Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска

80% от хората в Сингапур са ваксинирани, но и там ситуацията е тревожна
14 окт 2021 13:55, Петя Славова
101
Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масовата ваксинация не може напълно да спре разпространението на коронавируса, но може да даде възможност рискът от усложнения и смъртност да бъде сведен до минимум. Мнението е на ръководителя на отделението по инфекциозни болести на болницата Хуашан в Шанхай - Джан Уенхонг. Директорът коментира вижданията си по време на Международната седмица на биофармацевтичната индустрия (IBIWS), проведена в метрополиса, съобщи сайтът Dii Saijing.

Още по темата

"В момента целите на ваксинацията вече са претърпели промени. Вече е пределно ясно, че не можем да контролираме напълно разпространението на болестта чрез ваксинация. Основната цел на ваксинациите е да се намали до минимум рискът от усложнения", каза експертът. Джан Уенхонг посочи Сингапур като пример, където нивото на имунизация на населението надвишава 80%, но броят на заразените расте лавинообразно, предава БГНЕС.

"Виждаме, че в Сингапур над 80% от жителите са получили и двете дози ваксина, но все още не виждаме доказателства, че епидемиологичната ситуация се е нормализирала. Напротив, виждаме, че след като Сингапур отхлабва мерките в локдауна, има постоянно увеличение на броя на заразените", допълни експертът. Същото е и в САЩ - с увеличаване на броя на ваксинираните се отбелязва и увеличаване на броя на заразените, получили и двете дози от препарата срещу вируса.

Експертът, обаче, потвърди, че ваксинацията е необходима: „Въпреки факта, че мутациите на новия коронавирус са довели до увеличаване на заболеваемостта, благодарение на ваксинацията в някои страни смъртността вече е спаднала до доста ниско ниво“, каза Джан Уенхонг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"може да даде възможност рискът от усложнения и смъртност да бъде сведен до минимум." Може? Може да даде възмо? Риили?
5
5
 
23
 
! Отговори
Коронаклоун преди 2 години
Какво ще правим с тази опорка ако Кунчев или Стела Балтова вземат че гушнат букета? Ще ги изкараме че са с купен сертификат, нали?
4
2
 
27
 
! Отговори
Малоумен преди 2 години
Нали беше конспирация
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пък да е масова по 1000 ваксини и то втора доза. Свършиха слабоумните, които искат да се боцкат, почвайте ги на трета доза.
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
T.e, никога няма да се върнем към нормалното...
1
2
 
27
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Не стана ясно каква е смъртността сред ваксинираните там !!!___Не е много полезна тази статия или не дават информация ?!