Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска

80% от хората в Сингапур са ваксинирани, но и там ситуацията е тревожна
14 окт 2021 13:55, Петя Славова
101
Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масовата ваксинация не може напълно да спре разпространението на коронавируса, но може да даде възможност рискът от усложнения и смъртност да бъде сведен до минимум. Мнението е на ръководителя на отделението по инфекциозни болести на болницата Хуашан в Шанхай - Джан Уенхонг. Директорът коментира вижданията си по време на Международната седмица на биофармацевтичната индустрия (IBIWS), проведена в метрополиса, съобщи сайтът Dii Saijing.

Още по темата

"В момента целите на ваксинацията вече са претърпели промени. Вече е пределно ясно, че не можем да контролираме напълно разпространението на болестта чрез ваксинация. Основната цел на ваксинациите е да се намали до минимум рискът от усложнения", каза експертът. Джан Уенхонг посочи Сингапур като пример, където нивото на имунизация на населението надвишава 80%, но броят на заразените расте лавинообразно, предава БГНЕС.

"Виждаме, че в Сингапур над 80% от жителите са получили и двете дози ваксина, но все още не виждаме доказателства, че епидемиологичната ситуация се е нормализирала. Напротив, виждаме, че след като Сингапур отхлабва мерките в локдауна, има постоянно увеличение на броя на заразените", допълни експертът. Същото е и в САЩ - с увеличаване на броя на ваксинираните се отбелязва и увеличаване на броя на заразените, получили и двете дози от препарата срещу вируса.

Експертът, обаче, потвърди, че ваксинацията е необходима: „Въпреки факта, че мутациите на новия коронавирус са довели до увеличаване на заболеваемостта, благодарение на ваксинацията в някои страни смъртността вече е спаднала до доста ниско ниво“, каза Джан Уенхонг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
10
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Така е, а същото е и като се надрискаш и си с ***.Тогава гащите спират акото и осирането е по-ниско.
45
2
 
9
 
! Отговори
Н. Генов преди 2 години
Странно, Zhāng Wénhóng, който е цитиран в статията е много известен в целия свят медик, не се намира обаче подобно негово изказване. Сайта Dii Saijing, който е посочен като източник на новината също е неоткриваем. В статията липсват линкове към оригналната новина, която са цитирали. Най-вероятно всичко написано е точно така...
44
3
 
13
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИЯ преди 2 години
ЗАГЛАВИЕ "Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска". - - - СЛЕД ТОВА ЧЕТЕМ "Мнението е на ръководителя на отделението по инфекциозни болести на болницата Хуашан в Шанхай". - - - ВЪПРОС: Г-ДА ЖУРНАЛИСТИ, ОТ КОГА ЛИЧНОТО МНЕНИЕ НА НЯКОГО СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО ФАКТ В ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА? ТОВА СЕ НАРИЧА МАНУПУЛАЦИЯ! КЪДЕ ИМА КЛИНИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ, КОЕТО ДА ПОТВЪРЖДАВА ТЕЗАТА - НЯМА! А ВИЕ Г-ДА ЖУРНАЛИСТИ ИЗОБЩО ПРОВЕРИХРЕ ЛИ ДАЛИ ИМА ТАЛОВА ЛИЦЕ В СИНГАПУР, ДАЛИ Е ЛЕКАР..?
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жоро, пяна пускаш от бяс. Нямам вина, че си се набол. *** се боцни и срещу бяс, че е страшно около теб.
42
12
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
До Анонимен 41Различаваш се от мен по наличието на говежди мозък. Ако щеш се ваксинирай, какво ми дреме на мен. Да не би да си последния де.б.ил на света? На си. Такива като теб с лопата да ги ринеш.
41
2
 
6
 
! Отговори
дребна подробност преди 2 години
Само, че китайците имат ваксина. Само те.
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато бях млад и толкова наивен колкото вас, филмите в кината имаха кинопрегледи.В един такъв разказвака как до 10 години грипът ще изчезне защото учените разработотват ваксина. Ей, така старците седим и се сещаме за разни работи, кога в темата, кога - не...
39
11
 
2
 
! Отговори
Ъм преди 2 години
Сингапур? Сингапур имат едноцифрени числа жертви при сходен на нашия брой новозаразени...
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 Изобщо пчелни продукти - прашец, прополис; зеолит, медицински гъби и др.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жоро: Е как бе, различавам се от теб по наличие на мозък. Няма да се ваксинирам.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ворусите са разумна форма на живот. Много по-разумна от човека.
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале, мале... Някакъв плиткоумец долу вика да се пие антибиотик срещу КОВИД и готово... Леле, леле... После защо ли бачка за жълти стотинки и цял живот е опашкар?! Понеже всичко знае, как защо.
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината само предотвратява симптомите, те си го казват. Затова ваксинираните са super spreaders - болен си, заразен си за другите, но не знаеш и не си си вкъщи. Затова в много ваксинираните страни има висока заразяемост.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 32 а бързо убиване на ковид с алкохол
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти защо изобщо си мислиш, че ще бъде победена?
31
6
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
До Анонимен 31Точно ти не се различаваш по нищо
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха добро утро,тая бързо мутираща гад трудно ще бъде победена с ваксини,крайно време е да си го признаем!
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
здрав имунитет се гради с: чесън, джинджифил, сурови ядки (кашу, бадеми, орехи, лещници), мед вместо захар, копър и магданоз
28
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово се ваксинират г.оведата от ветеринари. Хората няма да се ваксинират, защото се различават от г.оведата по наличие на развит мозък.
27
3
 
14
 
! Отговори
СЪ-МНЕНИЕ преди 2 години
Според скромните ми наблюдение и ваксинирани и неваксинирани си го карат Ковид и тежко и леко. Аз поне за момента разлика не съм забелязал. За съжаление вече знам двама, които бяха ваксинирани и изкараха, т.е. не изкараха Ковид, въпреки надлежните лекарски усилия. Но бяха в изключително тежко състоянние. Освен това ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО, в статията се изказва лично МНЕНИЕ на лекар, а не резултат от клинично изследване! ЗАТОВА ПО-ДОБРЕ Е ДА НЕ СЕ ДЕЛИМ!