно преди 1 месец
Едни се къпят в мляко, други се къпят в шампанско, а ние се къпем във ваксини? Странна работа! Мерси, но предпочитам да се окъпя с гореща вода на душа и с душ гел!
168
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Щатите по круиз корабите при над 95-98% ваксинирани пак има много болни и екипаж и пътници. Сега отново искат ПЦР тест освен ваксинацията. А Пфайзер е съдена за няколко милиарда евро заради подвеждаща кампания преди 10-ина години. Всичко е ясно. Ваксините са ваксини колкото баба ми е космонавт. Слагайте си отровите ако щете.
167
3
 
17
 
! Отговори
Кошмар преди 1 месец
Може би щяхме да ви имаме повече доверие ако не дискриминирахте и преболедувалите.
166
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинирана Европа се справи с пандемията, неваксинираният Юнак Балкански гние в ограничения и умира хриптейки сляп към ставащото около него. Всъщност започне ли да хрипти за въздух сигурно му просветва, че е сбъркал жестоко, но вече е много, много късно.
165
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 175....Въпросната световно неизвестна професорка се явява щатен сътрудник няколко кабеларки и на този сайт от доста време. Предпочитам да се допитам до мнението на чистачката на входа ми от колкото на нейното.
164
6
 
21
 
! Отговори
Кошмар преди 1 месец
Жив, здрав и неваксиниран - кошмарът на вакс-пропагандатора. Никой не им вярва вече на тия. Плюха си и на дипломите, и на титлите.
163
7
 
6
 
! Отговори
До 173 преди 1 месец
Зради такива сме в това положение. Много хора не искате да разберете, че едно е да си заразен, друго да си болен, трето е да си много болен, а съвсем друго е да си с тръба в гърлото, с още 90 като теб. също не разбрахте, че болниците са претоварени. Което е риск за всякакви други не - ковид неща. А те са много - от изгаряне с гореша вода вкъщи, счупване на кости навън, до тежки заболявания, за които са нужни болници, и най-вече и лекари.