Вървим на зле, почти всеки с температура е с COVID-19!

Лекар: COVID зоните са добре замислени, но лошо функциониращи
Обновена: 14 окт 2021 15:59 | 14 окт 2021 15:53, Елка Василева
105
Вървим на зле, почти всеки с температура е с COVID-19!
Снимка: архив, БГНЕС

"Връща се старото положение, когато почти всеки, прекрачил прага на кабинета ми с температура, е с COVID-19. Вървим на зле!". Това каза д-р Валентин Янев, личен лекар, пред БНР.

Той подчерта, че при Делта варианта не винаги се губи обоняние и вкус, което прави трудно различаването на коронавируса от грипния вирус, характерен за сезона.

Още по темата

По думите на д-р Янев COVID зоните са добре замислени, късно създадени и лошо функциониращи.

"Тези COVID зони не могат да изпълнят работата, за която са създадени. Трябва да има персонал, да разполагат с рентген, с лаборатория, тестове и лекари. Мои пациенти, които са потърсили помощ в COVID зони, ми казват, че не са получили такава. Пак работата ще трябва да я свършим ние, личните лекари. COVID зоните са нежизнеспособни - трябва да работят, а не само на хартия. Аз не съм усетил облекчение от съществуването на COVID зоните" каза лекарят.

Д-р Янев беше категоричен, че безплатно лечение и лекарства в COVID зони няма, а пациентите всичко се плащат.

"Ако тези хора минат през моя кабинет, аз мога да им направя безплатно рентген и да им пусна безплатно тест, когато подозирам COVID, но това дали става в COVID зоните - не. Тоест идват пак при нас", обясни той.

Лекарят изказа съжаление, че в България се допусна антиваксърски и конспиративни настроения да вземат връх и да разколебаят огромна част от хората да не се ваксинират.

"Трябва да се въведе задължително ваксиниране на определени групи хора, работещи в структуроопределящи отрасли и са свързани с националната сигурност", категорично заяви д-р Янев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният хорист от платеният хор на рекламиращите ковид- лекарства и ваксини , се включи на нов глас , та да не изтърве и той кинтите ,зер утре могат да секнат ! Сега е хармана ...
85
0
 
0
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Е кажете я тази схема, щом се знае и е успешна.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе??? Я па ти!!!
83
5
 
11
 
! Отговори
Пилот Румен преди 2 години
Трябва да се въведе задължително ваксиниране на определени групи хора, работещи в структуроопределящи отрасли и са свързани с националната сигурност", категорично заяви д-р Янев." ✓✓✓✓✓✓✓ Много ми е интересно какво ще стане ако всички пилоти от ВВС да откажат да се ваксинират и ги пратят в неплатен отпуск. Талибанът Янев може ли да лети?
82
4
 
15
 
! Отговори
Д-р Сибила Смърт преди 2 години
Ха-ха-ха! Всеки с температура е с Ковид! Ха-ха-ха! Щом можете да ядете по три пъти на ден, значи не е проблем за 6 месеца да се набодете 6 пъти с магичния елексир! Ха-ха-ха!
81
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да напълним касичките на лекарите ударно!По пет на нож,ъ-ъ-ъ ...на игла!Ура другари!
80
2
 
17
 
! Отговори
До 45 СС преди 2 години
Моят личен пък работи 4 часа.През другите 20ч.или е пиян или спи.
79
0
 
1
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
До А77. Ама смеят ли - в САЩ закриха най-големия здравен сайт за популяриризарена на ефективни методики за лечение. Достатъчно е да се осведомят и да лекуват хората. Едната от методиките е прилагана от лекар и при грипни епидемий, та няма какво да сгрешат особено.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, гоуем си. А нещо да видиш дали не пренасяш вирусчета, антиген тест поне. Или кво ти пука че някой заради теб ще мине на командно дишане
77
1
 
23
 
! Отговори
Глупост преди 2 години
Пълни глупости. Приятелка е с температура...ноооооо...PCR теста е отрицателен. И кво сега...да реве, че не е Ковид ли? Температурата не е само Ковид
76
1
 
12
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Мда, грипа го карам на крак и си работя от вкъщи даже. Кутийка терафлу + бабешките рецепти и всичко е 6!
75
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
е и защо да "вървим на лошо"?...Напротив,вървим "на добре"..Сега поне знаем,че НЕМА ДРУГА болест,освен коковида!...Това си е направо "екстра",като знаем колко много коварни и смъртоносни болести върлуваха преди да са появи Коковида!...Блазе на дофторите!..Нема да са тръшкат какво му е на пациента с температурата..Сега вече "ЗНАЯТ",че е коковид...И готово..
74
2
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТОЕ НАЛИ Е ВАКСИНИРАН?-ЩО РЕВЕ?????????
73
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте личните лекари, може да минем и без писачи на направления. Щом не искат да работят и не издържат и искат да се затваря, да не ги спираме. Да си пишат молбата към НЗОК за съкращение и да се затварят. От къде на къде ще им плащаме заплатите да си стоят вкъщи.
72
1
 
7
 
! Отговори
верно че е зле преди 2 години
е нали кацароФ щеше безплатни лекарства да раздава :)
71
2
 
27
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ВМЕСТО ВСИЧКИ ДА МРЪНКАТ, ПО- ДОБРЕ ДОКТОРИТЕ ДА ИЗЛЯЗАТ В ИНТЕРНЕТ СЪС СХЕМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ, С КОЯТО БОЛНИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ОЩЕ ПР3 ПЪРВИТЕ СИМПТОМИ ДОКАТО УСПЕЯТ ДА СЕ ВРЕДЯТ НА ЛЕКАР. ИМА ТАКАВА! И Е ДОСТА УСПЕШНА.
70
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая пандемия е тотално разконспирирана. Закривайте, не се излагайте. Най-много бой да си докарате.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72Ти сериозно ли? Ами просто сме 7 милиона и винаги ще имаш много хора навсякъде, и в бара и в ресторанта но за съжаление и в болниците
68
6
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Абе , пука ми за вас ....АЗ СЪМ ИМУНИЗИРАН!!!!
67
1
 
7
 
! Отговори
НАПРОТИВ ..ДОБРЕ Е преди 2 години
...ТАКА БЕЗРАБОТИЦАТА ПАДА И ИМА ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР НА БЪЛГАРИТЕ....! ОСТАВАТ УМНИТЕ И ПРАКТИЧНИТЕ...!