Аркади Шарков: Важно е да се бори COVID, но и останалите заболявания

500 000 са забавените и нелекувани случаи по време на пандемията
Обновена: 15 окт 2021 16:14 | 15 окт 2021 08:50, Петя Славова
0
Аркади Шарков: Важно е да се бори COVID, но и останалите заболявания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората са на различно мнение относно мерките. За едни те са закъснели, докато за други - излишни.
"До момента имаше няколко локдауна, които не само навредиха на икономиката, но и на здравната система. Това е стъпка в грешната посока. Ниските нива на ваксинация водят до тежките случаи в лечебниците",коментира пред БНТ Аркади Шарков, здравен икономист.

Още по темата

По думите му, 500 000 са забавени или нелекувани случаи по време на пандемията, хора с онкологични и сърдечни заболявания", допълни Аркади Шарков.

"Блокира се системата за всички останали", обясни той и допълни, че стагнацията на борбата с коронавирус, води до стагнация на всички останали, тъй като лекарите, лекуващи COVID са взети от други отделения. Очаква се да излезе и лекарство. "Важно е да се бори болестта, но и всички останали заболявания на бълагрите", заяви Шарков.

Според него е налице несправяне с ваксинационната кампания и лоша промоция на ваксините. Той припомни, че се намираме в много висок инфлационен период и хората не искат по-високи здравни осигуровки. "Всяка по-висока осигуровка се стоварва върху 2 милиона работещи българи, за сметка на всички останали.", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари