Акад. Петрунов: Мерките, предложени от Кунчев, са адеквактни

Без тях нямало как страната ни да излезе от ситуацията
15 окт 2021 19:30,
82
Акад. Петрунов: Мерките, предложени от Кунчев, са адеквактни
Снимка: БГНЕС

"Подкрепям напълно предложенията на главния държавен здравен инспектор д-р доц. Ангел Кунчев за затягане на мерките и за въвеждане на изисквания за сертификат за ваксина , тест за преболедуване или изследване,че си здрав, той е най-добрия в областта си и мерките са много разумни и адекватни. Европа и цеиля свят отдавна ги прилага, ние даже малко закъсняхме", коментира имунологът акад. Богдан Петрунов.

По думите му мерките са се забавили заради политическата ситуация и за да не се създава напрежение. Специалистът обаче е категоричен, че без тези няма как страната ни да излезе от тази ситуация.

„Въпросът е, че сега трябва да се спазват и да има кой да следи и контролира за тяхното изпълнение. Защото до момента мерките у нас не се спазват. Още пред септември трябваше да въведем този тип мерки. Те се въведоха и в съседните ни Гърция и Румъния”, обясни акад. Петрунов.

Още по темата
„Ако не се приемат тези предложения, очаква ни нарастване на заболеваемостта. Още повече, че процесът на ваксиниране у нас направо буксува. Силно съм възмутен и от тази акция с транспаранта срещу ваксините и мерките, и че няма коронавирус пред Народното събрание. Антиваксърският плакат е престъпление срещу националната сигурност, а не просто глупост. Ако продължаваме да имаме такава търпимост, ще имаме тежко развитие на пандемията през следващите месеци, а може би и години", заяви още известният имунолог.

Акад. Петрунов допълни, че вече има мащабни проучвания, че маските не вредят, а че предпазват не по-малко от 25 на сто от разпространението на вируса. И носенет на маски трябва да е валидно за учениците над 5 клас и за учителите.

“Ротационният начин на преподаване в училищата е също добър начин за намаляването на разнасянето на епидемията”, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
0
 
! Отговори
3M преди 2 години
До (-_-)И как го разбра всичко това бе ***?
69
1
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Всички тия мерки нямат нищо общо с науката и действителността, със здравето на хората.Това повтарям от самото начало. Всичко е прелюдие към нещо, което се нарича глобална диктатура. За да свикнат с рестрикции и да бъдат поставени под контрол хората трябваше да бъдат наплашени и 'защитавани' с решения като тия субстанции, които се лансират като панацея на проблемите..После леко и внимателно ще заменят решението с нещо друго..А в същност няма никакъв проблем. Вирусът е с 0.1% смъртност...
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как разбрахте че тези хора, (мир на праха им) са умрели от Коби17 , при положение че само патолог може да каже от какво точно си умрял , а аутопсии на "положителни" са забранени ? За един прЕател питам ...
67
0
 
16
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
ВитанОФФ, Кунчо , Коце Ботокса, пияндура Балтов ... Множество пълнеж задоволяващи Боко ! Куп дискредитирани " медици " ...И все разбиращи от неща ,които са далеч от тях...Само коремния хирург станал по неволя имунолог? И истински имунолог и вирусолог Мангъров - единствен казал истината на глас и мигновено станал неудобен ? Защо да отваря очите на масите когато идват пари? Пътеки ,здравни каси , измами ...Всички знаем истината ...
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно как ще стане тая работа , при положение че медицинския персонал и дори държавната администрация са ваксинирани на не повече от 30% , и тук възниква въпроса ... а защо медицинският персонал не иска да се ваксинира ?
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Универсъл пиктчърс представя САГАТА МЕЖДУЗЕМНИ ВОЙНИ И "НОВАТА СВЕТОВНА ИЗМАМА КОВИД" / другите са СПИН ХИМИОТЕРАПИЯ и всички останали С които се управялавт хора и се печели от тях като се убиват физически/.режисьор - СЗО Бил Гейтс Масони и всички които искат да управлят света но не знаят че той се управлява от БОГ С ЛЮБОВ! хората ОБАЧЕ СА ИЗБРАЛИ ДА НЕ ВЪРВЯТ ПО БОЖИЯ ПЪТ да не живеят в Бога затова и страдат. В главните роли СЗО ЛЕКАРИ И ФАРМАЦИЯ ..ЛЮБОВТА ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА!
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе защо се получава така, че ВСИЧКИТЕ агитатори-пропагандатори на ковид фашизма са или компрометирани учЕни, или откровени кукумицини?! Как пък не се намери поне ЕДИН уважаван и адекватен? Странна работа.
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо трябва да ни интересува мнението на поредния компрометиран учен?!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един плакат е престъпление срещу националната сигурност.Закривай !
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да питам тези мерки ще се прилагат ли за Геййй баровете и оргиите или там всичко може? А Кунчев?
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато в България се въведе Сертификат тогавашният министър, не е политическа агитация, Ангелов каза, даже още може да се намери статии по темата, че сртификатът е само за доказване на ваксинация и не дава никакви права.Гледайте до къде се стигна и така е в целия свят. Мислите ли, че който и да дойде на власт може еднолично от името на България да се бори със световния фашизъм. Но ако хората от целия свят се опълчат-тогава ще стане.
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сътрудник на ДС е бил и академик д-р Богдан Петрунов, дългогодишен ръководител на Националния център по заразни и паразитни болести
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се евтанизирам за кефа и заради парите на нЕкой си !!!!!!
57
0
 
8
 
! Отговори
Акад. Горунов преди 2 години
Не са адекватни бе, Петрунка!
56
0
 
13
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
След започване на поставяне на тази отрова наречена вакса смъртността в "разбития " свят скочи с 11.8 на сто. Следствие на спринцовката... Тази тенденция се засилва след три месец процента ще достигне над 15-17 на сто. Който иска да се боцка за да го бацне СМЪРТТА . Много работа има сега тая която прави всички еднакви
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25 И да настъпи истинската диктатура на пролетариата... Ей така са унищожили интелигенцията дядовците ви при деветосептемврийския преврат. Неукото добиче най се озлобява на по-образовани от него.
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша. Разбира се, някакви специалисти и академици ще ми отварят очите. Аз си знам по рождение, нищо че имам основно образование.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 Как пък го изчисли до 2024? Същата жена ли ти каза, която те посъветва да не се ваксинираш, защото ще те отровят, чипират и дрън-дрън-дрън?
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев Кунчев чувал лиси демокрация а чувал лиси че народа сега ако не ви сбърка няма кога да е защото народа мисли а вие му ограничавате свободата и бизнеса господ да ви съди всички те ние ще се справим и без вас минали сме през всичко досега цял живот сме гледали
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракия с ваксина е сега пияниците ще се ваксинират до един с ковид тест