Лекар в София: Ситуацията е трагична, изнемогваме, трябва пълен локдаун

Линейки обикалят по лечебни заведения, има и човек, починал в линейка вече
13 окт 2021 08:20, Елка Василева
788
Лекар в София: Ситуацията е трагична, изнемогваме, трябва пълен локдаун

Ситуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме. Това заяви д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, пред БНТ.

Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун.

Още по темата

„Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре“, категоричен е д-р Миндов.

Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена.

„Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек, починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет“, каза лекарят.

Според д-р Миндов трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спря всякакъв социален живот, всичко.

„В "Пирогов" в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте ковид болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично“, допълни медикът.

Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период.

„Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви“, смята д-р Миндов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


788
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
667
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОГ Е ЛЮБОВ !!!КЪДЕТО Е БОГ НЯМА болести!!ЩОМ сте болни - значи не живеете в БОЖЕСТВЕНОТО ЦАРСТВО НА ЛЮБОВ ВЯРА ЧИСТОТО И МИЛОСЪРДИЕ!ВИЕ САМИ СИ ИЗБИРАТЕ ЖИВОТА И ТЯЛОТО И МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНЯТЕ! АКО ЗНАЕХТЕ ЗАКОНИТЕ КОИТО УПРАВЛЯВАТ МИСЛИТЕ ВИ МОЖЕХТЕ САМИ ДА СЕ ЛЕКУВАТЕ!ГОСПОДИ не мога да повярвам колко прости невежи нечетящи духовно бедни и неразвити хора има. ...
666
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми слагай пръст надолу бе *** немислещ неосъзнат невеж сатана ! Толкова сте прости че си заслужавате това което ви правят умишлено ЛЪЖАТ ВИ ЧЕ ИМА СПИН ЧЕ ИМА РАК - ИМА СЪСТОЯНИЯ НО НАЛИ ТРЯБВА ДА СТЕ БОЛНИ ПОВЕЧЕ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ ВАС ЛЪЖАТ ВИ ЗА КОРОНАВИРУСА ! КЛЮЧЪТ КЪМ ЗДРАВЕТО Е ИМУННАТА СИСТЕМА ТЯ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ВЯСАКО ЕДНО СЪСТОЯНИЕ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ КАЗВАМ ГО ЗА ПРОСТИТЕ ХОРА НЕМИСЛЕЩИ И УПРАВЛЯВАНИ УБИВАНИ С ВАКСИНИ. КОЙ УБИ ФРЕДИ МЕРКЮРИ - ВАКСИНА!??
665
8
 
1
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ.
664
4
 
1
 
! Отговори
Куршум за министъра3 преди 2 години
Тия мошеници министри, пускат БОГАТИ араби и китайци да ОТКРАДНАТ бизнеса Работата и Парите на българските бизнесмени и работници.. Араби и китайци започват да продават стоки БЕЗ пари, и като ФАЛИРАТ българите, онези ДОМЪКВАТ още араби и китайци.За да имаш Бизнес, Пари и Работа, трябва да отидеш, в ТЪМНОТО и да УБ.ИЕШ Здравния министър и да се отървем от маските, от арабите и китайците.Като МАХНАТ маските, за влизане в МАХАЗИН в БЪлгария, ще ги МАХНАТ и в цяла Европа.
663
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб Мелсън Преглеждай се в Сладкарница!! СУПЕР
662
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продадоха проблем негативно внушиха и кодираха немислещите неосъзнати хора.Затваряния внушавана на страх- страхът е от тъмната страна.В БОГ има Светлина няма болести! Всячески ви рекламират и внушават че създадденията вирус е опесен а вируси винаги е имало и ако имаш силна имунна система тя може да се СПРАВИ С ВСЯКО ЕДНО СЪСТОЯНИЕ! Целта е да се ваксинирате да ви създадат нов свотевен ред да ви подчинят понеже не им пука за вас да печелят от вас.Как може да сте толкова немислещи и глупави
661
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
масов гонецед! Масов контрол и управление! Кои сте вие бе? Че ще ми отнемате свободата дадена ми от БОГ ТВОРЕЦ СЪЗДАТЕЛ на всички ви КОЙТО ВИ Е ДАЛ ЛЮБОВ И СВОБОДА И ЗДРАВЕ! Кои сте вие слуги на сатани никога няма да управлявате светът защото той се движи от БОГ! Всички вие ще платите за лъжата наречена СПИН РАК ДИАБЕТ КОВИД! БОЛЕСТИ НЯМА! ИМА СЪСТОЯНИЯ КОИТО СА КАРМА ОТ ПРЕДИШЕН ЖИВОТ И СЪСТОЯНИЯ ДО КОИТО НЕВЕЖИТЕ И НЕОСЪЗНАТИ ХОРА САМИ СЕ ВОДЯТ ПОНЕЖЕ НЕ ЖИВЕЯТ В ЛЮБОВТА!
660
15
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Най-много хората се разболяват по болниците защото се смесват ковид с нековид болни. Затова предлагам пълен локдаун на всички болници и лекарите да стоят без работа една година да ги видим дали ще издържат като нас.
659
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не останаха вече чекмеджета - ситуацията е вече не поносима, няма къде да си съхранявам парите! Получих сколиоза (изкривяване на гр.стълб, мед. понятие) от носенето на половин килограмовите кюлчета! Трябва малко почивка т.е. локдаун!
658
6
 
