Лекар: Ваксинацията работи, когато е масова

Ваксинацията е действие на групова отговорност, заяви Иван Тодоров
15 окт 2021 14:55, Ния Христова
87
Българската болнична асоциация (ББА) излезе с предложение неваксинираните пациенти с COVID-19 да заплащат част от лечението си.
 
"Предлагаме радикална мярка, която да предизвика дебат и да насочи вниманието към необходимостта от увеличаване броя на ваксинираните. Ваксинацията работи когато е масова", обясни Иван Тодоров от Управителния съвет на ББА в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той посочи, че ваксинацията е действие на групова отговорност, а не както българите смятат – на индивидуална защита. 
 
"Средно един неваксиниран пациент струва на здравноосигурителната система по 3000 лв. Грижата в здравеопазването се отразява в един солидарен здравноосигурителен модел – всички плащат за лошото здраве на някои индивиди", обясни.
 
"Неваксинираните смятат, че цялата пандемия, процесът по ваксинация и предприетите мерки са част едва ли не от някаква конспирация, която цели да ограничи свобода или да създаде нови милиардери. Може и така да е, но на този фон 4,5 млн. души са загинали и трябва да се предприемат мерки, за да се спре това нещо. Всеки един от нас има познати, които са загинали от COVID-19", каза членът на УС на ББА.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
13
 
! Отговори
извод преди 2 години
Докторе, доброто здраве зависи първо от начина на живот, а след това от ваксинациите.Имунната система бореща инфекции от бактерии и вируси зависи от физиологичното здраве на вашия пациент. От доста време само от тестовете влизат някъде по около 600000 лв. на ден. Здравето ни е "куче влачи , диря няма", казва народна мъдрост.
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефа ми се ваксинира (и то със Пфайзер) и след втората игла започна да го боли глава и да му притъмнява. Откриха му тромбоза в мозъка! Дадоха му лекарства с надеждата че ще се разсеят, ама не! Направиха му мозъчна операция и му извадиха големи тромби! Сега е вече добре. Но дали е съвпадение? Дали ще се реши пак да се ваксинира, колкото и да ни плашат по телевизията?Вие как мислите?
37
1
 
18
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
"Ваксинацията е действие на групова отговорност,". А качеството на препаратите е отговорност на производителя, а не на потърпевшите. Още нещо по въпроса?
36
6
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо ще страда преди 2 години
от празния джоб.Така ще е дъъълго,зо некои до гроб.
35
17
 
1
 
! Отговори
Най-после преди 2 години
един доктор да се изкаже научно обосновано!
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ме пази бе пишман, докторе? След като мога да боледувам от ковид и да заразявам други? Същите тези набоденит после ги пускате свободно да разпространяват вируса.
33
0
 
12
 
! Отговори
а тука нещо мерки? преди 2 години
Пневмонията е често срещана болест, разпространена сред всички възрастови групи, и е нерядка причина за смърт при млади, стари и хронично болни. Всяка година приблизително 450 милиона души се разболяват от пневмония, което представлява седем процента от общото население, като резултатът от това са около 4 милиона смъртни случая. Или е само съвпадне?
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По едно и също време дойдоха вируса и 5G мрежата,а след няколко месеца направиха и ваксините на чийто боцнати им се лепят монети по ръката,а после защо има конспиративни теории..еми Гейтс да беше измислил по добър план а не с такъв сгъстен график,сам си вкара автогол!!
31
2
 
18
 
! Отговори
взе да ми дожалява преди 2 години
Вече звучат като отчаян ерген, който не е пипал жена от години и вече е готов на всякакви унижения, само и само да му се върже някоя. Вчера ми пуснаха SMS, че може да спечеля смартуоч. Смятам да изчакам да вдигнат мизата - срещу замък в Ница може и да се навия, ама не е сигурно...
30
2
 
20
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Националсоциализмът също работи когато е масов. Най добре е да разчитаме на самостоятелното си мислене а не да слушаме само заучените фрази на псевдоучени-недоучени.
29
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24 Мутира си на воля, защото антиваксърите му давате телата си под наем
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сзо и всеки друг им каза от кво пази ваксината, тоя лекар обаче изглежда е най умния на планетата и противоречи, а хората ясно го казаха точно от какво пази ваксата, що не му го казахте, да го видим как ще хълца и заеква
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си, че правителството изисква да носите памперси защото има 0.001% вероятност да се наакате.А сега си представете, че правителството изисква да носите памперси защото съседа може да се наака.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом лекар го казва е долна лъжа, така казват и като убиват пациентите, че ковид бил виновен
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте си мозъците!!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя когато ми намери ваксина която ме пази от всички щамове на грип ще му повярвам.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно! В Англия е масова ваксинация и само вчера бяха 43 000 нови случая за 24 часа. Обяснение?
22
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тъй ли ти каза Бил Гейтс :)))
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и стадния имунитет така работи.Сваляйте мерките и да се приключва.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 13 години моето семейство ползва алтернативна медицина (рядко ни се налага, защото и рядко се разболяваме, поради факта, че я ползваме). Ама здравните ни осигуровки "солидарно" изтичат в общия казан, в който бъркат недобросъвестни хора и маргинали. И сега тоя ще ми казва колко струвал един неваксиниран, при положение, че самите лекари признават, че убодените и се разболяват (повтаря, потретва), и разнасят заразата.