София е в тъмночервената зона, влизат в сила нови противопепидемични мерки

Учениците остават в клас, директорите ще решават кога да преминат към ротация
14 окт 2021 07:10, Анисия Иванова
140
София е в тъмночервената зона, влизат в сила нови противопепидемични мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новите противопепидемични мерки в София влизат в сила от днес. Това се налага, тъй като столицата вече е в тъмночервената зона.

Спират присъствените занятия в езикови школи и образователни центрове. Учениците остават в клас, но директорите им трябва да следят заболеваемостта и ако тя се увеличи, да преминат към ротация на класовете. Децата до 18 години могат да посещават молове само с придружител.

Кина и театри могат да работят при 30% заетост на местата. Правилото важи и за всички културни мероприятия в София. Танцовите школи затварят. В музеи и галерии се въвежда правилото да се допуска по 1 човек на 8 квадратни метра. Груповите туристически пътувания спират. Спират тиймбилдингите, забранява се провеждането на събори и фестивали.

Сватби и кръщенета са разрешени с до 15 души на закрито и 25 на открито. Заведенията ще работят от 7.00 до 23.00 ч. Допускат се до 6 души на маса при спазване на дистанция от 1.5 метра. Фитнес залите ще работят с капацитет от 30%.

Въвежда се еднопосочно движение на пазарите. Маските за клиенти и продавачи са задължителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
5
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Може ли някой от тия здравни умници да ми обясни защо затварят езиковите школи?Как го виждат това дистанционно и знаят ли,че родителите предплащат това обучение и то с немалки суми.Къде видяха риска,когато тези групи са по десетина деца,а не го видяха в класове с по 30 деца? Всичко е толкова извратено, че трудно задържам гнева си. Какъв е тоя цирк със сертификатите? Ако си ваксиниран може,ако не си не може. Ваксинираният може ли да придобива вируса, т. е. да е вирусоносител?Да, може. Ами тогава?
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм в пипитена зона!
119
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да си е забравил синьо - металик БМВ, рег. СТ 6470 ВХ пред блок 16 в София, "Младост 1"? Че не мърда от там вече с месеци и заема ценно паркомясто?
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро телешкият ви възторг ще секне ,когато ви накарат да влизате в магазин с розов сертификат и когато заплатата ви идва само и единствено през минат сертифициран тест на Графенов Скенер , показващ позитивна първа втора и трета доза.
117
0
 
1
 
! Отговори
Та в кой Бог вярваш? преди 2 години
До Анонимен В писанието е казано: "Божието Богу, кесаревото-кесарю..."
116
0
 
0
 
! Отговори
До 124 преди 2 години
Ахахаххаха и ти си пускаш детето на училище при ^^ур0дите^^ вие напълно сте откачили
115
0
 
6
 
! Отговори
malart преди 2 години
Нещо промоутърите на бизнесите на фарма мафията са се превъзбудили и реват за наказания като чекист срещу кулаците
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не влиза никъде, в училището на сина ми повечето от учителите са болни, децата имат по 1-2 часа на ден и директорката обяснява, че не подлежат на карантина, тъй като учителите ходят с маски
113
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката под статията, на която се вижда как на всички в този МОЛ маските им висят под носовете, казва повече от достатъчно за спазването на мерките.
112
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са никакви мерки и така няма да стане. Навън само с ваксинационен сертификат, това е. Слабоумните антиваксъри вкъщи. Те са като плъхове, разнасят зарази и трябва да се изолират.
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не знам проблема в градския транспорт как ще го решат. Ако имаше как, бих качила тук снимка на добре претъпкания автобус сутрин, с който пътувам за работа. По обяд е същата картинка, когато учениците отиват на училище. С маски и без маски, кихат, кашлят във врата ти, за какви мерки говорим изобщо?
110
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашта мама лъжци слуги на сатаните с този вирус целта ви е ваксиниране и за Какво????????/Вируси винаги е имало НАЙ ГОЛЕМИЯТ Е НЕВЕЖЕСТВОТО НА ХОРАТА И ТОВА ЧЕ СА СПРЕЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТ!това е новия световен ред! а немислещото население от човеци изпълнва и се подчинява.Да приемаш един вирус една лъжа създадена за да ви управлява а да не приемаш Бога най милото твоят вашият СЪЗДАТЕЛ! ВИЕ НЕ ЖИВЕЕТЕ В БОГ ЗАТОВА СТРАДАТЕ
109
3
 
11
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
Сигурно е чисто съвпадение, но тези мерки ни ги изсипаха точно месец преди изборите. Както направиха и при предишните два избора.
108
1
 
1
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
До реалистЯвно си се ваксинирал и си оцелял...засега! Но след година, две , три...
107
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май трябва да върнат 3000 лева глоба за неносене на маска покриваща носа и устата.
106
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди три месеца 70% от лекарите бяха ваксинирани, но зомбирания страхуваш се да се ваксинира, твърди, че 70% от лекарите не били ваксинирани.
105
12
 
8
 
! Отговори
НЕ НЯМА ! преди 2 години
НЕ спазвам никакви мерки ! Преди месец се опитаха да ми направят глоба, е с опита си останаха, иначе щяха да страдат !
104
7
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Ако в една държава половината медицински работници и 70% от учителите не се ваксинират,какво да очакваме от стадото?...
103
7
 
29
 
! Отговори
данчо преди 2 години
Градският транспорт и магазините са пълни.Значи от мерките няма никакво значение.Стига с този медицински фашизъм.
102
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората с робска психика да продължават да спазват тези абсурдни мерки, ама да не въвличат в параноите си и нас, нормалните.