Стойчо Кацаров: Няма да се въвежда задължителна ваксинация

Той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ
Обновена: 15 окт 2021 15:18 | 15 окт 2021 14:47, Нели Христова
252

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да вървим към задължителна ваксинация. Никъде в света не се прилага задължителна, няма да се прилага и в България. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Днес той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ.

Има нови предложения за мерки, едните са да се ползва зелен сертификат на публични места, другите са допълнителни ограничения и спиране на дейности, ако не се стъпва на сертификат. Има предложени мерки за училищата в страната, предлага се разчетите да се правят на база община, с цел максимален брой училища да продължат да работят присъствено, добави Кацаров.

"Не е важно колко са линейките. Тук съм преди всичко да изразя моята благодарност, респект и признателност към медицинския и немедицински персонал. Винаги е било тежко да се работи в Спешна помощ, а сега с поредната COVID вълна - дължим признателност", каза здравният министър Стойчо Кацаров пред медиите, когато връчи ключовете на 18 нови линейки. Линейките ще бъдат разпратени в различни точки на страната. Те са закупени по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Проектът е на стойност 163 897 815,62 лв.

Министър Кацаров пожела безаварийно шофиране с новите линейки и много спасени човешки животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
5
 
21
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До Анонимен (218) - Според официалната статистика, всяка година от пневмония умират средно по 4 млн. души в световен мащаб. Някога проявявал ли си такава загриженост за всички тези хора? А за милионите, умиращи от инфаркт, рак, диабет? Че гледам някакси си взел "ковид"-а присърце... сякаш някой починал "от ковид" е по-специален от някой, починал от нещо друго. Апропо, кой е починал "от ковид" може да покаже само аутопсия, а такива не се правят.
212
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 221Не може да не си гербераст. Звучиш умно като тях.
211
1
 
4
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
До "Аз съм фокусиран върху проблема - ти СИ проблема." --- Ако това е позицията ти, това доказва единствено, че си фашист и нищо повече. Всички проблеми на този свят са произведени от хора, които си мислят, че знаят по-добре от останалите. Бленувай си, че си спасител на света. Арогантността е с отложено плащане, но има мнооого голяма лихва.
210
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малоумнициии! Ако 10% от випуск е доказано заразен с КОВИД, за да преминат на ДО, това означава че всички ще бъдат за заразени, следвайки модела един заразява десет човека! Всъщност те си излизат в карантина, но неофициално, или в болничен, ако са се заразили. Това не е стратегия за противоепидемични мерки, а умишлено заразяване на учениците!
209
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацата замислял ли се е? Кой ще носи отговорността и негативите за несправяне с корона кризата, защото и такъв момент идва с пълна сила. А има и закони за опазване на общественото здраве!
208
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не разбирам?! Аз ли живея на друга планета?! Разсъждавам си логично. Нещо унищожава човечеството! Пандемия! Не е ли най-нормално, при първи респираторен симптом, да имаш достъп до БЕЗПЛАТЕН ТЕСТ(както е в САЩ)?! При положителен тест- БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА! Понеже това не е така, и заради безбройните абсурди в здравеопазването, повечето създадени от Кацаров, докато беше в СДС хората търсят медицинска помощ, чак когато се влошат, а тогава някои от слабите не оцеляват!
207
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Кацаров управлява Пандемичната ситуация само ще се влошаваме и удряме дъното.Трябва нов МЗ и съд за този човек донесъл смърт на хиляди българи.
206
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко му е на хартия на тоя министър-и мерките, и контрола, и статистиката. Умират по 100 човека на ден. Явно те са просто числа и по неговия аршин се е справил успешно.
205
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Например мярката за 100% пълни заведения само с ваксинирани издиша на момента, защото е невъзможен контролът, нали не си мислите, че в 23 часа вечерта някой ще може да обиколи всички механи в Банско и да излови нарушителите... Предричам пълни и весели кръчми до зори, освен ако не сложат на всяка врата по един милиционер да дебне..
204
11
 
0
 
! Отговори
Вчера получих преди 2 години
сертификата си. Свободен съм да ходя навсякъде, влизам където и колкото поискам, ограниченията не важат за мен. Преди година и половина прекарах болестта сравнително леко. Не ме е страх от ново заразяване.
203
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай сега, нали мерките Ви бяха ясно разписани в прословутият ви план за справяне с ковид, изготвен от най-добрите експерти и с участието на представители от бизнеса. Казвахте, че така само ще се следват и прилагат, но нито ги прилагате, нито следите. С нищо не сте по-различни от предишнитемислите само как да захапете управленският кокал.
202
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, тя няма да е задължителна, просто ще забранят всичко на не ваксинираните, за да ги принудят. Пълен бойкот на всички места, които искат сертификат. Можем да спечелим, само, ако сме единни.
201
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се страхувайте, стойте здраво и не се подавайте на рекета, всичките тия юди ше плачат горко, това е за тях, затова са им изпили акъла с човка, за да си го получат. Вие стойте на страна и си помагайте един друг.
200
1
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Хора, заведенията и театрите не са основният проблем, и те го знаят много добре. Натискът ще е много по-брутален, огледайте се какво става в Европа, а и в съседните страни. Няма да стане с бойкот на заведенията и театрите.
199
1
 
19
 
! Отговори
Прогноза преди 2 години
Ако въведат зелени сертификати, всички артисти ще работят в озеленяването след няколко месеца. После и други ще трябва да преквалифицират.
198
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификати?!!!! Айде, шапкаря да си взима шапката и да опразва дондуков на 14-ти.
197
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пределно ясно е, че опцията със сертификатите ще бъде избрана. Тогава започва фалит на бизнеси. Пълен бойкот на такива места! Давам им най-много 6 месеца и те самите ще ревнат против сертификатите. При 20% ваксинирани нямат шанс да оцелеят.
196
1
 
16
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
То е ясно, че няма да се въведе задължителна ваксинация. Щото ако се въведе, министърът ще трябва да ни подпише информираните съгласия. По-лоша от задължителната е постъпателната доброзорна ваксинация, която ще набере сила след изборите. Единственото ни спасение е да се поддържаме в предизборна обстановка, докато "началниците" си прихванат.
195
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите в сайта излизат вън от представите за нормален изказ. Моля коментарите с израза" ***" да се премахват,защото не се знае след време за кого ще се отнасят.
194
11
 
4
 
! Отговори
Тук и там... преди 2 години
Няма задължение, защото идват изборите и Радев ще загуби.Това е целта-еднолична власт.