Акад. Петрунов: Мерките, предложени от Кунчев, са адеквактни

Без тях нямало как страната ни да излезе от ситуацията
15 окт 2021 19:30,
82
Акад. Петрунов: Мерките, предложени от Кунчев, са адеквактни
Снимка: БГНЕС

"Подкрепям напълно предложенията на главния държавен здравен инспектор д-р доц. Ангел Кунчев за затягане на мерките и за въвеждане на изисквания за сертификат за ваксина , тест за преболедуване или изследване,че си здрав, той е най-добрия в областта си и мерките са много разумни и адекватни. Европа и цеиля свят отдавна ги прилага, ние даже малко закъсняхме", коментира имунологът акад. Богдан Петрунов.

По думите му мерките са се забавили заради политическата ситуация и за да не се създава напрежение. Специалистът обаче е категоричен, че без тези няма как страната ни да излезе от тази ситуация.

„Въпросът е, че сега трябва да се спазват и да има кой да следи и контролира за тяхното изпълнение. Защото до момента мерките у нас не се спазват. Още пред септември трябваше да въведем този тип мерки. Те се въведоха и в съседните ни Гърция и Румъния”, обясни акад. Петрунов.

Още по темата
„Ако не се приемат тези предложения, очаква ни нарастване на заболеваемостта. Още повече, че процесът на ваксиниране у нас направо буксува. Силно съм възмутен и от тази акция с транспаранта срещу ваксините и мерките, и че няма коронавирус пред Народното събрание. Антиваксърският плакат е престъпление срещу националната сигурност, а не просто глупост. Ако продължаваме да имаме такава търпимост, ще имаме тежко развитие на пандемията през следващите месеци, а може би и години", заяви още известният имунолог.

Акад. Петрунов допълни, че вече има мащабни проучвания, че маските не вредят, а че предпазват не по-малко от 25 на сто от разпространението на вируса. И носенет на маски трябва да е валидно за учениците над 5 клас и за учителите.

“Ротационният начин на преподаване в училищата е също добър начин за намаляването на разнасянето на епидемията”, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е адекватно да пуснеш ваксинираните, които боледуват и разпространяват вируса да ходят където искат, но да дискриминираш неваксинираните.
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
болния и от леглото кунчев реве с глас за ваксите, смятай, ще умре, но няма се спре тва магаре
28
3
 
17
 
! Отговори
Аз ако Европа преди 2 години
Скочи от моста АЗ няма да скоча ! Подкрепял Кунчев защото във Европа..... само че технично забравя за европейската социална система за подпомагане ! И това е нарочно и затова аз го псувам защото е един ***** ,******,*******,******,,,,, ако можеше да напиша всичко което го поставих със звездички и изпечен хамалин щеше да се изчерви ! Аман от изопачители и лицемери !
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия двамата, ако не се шара у леглото е те па на
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли друг, освен академика, който да ги подкрепя? На тр.о.л.а гласът бе се брои. Той не е от нормалните.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
банкет вдигам як, с яко музика, парти мощно, ще тресе и македония и румъния и сърбия и турция включ., ако ковид ги прибере всичките доценти, математици и професови и академици агитиращи, даже ще дам 2 лева за пеща им
24
5
 
22
 
! Отговори
Нане преди 2 години
След рестарта, който вече се задава... 90 процента от академиците, професорите, доцентите и докторите, ще бъде редуциран! Това са доказани безполезници....
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния *** на държавна заплатка решил да спечели 5 минути слава на гърба на хората и да се нагъзи за някой лев...как пък не им писна да ни облъчват ежедневно с простотии...колкото повече ни говорят толко повече хората не им вярват ,страшни *** са тея
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия са двама от 9тимата най мразени и всеки им желае ковида да ги погуби, сами са си виновни, да умреш и да няма кой да е на погребението а народфа да се гордее и да празнува
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига са разигравали, поне децата. При 500 на 100К трябваше вече да са преминали на ДО!! Всеки ден по 340 новозаразени деца, е хайде вече спрете се и я пишете тази заповед, то голямо чудене и умуване, брутално и цинично е всичко това, а и това допълнително изнервя децата, вече не се търпи!!!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали имаха създаден ясен план и конкретни критерии за въвеждане на мерки? Просто трябваше да го следват, но те решиха да си играят на политика.Последствията ги виждаме. Хаос и смърт!
19
4
 
9
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Когато Куньо се озъби в сандъка ще ваксинира,червите,мухите и микроорганизмите докато ги храни. Всеки си го чака . Ще го споминаме с псувня докато му раздават кроасаните.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той тоя и мъже ще иска да го оправят академику
17
2
 
16
 
! Отговори
Родшилд преди 2 години
Страх ме е единствено от българите.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с естествен имунитет бие всички ваксъри, те му казват на здравия, трябва ти сертифак, искат здравия да го индивилизират
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тест за наличие на антитела? Омбудсманът е време да се намеси и дазащити правата на преболедувалите без пср!
14
2
 
24
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Кой е Акад. Петрунов в моя живот и защо трябва да ми пука какво е казал? Ако преценя, че има адекватни решения, свързани с някаква криза, ще се съглася с препоръките и ще ги спазвам. Аз решавам.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продължение от коментар:11истината я прочетохте, сега слагате минуси, все минус палец надолу, нагоре е доказателство, че сте прочели, противоречете, спорете, годините минават бързо, докато разберете което е написано. възползвайте се от сертификата докато можете, няма да сте сред оцелелите ако сте сложили подпис.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продължение от коментар:1170% които мислят, че нещо са постигнали като са си сложили вакса, остават четири години докато разберат истината, 2025 всеки ще разбере защо се е подписал, ако е доживял дотогава, подписа е само за тези които успят да достигнат 2025, годината им на раздяла със света. живейте като за последно, ако сте с инжекциите.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колкото в софия щеше да вали сняг, толкова е истинска и цялата статистика, това е статистика за набиране на допълнително овце, трябва да изпълнят заповед 11 от точка 3 по знак 8, или който е запознат, да не се пада под 67.5%Р в държава, изглежда някъде някой има интерес само от останалите 30% които ще останат, аритметично 21% ще е края от всяка нация, все пак много хора в тъмната мрежа разбраха защо маскираха и направиха две (SOP Corona 19).