СЗО: Ваксинацията не трябва да е изискване за влизане в страна

Това водело до голям хаос и дискриминация
14 окт 2021 09:15, Анисия Иванова
26
СЗО: Ваксинацията не трябва да е изискване за влизане в страна
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация не подкрепя изискването на определени държави ваксината срещу коронавирус да бъде предпоставка за влизане в страната.

"Съгласно международните здравни разпоредби ваксините трябва да бъдат одобрени от СЗО и да бъдат достъпни за абсолютно всички, преди да бъде въведено такова изискване те да се считат за предпоставка за пътуване", съобщиха от пресслужбата на организацията.

В тази връзка СЗО "не подкрепя използването на доказателства за ваксинация (сертификат) като предпоставка за международни пътувания заради дискриминационния достъп на ваксините до хората в богатите и в по-бедните страни“.

Пресслужбата припомни изявлението на генералния директор на СЗО Тедрос Адан Гебрейесус, който обърна внимание на отказа на някои държави да приемат ваксинирани с нерегистрирани ваксини граждани, въпреки че препаратите са одобрени за спешна употреба. Това води до голям хаос и дискриминация, напомни Гебрейесус и добави, че всички ваксини, одобрени от СЗО, са "безопасни и ефективни" за предотвратяване на тежки заболявания и смърт.

Към днешна дата СЗО препоръчва седем ваксини за спешна употреба в борбата с пандемията. В допълнение, заявленията за одобрение на още 13 препарата, включително руския Спутник V и ЕпивакКорона са на различни етапи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
СЗО го играят доброто ченге а мунчев лошото, нека да видим ще му набият ли канчето
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрютро СЗО
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се кой лъже СЗО или производителите на ваксини. Според СЗО всички одобрени от тях ваксини са безопасни и ефективни. Според листовките на Пфайзер и Модерна няма такова нещо. На тях пише, че ефикасността и безопасността не са потвърдени. Пфайзер - страница 19, Модерна - страница 15. хахаха ... Цир_кът продължава... :)
17
0
 
5
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Кунчев се скри и Кацаров е новия ковит вожд
16
6
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
О напротив ! Трябва. За да се научи Ганча !
15
0
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Варенето на жабите продължава:Пресслужбата припомни изявлението на генералния директор на СЗО Тедрос Адан Гебрейесус, който обърна внимание на отказа на някои държави да приемат ваксинирани с нерегистрирани ваксини граждани, въпреки че препаратите са одобрени за спешна употреба. Това води до голям хаос и дискриминация, напомни Гебрейесус и добави, че всички ваксини, одобрени от СЗО, са "безопасни и ефективни" за предотвратяване на тежки заболявания и смърт.
14
1
 
17
 
! Отговори
До глобалистите преди 2 години
Този цирк го играете втора година вече - еди какво си не трябвало, а под масата давате пари на така наречените "правителства" за да правят точно обратното. Като се мине един етап започвате със следващия по същата схема. Така стана с парцалите, после бяха псевдо-тестовете, сега са наред уж-"ваксините". Не знам за другите държави, но в Бг малoумницитe и uдuoтuтe се изчерпаха., така че тази пропаганда само може да ме радва, защото има обратен ефект.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що бе? Щото техните подметки не са вакснати и няма да ги пускат да дават наклон на ... Правителствата. Как па се загрижили. Ама за магазина за хранителни стоки задължителна . Дева цървулите.
12
0
 
15
 
! Отговори
... преди 2 години
Тия от СЗО могат ли най-после да решат какво искат. Щото започнаха много да си сменят позицията. Ту тъй, ту иначе. Всички да се ваксинират, ама няма нужда. Трябва глобален локдаун, ама ако може да не го правите щото ще умрат хора от глад повече отколкото от ковид. Носете маски, ама няма смисъл. Вируса се предава само с директен контакт, ама всъщност не. Не идва от Ухан, ама всъщност от там е!
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В тази връзка СЗО "не подкрепя използването на доказателства за ваксинация (сертификат) като предпоставка за международни пътувания заради дискриминационния достъп на ваксините до хората в богатите и в по-бедните страни. А зашо изискването за сертификат за ресторант ,театър ,университет и т.н. не е дискриминация ,а само за влизане в някоя страна е ? Май "мерим с два аришна " Самото изискване на сертификат за каквото и да е ,е дискриминация .
10
0
 
13
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Добър ден СЗО!
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терминологията няма да я оспорваме, но "експериментална течност" и "ваксина" са различни понятия.
8
1
 
12
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
До: номер 7 Е, благодаря сърдечно за пожеланията, но съм още жив. И здрав на всичкото отгоре!
7
0
 
41
 
! Отговори
Къде е логиката? преди 2 години
Явно търся логика там, където такава няма. - Нямам нищо против ваксините.- Не съм антиваксър.- Не преча на никого, който иска да се ваксинира да го направи.- Не се ваксинирам най-малкото, защото не желая да се ваксинирам с експериментална ваксина. Ако беше напълно одобрена, щях да се замисля. Но докато одобрят някоя ваксина напълно, пандемията ще свърши.- И виждам, че и ваксинираните могат да сеят зарази. Да, сигурно им помага да не се разболеят тежко и умрат, но сертификатите са ненужни!
6
0
 
31
 
! Отговори
Къде е логиката? преди 2 години
Или както имаше една шопска мъдрост: "Ти му говориш, оно си pyпа ли pyпа"!Къде видяхте тук конспирации? Кой говори за чипове? От Световната Здравна Организация обявяват, че измислените т.нар. "сертификати" са безумие и абсурд, но не! Докторите ни обвиняват че сме вярвали в "конспиративни теории"!В нищо не вярвам, а виждам - суперваксинирания Ангел Кунчев сам се изолирал, като обявил че имал симптоми на коронавирус, и сега продължават да ни убеждават, че ваксинираните не заразявали никого!
5
0
 
5
 
! Отговори
Димитрий преди 2 години
Тук има българска следа.Как иначе ще си обясним позицията им?Тия ЗНАЯТ ли КАКВО искат?
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехааа, какво стана? Ваксините не са одобрени от СЗО? Ваксърите, какво стана, бе?
3
0
 
31
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
СЗО, колко сте долнопробни!?
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксина е равно на смърт
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ваксинираните дето разнасят вируси хич не трябва да пътуват.