Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19

Нараства нивото на антисемитизъм и екстремизъм, заяви председателят на EJC
Обновена: 14 окт 2021 12:08 | 14 окт 2021 10:43, Петя Славова
179
Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Теориите на конспирацията, обвиняващи евреите за автори на пандемията от коронавирус или на използването на последствията в тяхна полза, се разпространяват все по-широко през последната година, заяви Вячеслав Моше Кантор, председател на Европейския еврейски конгрес (EJC), предава БГНЕС.

"През последната година теориите на конспирацията станаха широко разпространени, същността на която се свежда до факта, че евреите, еврейският народ или държавата Израел изостават или печелят от пандемията, като провеждат мащабна кампания за ваксинация", каза той каза по време на пленарна сесия на Международния форум в Малмьо, посветена на запазването на паметта за Холокоста и борбата с антисемитизма.

Той също така изрази дълбока загриженост за нарастващото ниво на антисемитизъм и екстремизъм по целия свят. Според ръководителя на Конгреса младите хора са особено податливи на антисемитска дезинформация.

Международният форум в Малмьо трябваше да се проведе през октомври 2020 г., 75 години след края на Втората световна война и освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, но бе отложен заради COVID.

Форумът събра държавни и правителствени ръководители, изследователи, експерти и представители на гражданското общество от близо 50 държави. Форумът беше организиран от шведския премиер Стефан Льовен.

Сред участниците бяха кралят на Швеция Карл XVI Густав и кралицата на Швеция Силвия, президентът на Израел Ицхак Херцог, президентът на Румъния Клаус Йоханис, министър -председателят на Ирландия Мичол Мартин, както и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази статия,тества преброяването на дивите зайци.Аз чукчи и лови риба.
72
2
 
7
 
! Отговори
USA преди 2 години
КВО ЗАГЛАВИЕ ! А ? ЕВРЕЯ ГУЗЕН !.......САБРАЛ ЕВРЕИТЕ ШФЕЦКИ И МОШЕТА РАЗНИЕ А СЕ ПИТА.......ТОЛКО ЛИ СМЕ ЛОШИ ?
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76 Точно така, само че ционистите.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питанка ????? Очевидно знаем, hначе биха ли му поверили Русия.
69
8
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Останалата статистика: За тези над 65 годин 90% шанс за избягване на смърт или тежък ковид. Ако си без ваксина и си над 65 години то шанса ти е 22 000 към 2 000 000 за смърт. За тежко каране е няколко пъти отгоре. Бъдете умни ! Земята не е плоска както твърдеше онзи ден един конспиратор. Плосък е мозъка му :)
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според една теория, която четох, евреите всъщност са издигнали Афолф Х. за канцлер на Германия. И също така те създават холокост и дават началото на Втората световна война.
67
9
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Те все още са конспиративни :) Вече има 3 милиарда ваксинирани. В момента 1 на 3 000 000 е отказа на Пфайзер. За сравнение при ваксината за детски паралич е 1 на 100 000 тоест ваксината за детски паралич е 30 пъти по опасна от дефект.
66
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък няма конспиративни теории, които свързват например португалците със създаването на коронавируса? Защо все евреите биват свързвани с такива работи? Може би защото ръководителите на всички фирми, произвеждащи ваксини, са евреи?
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 Едни от най-силно подложените на манипулация и в същото време едни от най-неподатливите на манипулиране :) *** :)
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърденията за странични ефекти при ковид ваксините също бяха "конспиративни" теории доскоро.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конспиративни теории отричат връзката на евреите със създаването на COVID-19
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 Това е, заради начина, по който забогатяват :) Не случайно е казано от един от тях: "Войната е еврейската жътва".
61
0
 
21
 
! Отговори
Добре ама преди 2 години
нещо в последните две години много конспиративни/ каква удобна формулировка/теории станаха реалност, та не знам?!?
60
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са едни от най-манипулирания нации по света.Вината си е наша и на никой друг.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стрина Петя сама ли ги измисля тези или главния редактор я кара.
58
1
 
15
 
! Отговори
Продължение преди 2 години
Ционистите са хора от всякаква народност, които изповядват сектантски особена разновидност на юдаизма. Те се самонаричат евреи, за да се възползват от обвиненията в антисемитизъм, когато правилно бъдат посочени, като виновници за гнусните си деяния. Те, обаче не са семити, така че не могат да се оплакват от антисемитизъм. Още повече, че самите те са антисемити, тъй като подклаждат и поддържат братоубийствените войни между евреи и араби. И стоят в основата на проекта за т.нар. Холокост.
57
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, на Бaй *** и на обслужващата класа по цял свят винаги са им виновни успелите и богатите. Нищо ново и интересно.
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 54 55 Той е говорителят им в момента, но не е главатарят. По принцип с думата евреи наричаме няколко групи хора: 1. хора, които са евреи по народност - много малко са, защото голяма част от етническите евреи са приели исляма и днес ги наричаме палестинци, по принцип разликата между евреите и арабите е в религията, те са родствени народи; 2. хора, които са от всякакви народности или смесени бракове, които изповядват юдаизма - такива има даже африканци, може да има и българи; 3. ционисти
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злите езици говорят, че зад коронавируса стои Банката за международни разплащания, а тя се контролира от семейство Ротшилд. Януари почина внезапно Бенджамин Родшилд без да е имал оплаквания за здравето си. Твърди се, че просто е избрал да изчезне, за да не му потърсят сметка.
54
1
 
3
 
! Отговори
махарадж преди 2 години
Щом са толкоз умни та ни управляват кво заслужено си е приближават ни до Божествената частица