Кацаров не изключва допълнителни ограничения заради COVID-19

Вероятно ще влязат в сила до няколко дни
265
Кацаров не изключва допълнителни ограничения заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че е възможно да бъдат обявени нови допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, които да влязат в сила до няколко дни”.

Още по темата

„Мерките не са решения, които аз взимам еднолично. Аз се доверявам на експертите. Ние споделяме и съгласуваме прилагането на мерките със засегнатите страни. Преди да предложим нови такива, те също ще бъдат обсъдени. Посоката, която голяма част от Европа е избрала е използването на Зелен сертификат за присъствие на публични места”, обясни той пред Нова телевизия.

Според него ситуацията е много сериозна, но няма място за паника.

„Здравната система е много добре организирана. Към този момент медиците се справят много добре със ситуацията, но това не означава, че тя не е напрегната. Следи много добре развитието на ситуацията”, коментира Кацаров.

Здравният министър добави, че властите продължават да разкриват легла за COVID болни, за да посрещнат нуждите на пациентите. Опитва се и внос на нов продукт за лечение на коронавирус, който не е разрешен за употреба в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо като има повече от 1 болен учител от КОВИД, децата продължават да ходят на училище и да имат по 1-2 часа общо на ден? От 5 клас нагоре не се налагало карантина, тъй като учителите ходели с маски ....
203
2
 
9
 
! Отговори
Промяната преди 2 години
в здравеопазването започна преди 6 месеца,когато един селски доктор започна да уволнява професори.Честито БЪЛГАРИ,раДев е промяната.
202
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само психо хората от БОЕЦ и Възраждане му вярват на този.
201
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров се провали по заръка на Радев. Но е оптимистичен и спокоен. Нали си е заработил парите за това несправяне.
200
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦРУ Комунистът никога не си признава грешките, защото Комунизмът винаги е прав, а когато не са грешки, а нарочно направени неща, съвсем не си сменя поведението.
199
3
 
15
 
! Отговори
ЦРУ преди 2 години
Кривата на Радев се движи НАДОЛУ! Имаше 2 правилни хода - смяна на Кацаров и Комитова. Той не посмя и сега ВЕЧЕ Е КЪСНО! Има още 2 - смяна на Рашков и изявление че К.Петков го е ИЗЛЪГАЛ (!?) И ПОДВЕЛ. И те трябва да бъдат направенидо 2-3 дни. Така че белия кон вече чака ГЕРБ!!!!
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вчера каза, че И двете е.
197
6
 
5
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Който иска да се дупчи. Значи е застрахован и няма да се разболее. Който не иска да се дупчи ще "страда". Всеки да решава. Защо мрът вакси "незнам". Защо все повече им се отключват заболявания . Информационно съгласие е отказ от права при появата на негативен резултат от отровата. При другите медикаменти го няма . Смъртноста от отровата е около 35 -40 на сто . Биг фарма не иска да я отчита . Няма аутопсии -няма доказателства а само ДУМИ
196
1
 
13
 
! Отговори
Вчера каза, че преди 2 години
нови мерки не се налагат и се скара на лекарите, които "разпространяват неверви твърдения", че нещата са извън контрол. Днес - ще има нови мерки, защото "ситуацията е много критична". А неговите "експерти" само броят трупове и сравняват броя на умрелите преди и сега, тоест колко добре се справя той като министър в сравнение с предишните и колко по-малко жертви има у нас спрямо Руммъния и Сърбия. Не мога да разбера дали е ментално ощетен несретник или е пълен некадърник и наглец, или и двете!
195
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Силви "Никой не ме кара насила да си оперирам тумор." Тук не стои въпроса за това дали някой ви кара да си опрерирате насила тумор, а за информираното съгласие, което давате, за да ви се извърши една медицинска процедура. Според антиваксърите, даването на такова означава, че има нещо "съмнитело". Практиката показва, че това е стандартен подход, защото в медицината 100% гарантирани неща НЯМА и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.
194
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Въведат ли ограничения Рундю губи изборите от раз.
193
4
 
4
 
! Отговори
Силви преди 2 години
Благодаря за отговорите ви, оценявам го.Но не стоят така нещата.Никой не ме кара насила да си оперирам тумор.Прочетете Закона за здравето и по-конкретно частта за ваксините.И още нещо, има разлика между ваксина и имунизация.Още веднъж ви благодаря оценявам всеки опит за конструктивен диалог. Разделението на ваксърии антиваксъри е в наш ущърб. Не смятам да го подклаждам.
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Числата са си числа и всеки ги тълкува по различен начин. Политиците както им е изгодно , лекарите по степента на натовареност, болните в зависимост от общото им здраве, а на умрялите не им пука!
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Уточнение Всъщност, е назначен ГЛАВНО за да докара здравна криза точно около изборите, за да подпомогне преизбирането на Фигуранта. Уволненията са си рутинни при комунистите, ако не бееше той, щеше да е някой друг. За да прокараш антиваксърските мерки обаче, ти трябва антиваксър, който е гьо-нсурат и е убеден, че това е "правилно": за да издържи на обществения натиск, който се засилва и ще продължава да се засилва. ДС добре са му избрали на Радев "здравния" министър.
190
0
 
15
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Кацаров е назначен от Радев не да допринесе нещо в здравеопазването или да овладява здравни кризи защото този човечец няма необходимите компетенции. Той е включен в служебното правителство (както и другите министри!) за да ДА ЧЕГЪРТА всички медицински работници, заподозрени, че имат симпатии към ГЕРБ и особено ББ.
189
2
 
4
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Какво сте ги разкоментирали числата, те не казват много - това са просто числа, много било, ем много е, да не би преди Короната да сме били безсмъртни, най-здрави у Европата, с висока продължителност на живота??? - Какво, не сме били, не може да бъде! При беднотия, огромен процент стари и болни хора, как да няма смъртни случаи, който му е интересно да види факта, че средната възраст на починали С ковид по цял свят е с по 2-3 години над средната продължителност на живота?!?
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до свободен си Така не се смята намаляването на населението, защото не включва емиграционните и имиграционните процеси. Неграмотен си, но това не ме учудва, като се има предвид, че само повтаряш едно число, споменато от един друг *** и рушител - Слави Трифонов. Явно ти е идол, а от чалгари такова "знание" може да се очаква. Сега вече се чувствай окончателно свободен да изчезнеш, и да не се излагаш повече.
187
0
 
4
 
! Отговори
до свободен си преди 2 години
Наври си данните на Световната банка, знаеш къдеСпоред НСИ числата са различниСредно годишна раждаемост за периода около 70 000, средна смъртност около 110 000резултат -40 000.Умножаваш по десет години и хоп 400 000, Ай, свободен си и ти.
186
4
 
11
 
! Отговори
Честито преди 2 години
Братя българи, отново имаме повод за всенародно веселие. От днес България е на четвърто място в света по умрели на милион. Нека се отдадем на заслуженото празненство, но и да не пропуснем да поставим нова цел: третото място е реално и постижимо. Още около 3000-3500 сухи съчки и сме в челната тройка. Дерзайте!
185
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А преди ГЕРБ Не позна. Обърнал си числата: По данни на Световната банка през 2000 година сме били 8.17 милиона. През 2010 - 7.4 милиона. През 2020 - 6.9 милиона. Пробвай пак с някоя друга лъжа. Само исках да те оставя сам да се вкараш в капана. Ето сега ФАКТ: при ГЕРБ има по-малко намаляване на населените отколкото преди ГЕРБ. По данни от Световната банка. Свободен си.