Ще повлияе ли COVID-19 на естествения ни подбор?

"Най-чувствителните генотипове просто ще се възпроизвеждат по-малко"
15 окт 2021 18:08, Ния Христова
69
Ще повлияе ли COVID-19 на естествения ни подбор?
Снимка: Pixabay
Най-лошошото последствие от COVID пандемията ще бъде промяната в човешкия геном. Това заяви вирусологът Анча Баранова в интервю за lenta.ru, цитирана от БГНЕС.
 
"От гледна точка на еволюцията най-лошото, което може да се случи, е промяната в естествения подбор на човечеството. Най-чувствителните генотипове просто ще се възпроизвеждат по-малко - не казвам, че ще изчезнат", поясни Баранова.
 
Тя даде и пример: неваксинирана жена, която боледува от COVID-19 два пъти годишно, ще ражда по-малко деца, отколкото жена с естествена резистентност към него, която е допълнително ваксинирана. 
 
"Този модел ще доведе до факта, че средно човешката популация ще стане по-устойчива на COVID-19", подчертава ученият.
 
"Например на повечето европейци често липсват гени, които произвеждат един от интерфероните на семейство ламбда. А повечето африканци ги имат. Има хипотеза, че това се дължи на някакъв древен коронавирус, разпространил се сред нашите предци и убил много от тях. Тези, които са имали такива хиперактивни интерферони са преживели цитокинова буря и са загинали. А тези, които не са имали тези гени са успели да се възстановят. За няколко поколения честотите на гените са се променили и тези без интерферон са станали по-често срещани в популацията", каза Баранова.
 
Тя добави, че дори без ваксини и лекарства, генетичната структура на човечеството ще се промени след две до три поколения, а на тях коронавирусът вече няма да влияе толкова силно върху живота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на мен ми се струва нещо като естествен подбор. Дебели хора и такива с хронични заболявания са засегнати най-много. Странен е факта, че не засяга деца, което ме навежда на мисълта за нещо изкуствено в създаването му. В САЩ най-много жертви има от 200-килограмовите, а в Русия алкохолиците дават фира. В България и от двете категории.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31, Само в щатите над 50% са ваксинирани. Мислиш, че не е имало бременни.
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След всяка модификация се появяват и нови вируси. Хипохондриците не могат за всеки вирус да си бият ваксина
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не. Нищо не може да повлияе на естествения подбор. Ваксините помагат на едно пречат на друго. Тоест да приемем че си лабилен към Ковид и се ваксинираш - така си променяш генома и си отслабваш други гени от организма. Всичко е отгана който се намира между ушите. Той изпраща сигнали до останалите органи в организма.
24
2
 
18
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Децата на ваксинираните ще са супермени. Като им се родят с по 4 крака ще бягат кат коне ,а може и да ги товариш като магарета. Може и жените на ваксите да ги снасят като вйца и после да ги мътят 9 месеца. Божа работа.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Естествено, неваксинираните ще се възпроизвеждат по-малко и ще умират по-честно-----------------Ето типичен ваксаджия :D Достатъчно е напишат някаква глупост, да кажат, че е мнение на "доктор", и да го публикуват по медиите и шаранчето вече е клъвнало :D Ако "докторът" беше доукрасил историята, че ваксинираните ще могат да четат мисли и да пътуват във времето, пак щеше безусловно да му вярва на всяка дума
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26Кой ти каза, че подминава тези в разплодна възраст. Това, че го карат леко, не е гаранция, че няма усложнения след това.
21
4
 
17
 
! Отговори
Само да кажа преди 2 години
...около процент и половина от населението на планетата се разболява от ковигрип за година. Тая хипотетична бременна която боледува по два пъти годишно, (и която може да е ваксинирана или неваксинирана,понеже това няма разлика за разболяването, а само за пропагандата) явно е голям карък.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест, по примера на Африка, в Европа т.ъпите ще доминират и ще вземат връх!!!! -))))
19
3
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Що за глупости???Тоя вирус поразява най-вече хора преминали разплодна възраст,жертвите сред младите са минимални.Като как ще повлияе на размножаването?
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после казват "слушайте учените" ахахахах Само виж какви глупости им раждат кратуните.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то като гледаш ваксинираните как раждат бебета с проблеми, ако изобщо го родят живо, то е нормално да се юрнат да раждат по повече...
16
3
 
20
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 2 години
Най-лошошото последствие от COVID пандемията ще бъде промяната в човешкия геном поради повсеместното безконтролно инжектиране с експериментални mRNA терапии. Включително безжалостното инжектиране на бременни.
15
3
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да, Тиквата е вече зад борда :)))
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи не ваксиниран жена която боледува два пъти годишно от ковид ще ражда по малко от тази която е ваксинирана (колко пъти годишно не се знае)???????? Е как ще боледува два пъти годишно нали тоя вирус е супер смъртоносен и ако не се боцне умираш, М?
13
0
 
5
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Хората станахме прекалено алчни . Искаме от Бог да ни спаси за да унищожим всичко друго живо .
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дървените философи слава на БОГА сме надарени с таланта да мислим сами,а не винаги да сме на едно мнение и съпричастни със всичко каквото кажат башибозуците политици и медиите!!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ще повлияе. Добрите хора ще се затрият, защото добротата си върви ръка за ръка с наивност, а гaдовете, както и тези, които са били добри някога, но са поумняли в последствие, ще намерят начин да се справят и да оцелеят. Това важи и за двете групи - и за ваксинирани, и за неваксинирани. Просто това е основен принцип на естествения подбор. Трябва да можеш да пазиш себе си!
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да няма никакъв вирус достатъчно е хората да са наплашени и с промити мозъци и те спират всякакви контакти. Младите масово си стоят вкъщи и вече не се събират. За секс и дума да не става. Как да правят семейства и деца? Страха е голяма работа. И евала на големите началници дето я измислиха тая схема. Без война намалят населението ефективно и ще произведат едно напълно глупаво, мързеливо и страхливо поколение което ще е основата на новият им световен ред. Идеален "матрял" за диктатура.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, много се смях...как ги измисляте-🦋😂😂 ваксинираната ще ражда повече....хахах. Всъщност няма да раждат нито едната, нито другата...като цяло това е целта -масова психоза и да си стоим по домовете