Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19

Нараства нивото на антисемитизъм и екстремизъм, заяви председателят на EJC
Обновена: 14 окт 2021 12:08 | 14 окт 2021 10:43, Петя Славова
179
Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Теориите на конспирацията, обвиняващи евреите за автори на пандемията от коронавирус или на използването на последствията в тяхна полза, се разпространяват все по-широко през последната година, заяви Вячеслав Моше Кантор, председател на Европейския еврейски конгрес (EJC), предава БГНЕС.

"През последната година теориите на конспирацията станаха широко разпространени, същността на която се свежда до факта, че евреите, еврейският народ или държавата Израел изостават или печелят от пандемията, като провеждат мащабна кампания за ваксинация", каза той каза по време на пленарна сесия на Международния форум в Малмьо, посветена на запазването на паметта за Холокоста и борбата с антисемитизма.

Той също така изрази дълбока загриженост за нарастващото ниво на антисемитизъм и екстремизъм по целия свят. Според ръководителя на Конгреса младите хора са особено податливи на антисемитска дезинформация.

Международният форум в Малмьо трябваше да се проведе през октомври 2020 г., 75 години след края на Втората световна война и освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, но бе отложен заради COVID.

Форумът събра държавни и правителствени ръководители, изследователи, експерти и представители на гражданското общество от близо 50 държави. Форумът беше организиран от шведския премиер Стефан Льовен.

Сред участниците бяха кралят на Швеция Карл XVI Густав и кралицата на Швеция Силвия, президентът на Израел Ицхак Херцог, президентът на Румъния Клаус Йоханис, министър -председателят на Ирландия Мичол Мартин, както и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конспиратовините теории се оказват истина след месеци или след години.
92
10
 
0
 
! Отговори
Ний над всичко преди 2 години
Бай *** Балкански - предводителят на Четвъртия Райх! ХАИЛ!
91
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До USA Щатите дадоха най много жертви на китайския вирус , това как си го обясняваш, или просто си путинско куче? Вироса е дело на Китай и беше разпространен от Китай по света, когато вътрешните полети там бяха ЗАБРАНЕНИ, но с пълна сила китайци от заразената вече провинция пътуваха с НАМАЛЕНИ цени на самолетните билети по цял свят! Това е проверим ФАКТ, какъвто е и ФАКТА че СЗО скри размера на заразата и смъртността за цели ТРИ месеца! Ето това са провери ми ФАКТИ а не конспиративни теории!
90
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреин да отрича да е замесен в нещо, нищо ново под слънцето.
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите, Израел, Мосад, Цахал... нямат нищо общо с конспирацията.
88
2
 
10
 
! Отговори
USA преди 2 години
ОСОБЕНО Е ВАЖНО ПРИСЪСТВИЕТО НА ШФЕЦКАТА ПОДКРАЛИЦА......ХИХИХИХИ !.......И УРСУЛКА !........ХЕХЕХЕХЕХЕ !......А ЗА ХОЛОКОСТА МОЕ САМО А МИСЛИТЕ ШЕ ВИ РАЗКАЗВАТ ВИЦОВЕ !......ЕВРЕЯ НАПРАИ МНО ГЕРОИЧНИ ФИЛМИ ЗА ТОВА......ПРИМЕР......СПАСЯВАНЕТО НА РЕДНИК РАЯН !......МИ ЕВРЕИ ПОРЪЧКА.....КОТУ ТЕЯ ДЕТУ НОСАТ ПИЦИ !.......
87
0
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
"...заяви председателят на EJC" -> EJC = Една Жена Каза :D
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питанка ???? Късно започвате да ги забелязвате 14/15 от хората на Ленин са такива. Съветската власт се оглавява още през 1917 г. от такива. Дори Лейба Бронщайн се присъединява към тях с огромна сума, събрана от американските ционисти. Знаете ли под какво име го познават всички?
85
3
 
3
 
! Отговори
USA преди 2 години
До Анонимен 94 МОСАД НЕ Е ТАМ.......МОСАД У БУЛГАРИЯ ПОЛЗВА ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ !
84
2
 
6
 
! Отговори
USA преди 2 години
СА ЗА ВИРОСА......ТОЯ ТАКА НАРЕЧЕН ВИРОС Е САЗДАДЕН НА ФИЛИПИНИТЕ У ЛАБОРАТОРИЯ НА ЦРУ......ТРЕАШЕ А ТУРАТ КИТАИ У ДОЛНА ПОЗА И *** ПУШТИЯ ВИРОСА У КИТАИСКИ ГРАД УХАН.....ОБВИНИХА КИТАИЦИТЕ ЗА ВИРОСА......НО......КИТАИ СЕ ИЗЧИСТИ И ОЦЕЛЯ......ПОСЛИ ТРЕСНАА ИНДИА........А БЕДНАТА УИРОПЯ БЕШЕ РАЗМАЗАНА !.....
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно ли имат офис на МОСАД срещу Японският хотел в София!?
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно сме близо до истината, щом се събраха на събитие от такъв калибър за да отрекат всичко.
81
1
 
6
 
! Отговори
А БГ им се кланят преди 2 години
Тези са залели пазарите с терористичен шпионски софтуер за изтезания - Съркъл, Пегас и много други, просто ни убиват!
80
0
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Евреинът Уди Алън най-добре иронизира евреите във филмите си
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питанка ???? 87 Точно така, само че са ционисти. Всички назначени олигарси в Русия са слуги на ционизма. Начело с диктатора Путин.
78
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маларийните комари са специален вид комари създадени и обучени от евреите да пренасят заразата и да убиват хората!!
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power 83 Мда, а ако имахме свободни медии и нямахме т,р,олове, нямаше да сме на 112-то място по свобода на словото, дежурен ***.
76
1
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
До Питанка ????? ........НЕ ЛАЗИ ПО ЛИСТОТО ШО МОЕ А ПАДНЕШ НА АСФАЛТА !
75
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите създават атомната бомба и я пускат над Япония!!
74
17
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
При 3 милиарда ваксинирани хора които вярват в науката и медицината .. шанса на 1 милион български антиваксъри да са прави е нищожен да не казвам клонящ към нулата.Ако българина беше умен и прав във всички неща които прави то нямаше да е последен по всичко в ЕС. Най-ниски заплати, най-мръсния въздух, най-старите коли, най-голяма смъртност от всичко не само ковид .... има ли смисъл да продължавам. Но глу павото магаре си е глу паво :)