Байдън отчете успех на задължителната ваксинация срещу COVID

Все още обаче 66 милиона американци не са имунизирани
15 окт 2021 10:13, Елка Василева
38
Байдън отчете успех на задължителната ваксинация срещу COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън изтъкна успеха на задължителните ваксинации срещу COVID-19 за увеличаването на дела на имунизираното население срещу болестта, но добави, че е нужна още работа, за да бъдат накарани оставащите 66 милиона имащи право на ваксинация да се имунизират, предаде Ройтерс.

"Задължителните ваксинации, които започнахме през лятото, дават резултат", каза Байдън и добави, че скоро министерството на труда ще излезе с окончателни правила за регулиране на този процес в компаниите. "Свалихме броя на неваксинираните на 66 милиона, който все още е недопустимо висок."

Още по темата

Делът на имунизираните в САЩ нарасна с над 20 процентни пункта, след като през последните месеци множество институции въведоха задължително ваксиниране, а същевременно намалява и броят на заразените и смъртните случаи, заявиха вчера представители на правителството на Байдън.

През юли президентът обяви, че федералните служители трябва или да се ваксинират, или да се тестват редовно. През септември той обяви, че федералните служители трябва да се имунизират или рискуват да останат без работа, както и че служителите на големите компании трябва да се ваксинират или да се тестват.

По последни данни на Ройтерс 66,3 процента от населението на САЩ са имунизирани с поне една доза, а 57,3% са със завършена ваксинация. В сряда представители на правителството казаха, че с първа доза са ваксинирани 77 процента от имащите право на това американци.

Някои републиканци се обявиха срещу задължителните ваксинации, в това число и губернаторът на Тексас Грег Абът, който издаде разпореждане, забраняващо на компаниите в щата да въвеждат задължение за ваксинация. Част от действащите там компании заявиха, че възнамеряват да пренебрегнат забраната.

"Изискванията за ваксинация не трябва да се превръщат в поредната тема, която ни разделя", каза Байдън.

До края на годината се очаква в САЩ да бъде одобрено ваксинирането на децата на възраст между пет и 11 години. Байдън заяви, че се очаква съответните органи да вземат решение за това в следващите няколко седмици.

"Ако се получи разрешение, сме готови", каза той и добави, че правителството е закупило достатъчно ваксини за тези деца.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак... 66. Въртят сучат все към шестици отиват нещата.
32
1
 
7
 
! Отговори
преди 2 години
"Изискванията за ваксинация не трябва да се превръщат в поредната тема, която ни разделя", каза Байдън.Т.е аз като ви кажа, вие ще се ваксинирате иначе ще ви стъжня живота !
31
2
 
11
 
! Отговори
Да Да преди 2 години
Пълен концлагер.Има достатъчно мислещи,които отказват да се ваксинират,особено след като са преболидували.И наистина настава хаос с липса на лекари,летци и много други уволнени.Това което се случва в Света, е плод на ДИКТАТУРАТА проявяваща се и в задължителна ваксинация .Такси за въглеродни емисии,забрана на над 100г усъвършенствани дизелови и бензинови коли.Та ще се мре от студ,ама на чист въздух.
30
2
 
14
 
! Отговори
Този преди 2 години
май не разбира, че всъщност никой не е ИМУНИЗИРАН....
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Buck Fiden and his regime!!!!
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слипи,крипи Джо е щастливец,защото няма да помни времето,когато е бил президент.Но ние всички ще го запомним със сигурност много добре.
27
0
 
16
 
! Отговори
Let’s go Brandon преди 2 години
Всичко при този е пълен провал.Унищожава САЩ бързо и методично.Единствените бенефитициенти от неговото назначаване са Путин и талибаните!
26
0
 
13
 
! Отговори
от Тексас преди 2 години
Тоя първо да си смени памперса, после да фъфли
25
0
 
1
 
! Отговори
нтнтнт ггттттт преди 2 години
ехо в час ли си или си избягал
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лесно да си американец.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне така ще си редуцират малко латиносите и жълтурите че много се навъдиха
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горе долу звучи като, Брежнев отчете успех при задължителните бригади. Всички доволни и щастливи събираха картофи. Да живее комунизма.... само дето методите са фашистки. Не че има разлика между фашисти и комунисти де.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Let's go Brandon" lol. Този тип да заминава в затвора със сина му и да си вземат Фаучи за компания.
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Задължителна ваксинация...имащи право на ваксина...". Що за оксиморон?
19
1
 
25
 
! Отговори
66МИЛИОНА преди 2 години
Байдън: 66 МИЛИОНА трябва да се заличат! Косвени жертви на демокрацията
18
2
 
34
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
След, Тръмп няма президент. Това е някакъв крокодил. САЩ са ръководени от лобито до Бялата къща.
17
1
 
36
 
! Отговори
Стига преди 2 години
Стига сте писали за тоя който не може да си прочете и какво са му написали на телепромптера кукловодите ... такъв срам и резил и ние в БГ нямаме ! Дори в България няма такива абсурди и кражби ....
16
3
 
41
 
! Отговори
а преди 2 години
Русия няма да въвежда задължителна ваксинация.Америка вече въведе задължителната ваксина.Къде е демокрацията и къде диктатурата?
15
1
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Креатуря!
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън отчете успех на задължителната ваксинация срещу COVID-19 в Пиндостан, а Государят Путин произнесе знаменателна реч на Евразийския женски форум в Сакт Петербург. Между другото Путин каза, че Русия няма да въвежда задължителна ваксинация, тъй като принуждението противоречи на принципите на социалната държава.