Лекар в София: Ситуацията е трагична, изнемогваме, трябва пълен локдаун

Линейки обикалят по лечебни заведения, има и човек, починал в линейка вече
13 окт 2021 08:20, Елка Василева
788
Лекар в София: Ситуацията е трагична, изнемогваме, трябва пълен локдаун

Ситуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме. Това заяви д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, пред БНТ.

Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун.

Още по темата

„Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре“, категоричен е д-р Миндов.

Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена.

„Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек, починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет“, каза лекарят.

Според д-р Миндов трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спря всякакъв социален живот, всичко.

„В "Пирогов" в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте ковид болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично“, допълни медикът.

Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период.

„Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви“, смята д-р Миндов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


788
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
627
19
 
9
 
! Отговори
Д-р преди 2 години
Да карат болните на Гумен Радев и на Корнелия, нали те тръбяха, че няма опасност.
626
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдауна в София е задължителен!
625
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ревете и без това времето навън е ужасно. Няма да умрете да си поседите малко вкъщи. Тъкмо въздухът ще се позачисти. От Дъ Мол до Плиска 20 минути?!?! Това струва ли ви се нормално? По бул. България - 40 минути?!?! По спирките хора върху хора.Дано ни затворят да се работи от вкъщи.
624
5
 
7
 
! Отговори
до 649 преди 2 години
аз и така не съм приритал, някой да ме спасява.Следвам принципа на Илф и Петров относно спасениетоСпасявам се сам
623
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам против. Даже още по-добре. Купили сме си пътека за тичане и кростренажор. Ще си развивам кулинарните умения и ще си работя от дивана. Давайте локдауна.
622
9
 
27
 
! Отговори
до веганиста преди 2 години
от миналата година чакаме да се сбъдне тая черна прокоба " яко да се мре" , но освен хипохондрици и сухи съчки другите не щат да *** и тва еНепоръбени шилета, не слушат кво им говори радиото...
621
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко 646, теб също няма да се трепят да те спасяват, а от днешната новина, че 1 сестра се грижи за 24 човека, да те побият тръпки. Докторът влиза веднъж, ако дойде въобще. Който е бил в болница, той знае...
620
8
 
22
 
! Отговори
елементарна логика преди 2 години
ТРАЕН ИМУНИТЕТ НЯМА!Щом няма, какъв е смисъл от ваксините, сладък?
619
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 645 Доста Ви накарах да вдигнете нивото, но т.р.олското у Вас не издържа - "иначе пак щяхте да настъпите мотиката". Какъв изискан изказ :) Какво стана с договорите? Последно "приключихте" ли ме, че се притеснявам :)
618
14
 
21
 
! Отговори
ненормален човек преди 2 години
Локдаун само за ваксърите, за нормалните хора - нормален живот.И да не си мисли тука някой ваксър, че като стигне до болницата и каже, че е ваксър, някой ще се претрепе да го спасява
617
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 638 "Вече Вие очаквате" Вече фантазиите ви се пренасят и върху останалите. Жалко, че така трябваше да си променяте думичките, които изпозлвате, иначе пак щяхте да настъпите мотиката. Май нямате повече какво да кажете. Фантазиите ви се поизчерпаха и взехте да се повтаряте. Хубвото е, че стана ясно, че освен с тях не разполагате с нищо друго. Честно казано, предвид хуса ви, очаквах повече, даже и да науча нещо, но съм бил твърде голям оптимист. Все пак, ако НЯКОГА намерите НЕЩО :))))
616
18
 
10
 
! Отговори
нормален човек преди 2 години
Локдаун само за антиваксърите, за нормалните хора - нормален живот.И да не си мисли тука някой антиваксър, че като стигне до болницата и каже, че е антиваксър, някой ще се претрепе да го спасява
615
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 635 Да, разбира се. Забравих, че само Вие можете да казвате нещо, защото сте истина от последна инстанция :) Но не помня как го доказахте :) Да се приравня с Вас :) Опазил ме Бог! Пак обсъждаме нивото ми :) Понеже не можахте да обясните защо ми изисквате доказателства, които са клаузи в засекретени договори. Пък и ме бяхте "приключили" :) Забравихте ли :)
614
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма никакъм КОВИД! Това е измислица на Сорос и американците. Заблуждават ни, че имало болни и умрели. Даже и Путин им повярва!
613
4
 
20
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Няма смисъл да се хабим да пишем тук!Яко си трие с голямата гумичка, всичко което не е изгодно на официалната пропаганда!В края на деня ще отчетем, че 90% от хората изразили мнение в сайта тук са безрезервно за локдаун, задължителна ваксинация и т.н.Айде да ви е честита свободата на словото! :)))))))))))
612
6
 
3
 
! Отговори
до 637 ДртПрч преди 2 години
нямаше да има никаква разлика, драги ми Прч-е, по правилно е тая година, защото има хора, които искат да се ваксинират. Отделно, от една година поне се повтаря ( от истински лекари, не магъри и т.н.) , че ТРАЕН ИМУНИТЕТ НЯМА!!!!
611
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 634 Вече Вие очаквате :) Опасението е желание да се предпазиш от това, което очакваш.
610
5
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Ако бяхте оставили всички да прекарат заразата миналата година, когато не засягаше деца, сега нямаше поне тях да ги мислим, ама вие - мерки, маски, локдауни и тем подобни глупости! Чакахте ваксините, а сега никой ги не ще тия ваксини. Егати простотията!
609
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците се скриха зад медиците ,които заради едната царица парица започнаха да цитират какво са написали фармацевтичните корпорации (не дребните фирми ).Едно и също нещо се превежда и заповядва на обикновенните жители . Авиокомпании, международни туристически агенции не са спряли работа въпреки предаваният от човек на човек вирус ВЪВ ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ! Има някакви продукти наричани ваксини ,но те не пазят от вирус ,а чисто бюрократчно осигоряват със сертфикаати и пср тестове (пср не е направен да открива ковид) за да продължат хората да обикалят харчат пари за компаниите .
608
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 633 "Аз мога да кажа същото," Можете да кажете, но това няма да го направи същото, а ако го кажете без да е, виж, това вече ще е опит за обида. Не, че ще се впечатля, но е забавно да ви коригирам опитите да се "приравните". Не сте на ниво за такова нещо. :)