17
 
! Отговори
Тест пандемия преди 2 години
Какви грипове имаше преди Ковид-19, пълно пред кабинета с видимо болни хора !! Сега всеки с болки в гърлото и хрема си прави тест.
657
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагично е и насилственото тровене на хората с графенов оксид и токсични отрови чрез скапаните ваксини,въвеждането на фашистките паспорти е също трагично,трагично е и това,че заразиха света с лабораторен вирус и затвориха хората като *** по къщите,трагичен е цинизма с който принудително налагат да слагаме в телата си нещо,в което не ни казват какво се съдържа.Докато мълчим ще се подиграват с нас,с живота ни,със здравето ни,с достойнството ни.Всичко е трагично,Но най-трагично е примирението
656
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Официална статистика .Ковид 2% смъртност . Обикновен грип 4% смъртност
655
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измамници ,едва ли има и един болен ОТ корона а не с корона
654
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще бачкате яко докторчета на мен ми пукнаха шушоните няколко месеца да може да ходите на моренце
653
5
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен - ако случайно изпуснеш чувала с картофи, защото си бил изнемогнал е едно, ако - не дай Боже се изпусне човешки живот от изнемогване - моли се грешнико, това да не е твое близко дете. Наслушахме се за починали взрастни хора със съпътстващи заболявания - ами те младите май са по-олни от старците. Не ругай лекарите - те ако трябва и чувашли с картои могат да носят вместо теб, но ти тяхната рработа не моеш да свършиш.
652
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aре пак.... Видяхме го локдауна колко помага....
651
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи, че изнемогвали. Да отиде в един склад или на строеж,или в магазин да пълни рафтовете да види какво е изнемогване. В болницата не влачат чували с картофи. Слагат системи,лекарства,оперират и така. Има стрес и натоварване,но един шофьор от градския транспорт има 5 пъти повече стрес от докторите на ден. Тъй че да не се оплакваме когато сами сме си избирали професиите. Всеки иска само на хляба мекото,но когато се налага да не се оплакваме как само нашето е било трудно.
650
4
 
1
 
! Отговори
от другите 20% преди 2 години
До АнонименЯ, какво съвпадение с тези 85-90% процента. Един умен професор беше казал преди известно време нещо за тези 80% в Бг
649
29
 
14
 
! Отговори
Да, много е опасно преди 2 години
Опасността не е по-голяма от обикновеното. Според мен мафията с бели престилки яко кърти кинти сега.
648
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаххаха написали го "лекар" сякаш е някакъв случаен, а става дума за Миндов, който редовно кви.чи по медиите за ваксинации наред с Витанов и Кунчев.